×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jablečné semifreddo s drobenkou

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Jablečné semifreddo s drobenkou

Co budete potřebovat

Na semifreddo
340 g jemně nastrouhaných jablek
(Golden Delicious nebo Gala)
1 lžička mleté skořice
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané
najemno
1 lžíce citronové šťávy
3 vejce
2 žloutky
1 lžička vanilkového extraktu
220 g krupicového cukru
500 ml smetany ke šlehání
kornoutky k podávání
Na drobenku
150 g hrubé mouky
75 g krupicového cukru
80 g másla

Jak na to?

Jablka, skořici, citronovou kůru a šťávu promíchejte v míse. Odložte stranou.
Vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr dejte do ohnivzdorné mísy a tu umístěte nad horkou vodní lázeň. Ručním mixérem šlehejte směs 6–8 minut, až zesvětlá a zhoustne. Sundejte z lázně a nechte trochu zchladnout.
Smetanu ušlehejte a jemně a opatrně ji vmíchejte do vaječné směsi. Přidejte jablka, vše dobře promíchejte. Nalijte do dvoulitrové, nejlépe kovové nádoby a nechte v mrazáku minimálně 6 hodin, nejlépe přes noc.
Připravte si drobenku. Troubu rozehřejte na 180 °C. Mouku, cukr a máslo zpracujte prsty na drobenku. Rozprostřete ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut dozlatova. Nechte vychladnout. Semifreddo dejte do kornoutků a posypte drobenkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jablečné semifreddo s drobenkou

Snadné Magazín 10/2015
(0)

Co budete potřebovat

Na semifreddo
340 g jemně nastrouhaných jablek
(Golden Delicious nebo Gala)
1 lžička mleté skořice
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané
najemno
1 lžíce citronové šťávy
3 vejce
2 žloutky
1 lžička vanilkového extraktu
220 g krupicového cukru
500 ml smetany ke šlehání
kornoutky k podávání
Na drobenku
150 g hrubé mouky
75 g krupicového cukru
80 g másla

Jak na to?

Jablka, skořici, citronovou kůru a šťávu promíchejte v míse. Odložte stranou.
Vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr dejte do ohnivzdorné mísy a tu umístěte nad horkou vodní lázeň. Ručním mixérem šlehejte směs 6–8 minut, až zesvětlá a zhoustne. Sundejte z lázně a nechte trochu zchladnout.
Smetanu ušlehejte a jemně a opatrně ji vmíchejte do vaječné směsi. Přidejte jablka, vše dobře promíchejte. Nalijte do dvoulitrové, nejlépe kovové nádoby a nechte v mrazáku minimálně 6 hodin, nejlépe přes noc.
Připravte si drobenku. Troubu rozehřejte na 180 °C. Mouku, cukr a máslo zpracujte prsty na drobenku. Rozprostřete ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut dozlatova. Nechte vychladnout. Semifreddo dejte do kornoutků a posypte drobenkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty