×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Jablečné semifreddo s drobenkou

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Jablečné semifreddo s drobenkou

Co budete potřebovat

Na semifreddo
340 g jemně nastrouhaných jablek
(Golden Delicious nebo Gala)
1 lžička mleté skořice
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané
najemno
1 lžíce citronové šťávy
3 vejce
2 žloutky
1 lžička vanilkového extraktu
220 g krupicového cukru
500 ml smetany ke šlehání
kornoutky k podávání
Na drobenku
150 g hrubé mouky
75 g krupicového cukru
80 g másla

Jak na to?

Jablka, skořici, citronovou kůru a šťávu promíchejte v míse. Odložte stranou.
Vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr dejte do ohnivzdorné mísy a tu umístěte nad horkou vodní lázeň. Ručním mixérem šlehejte směs 6–8 minut, až zesvětlá a zhoustne. Sundejte z lázně a nechte trochu zchladnout.
Smetanu ušlehejte a jemně a opatrně ji vmíchejte do vaječné směsi. Přidejte jablka, vše dobře promíchejte. Nalijte do dvoulitrové, nejlépe kovové nádoby a nechte v mrazáku minimálně 6 hodin, nejlépe přes noc.
Připravte si drobenku. Troubu rozehřejte na 180 °C. Mouku, cukr a máslo zpracujte prsty na drobenku. Rozprostřete ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut dozlatova. Nechte vychladnout. Semifreddo dejte do kornoutků a posypte drobenkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jablečné semifreddo s drobenkou

Snadné Magazín 10/2015
(0)

Co budete potřebovat

Na semifreddo
340 g jemně nastrouhaných jablek
(Golden Delicious nebo Gala)
1 lžička mleté skořice
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané
najemno
1 lžíce citronové šťávy
3 vejce
2 žloutky
1 lžička vanilkového extraktu
220 g krupicového cukru
500 ml smetany ke šlehání
kornoutky k podávání
Na drobenku
150 g hrubé mouky
75 g krupicového cukru
80 g másla

Jak na to?

Jablka, skořici, citronovou kůru a šťávu promíchejte v míse. Odložte stranou.
Vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr dejte do ohnivzdorné mísy a tu umístěte nad horkou vodní lázeň. Ručním mixérem šlehejte směs 6–8 minut, až zesvětlá a zhoustne. Sundejte z lázně a nechte trochu zchladnout.
Smetanu ušlehejte a jemně a opatrně ji vmíchejte do vaječné směsi. Přidejte jablka, vše dobře promíchejte. Nalijte do dvoulitrové, nejlépe kovové nádoby a nechte v mrazáku minimálně 6 hodin, nejlépe přes noc.
Připravte si drobenku. Troubu rozehřejte na 180 °C. Mouku, cukr a máslo zpracujte prsty na drobenku. Rozprostřete ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut dozlatova. Nechte vychladnout. Semifreddo dejte do kornoutků a posypte drobenkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty