Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

5–6 jablek
1 hruška
20 g vanilkového cukru (1 sáček)
60 g třtinového cukru
hrst opraných rozinek
po půl lžičce mleté skořice a vanilky
250 g křehkého nebo listového těsta
1 vejce
moučkový cukr k posypání

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Jablka a hrušku oloupejte, přepůlte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Dejte do mísy a opatrně – nejlépe jen rukama – promíchejte s oběma cukry, rozinkami a kořením. Plech vyložte pečicím papírem, na něj položte rozválené těsto a jeho okraje zarolujte dovnitř, abyste vytvořili kolo a zároveň těsto udělalo zvýšený kraj. Dovnitř dejte ochucené ovoce a všechno potřete rozšlehaným vejcem. Pečte dozlatova zhruba 35 minut. Podávejte pocukrované.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty