×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jablečný krambl

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Jablečný krambl

Co budete potřebovat

Na náplň
8 jablek Gala, oloupaných, zbavených jádřince a nakrájených na klínky
1 lžička mleté skořice
100 ml likéru amaretto
Na drobenku
50 g hnědého cukru
80 g krystalového cukru
260 g polohrubé mouky
1 lžička mleté skořice
130 g másla + na vymazání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. Nakrájená jablka dejte do velké mísy a dobře je promíchejte se skořicí a amarettem. Vsypte je do vymazané dortové formy o průměru 22 cm.
Ve větší míse smíchejte všechen cukr, mouku a skořici. Přidejte máslo nakrájené na kousky a rukama rychle promněte na drobenku. Nasypte ji na jablka a pečte 30–35 minut, až je povrch zlatavý.
Vyndejte z trouby a před podáváním nechte chvilku chladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jablečný krambl

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (14)

Co budete potřebovat

Na náplň
8 jablek Gala, oloupaných, zbavených jádřince a nakrájených na klínky
1 lžička mleté skořice
100 ml likéru amaretto
Na drobenku
50 g hnědého cukru
80 g krystalového cukru
260 g polohrubé mouky
1 lžička mleté skořice
130 g másla + na vymazání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. Nakrájená jablka dejte do velké mísy a dobře je promíchejte se skořicí a amarettem. Vsypte je do vymazané dortové formy o průměru 22 cm.
Ve větší míse smíchejte všechen cukr, mouku a skořici. Přidejte máslo nakrájené na kousky a rukama rychle promněte na drobenku. Nasypte ji na jablka a pečte 30–35 minut, až je povrch zlatavý.
Vyndejte z trouby a před podáváním nechte chvilku chladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty