Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

Na náplň
8 jablek Gala, oloupaných, zbavených jádřince a nakrájených na klínky
1 lžička mleté skořice
100 ml likéru amaretto
Na drobenku
50 g hnědého cukru
80 g krystalového cukru
260 g polohrubé mouky
1 lžička mleté skořice
130 g másla + na vymazání

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 190 °C. Nakrájená jablka dejte do velké mísy a dobře je promíchejte se skořicí a amarettem. Vsypte je do vymazané dortové formy o průměru 22 cm.
Ve větší míse smíchejte všechen cukr, mouku a skořici. Přidejte máslo nakrájené na kousky a rukama rychle promněte na drobenku. Nasypte ji na jablka a pečte 30–35 minut, až je povrch zlatavý.
Vyndejte z trouby a před podáváním nechte chvilku chladnout.

Pomohl vám recept?
47hodnocení4

Další videorecepty