Jablečné semifreddo s drobenkou
Ingredience
Na semifreddo | |
---|---|
340 g | jemně nastrouhaných jablek |
(Golden Delicious nebo Gala) | |
1 | lžička mleté skořice |
1 | lžíce citronové kůry, nastrouhané |
najemno | |
1 | lžíce citronové šťávy |
3 | vejce |
2 | žloutky |
1 | lžička vanilkového extraktu |
220 g | krupicového cukru |
500 ml | smetany ke šlehání |
kornoutky k podávání | |
Na drobenku | |
150 g | hrubé mouky |
75 g | krupicového cukru |
80 g | másla |
Postup přípravy
Jablka, skořici, citronovou kůru a šťávu promíchejte v míse. Odložte stranou.
Vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr dejte do ohnivzdorné mísy a tu umístěte nad horkou vodní lázeň. Ručním mixérem šlehejte směs 6–8 minut, až zesvětlá a zhoustne. Sundejte z lázně a nechte trochu zchladnout.
Smetanu ušlehejte a jemně a opatrně ji vmíchejte do vaječné směsi. Přidejte jablka, vše dobře promíchejte. Nalijte do dvoulitrové, nejlépe kovové nádoby a nechte v mrazáku minimálně 6 hodin, nejlépe přes noc.
Připravte si drobenku. Troubu rozehřejte na 180 °C. Mouku, cukr a máslo zpracujte prsty na drobenku. Rozprostřete ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut dozlatova. Nechte vychladnout. Semifreddo dejte do kornoutků a posypte drobenkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY