Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Jáhelník

Další recepty a články

Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Pohankové palačinky se šunkou
Pohankové palačinky...
Pohankové palačinky se šunkou
Pohankové palačinky se šunkou
Jarní zeleninová polévka s...
Jarní zeleninová...
Jarní zeleninová polévka s...
Jarní zeleninová polévka s...

Jáhelník

Co budete potřebovat

200 g jáhel
sůl
4 vejce, bílky a žloutky zvlášť
150 g moučkového cukru
1 lžičky mleté skořice
100 g rozinek
100 g vlašských ořechů
200 g kompotovaných švestek
máslo
zakysaná smetana

Jak na to?

Jahly nasypte do cedníku a spařte vroucí vodou, aby nebyly hořké. V hrnci přiveďte k varu ¾ litru vody, osolte špetkou soli, přisypte spařené jáhly a vařte 20 minut, aby z nich byla hustá kaše. Nechte ji 1/2 hodiny chladnout. Žloutky, polovinu cukru, skořici, rozinky a ořechy vmíchejte do jáhelné kaše. Z bílků ušlehejte sníh, zašlehejte do něj zbývající cukr a ještě aspoň 2 minuty šlehejte dohusta. Sněhovou pěnu jemně vmíchejte do jáhlove hmoty. Pekáč vymažte máslem, rozetřete do něj polovinu těsta, poklaďte kompotovanými švestkami a překryjte druhou polovinou těsta. Pečte hodinu v troubě vyhřáté na 160 °C. Podávejte ozdobené švestkami a zakysanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jáhelník

Snídaně Snadné Česká Moučníky a koláče Jáhly a pohanka Magazín 10/2012
Průměrné hodnocení 4 (83)

Co budete potřebovat

200 g jáhel
sůl
4 vejce, bílky a žloutky zvlášť
150 g moučkového cukru
1 lžičky mleté skořice
100 g rozinek
100 g vlašských ořechů
200 g kompotovaných švestek
máslo
zakysaná smetana

Jak na to?

Jahly nasypte do cedníku a spařte vroucí vodou, aby nebyly hořké. V hrnci přiveďte k varu ¾ litru vody, osolte špetkou soli, přisypte spařené jáhly a vařte 20 minut, aby z nich byla hustá kaše. Nechte ji 1/2 hodiny chladnout. Žloutky, polovinu cukru, skořici, rozinky a ořechy vmíchejte do jáhelné kaše. Z bílků ušlehejte sníh, zašlehejte do něj zbývající cukr a ještě aspoň 2 minuty šlehejte dohusta. Sněhovou pěnu jemně vmíchejte do jáhlove hmoty. Pekáč vymažte máslem, rozetřete do něj polovinu těsta, poklaďte kompotovanými švestkami a překryjte druhou polovinou těsta. Pečte hodinu v troubě vyhřáté na 160 °C. Podávejte ozdobené švestkami a zakysanou smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Pohankové palačinky se šunkou
Pohankové palačinky se šunkou
Pohankové palačinky se šunkou
Pohankové palačinky se šunkou
Jarní zeleninová polévka s...
Jarní zeleninová polévka s...
Jarní zeleninová polévka s...
Jarní zeleninová polévka s...

Inspirujte se podobnými recepty