Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jablečný dort

Jablečný dort

Snadný recept na tradiční dort s jablky dochucený skořicí. Do dortu můžete přidat také pár kapek rumu pro aromatičtější chuť.

Ingredience

1 kg jablek
8 lžic krupicového cukru
2 lžičky citronové šťávy
2 vanilkové pudinky
1 balíček dětských piškotů BASIC
pár kapek rumu
1–2 zakysané smetany
vanilkový cukr
mletá skořice

Postup přípravy

Jablka zalijte 250 ml vody, přidejte cukr a citronovou šťávu a přiveďte k varu. Povařte deset minut, pak jablka podrťte šťouchadlem na brambory. Vanilkový pudink rozmíchejte ve 400 ml studené vody, přilijte k jablkům a znovu přiveďte k varu. Za stálého míchání krátce povařte. Na dno vymazané dortové formy rozložte piškoty, přelijte částí jablečného pudinku, zakryjte piškoty a nakonec znovu pudinkem. Nechte vychladnout. Zakysanou smetanu smíchejte s vanilkovým cukrem, potřete dort, posypte skořicí a dejte vychladit na 5 hodin do lednice.

Pomohl vám recept?
461hodnocení4

Další videorecepty