Na základě nařízení vlády upravujeme otvírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Jablečné semifreddo s drobenkou

Další recepty a články

Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze...
Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze staršího...
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z...
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky...
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky proti kašli
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto...
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto na závin

Jablečné semifreddo s drobenkou

Co budete potřebovat

Na semifreddo
340 g jemně nastrouhaných jablek
(Golden Delicious nebo Gala)
1 lžička mleté skořice
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané
najemno
1 lžíce citronové šťávy
3 vejce
2 žloutky
1 lžička vanilkového extraktu
220 g krupicového cukru
500 ml smetany ke šlehání
kornoutky k podávání
Na drobenku
150 g hrubé mouky
75 g krupicového cukru
80 g másla

Jak na to?

Jablka, skořici, citronovou kůru a šťávu promíchejte v míse. Odložte stranou.
Vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr dejte do ohnivzdorné mísy a tu umístěte nad horkou vodní lázeň. Ručním mixérem šlehejte směs 6–8 minut, až zesvětlá a zhoustne. Sundejte z lázně a nechte trochu zchladnout.
Smetanu ušlehejte a jemně a opatrně ji vmíchejte do vaječné směsi. Přidejte jablka, vše dobře promíchejte. Nalijte do dvoulitrové, nejlépe kovové nádoby a nechte v mrazáku minimálně 6 hodin, nejlépe přes noc.
Připravte si drobenku. Troubu rozehřejte na 180 °C. Mouku, cukr a máslo zpracujte prsty na drobenku. Rozprostřete ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut dozlatova. Nechte vychladnout. Semifreddo dejte do kornoutků a posypte drobenkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jablečné semifreddo s drobenkou

Snadné Magazín 10/2015
(0)

Co budete potřebovat

Na semifreddo
340 g jemně nastrouhaných jablek
(Golden Delicious nebo Gala)
1 lžička mleté skořice
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané
najemno
1 lžíce citronové šťávy
3 vejce
2 žloutky
1 lžička vanilkového extraktu
220 g krupicového cukru
500 ml smetany ke šlehání
kornoutky k podávání
Na drobenku
150 g hrubé mouky
75 g krupicového cukru
80 g másla

Jak na to?

Jablka, skořici, citronovou kůru a šťávu promíchejte v míse. Odložte stranou.
Vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr dejte do ohnivzdorné mísy a tu umístěte nad horkou vodní lázeň. Ručním mixérem šlehejte směs 6–8 minut, až zesvětlá a zhoustne. Sundejte z lázně a nechte trochu zchladnout.
Smetanu ušlehejte a jemně a opatrně ji vmíchejte do vaječné směsi. Přidejte jablka, vše dobře promíchejte. Nalijte do dvoulitrové, nejlépe kovové nádoby a nechte v mrazáku minimálně 6 hodin, nejlépe přes noc.
Připravte si drobenku. Troubu rozehřejte na 180 °C. Mouku, cukr a máslo zpracujte prsty na drobenku. Rozprostřete ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut dozlatova. Nechte vychladnout. Semifreddo dejte do kornoutků a posypte drobenkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze staršího...
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky proti kašli
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto na závin

Inspirujte se podobnými recepty