Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Jablečná povidla

Další recepty a články

Švestková povidla
Švestková povidla
Švestková povidla
Švestková povidla
Hrušková povidla
Hrušková povidla
Hrušková povidla
Hrušková povidla
Ostružinová povidla
Ostružinová povidla
Ostružinová povidla
Ostružinová povidla

Jablečná povidla

Co budete potřebovat

2,3 kg jablek NP Bio
2 lžíce octa
400 g cukru krupice
2 lžičky mleté skořice
4 lžíce rumu
3 ks hřebíčku
2 ks badyánu
sůl

Jak na to?

1. Jablka kyselejšího typu umyjte, zbavte jádřinců a pokrájejte na větší kusy. Vložte do hlubšího pekáče vyloženého pečicím papírem. U papíru nechte vyšší okraje. Polijte octem, promíchejte a pečte v troubě předehřáté na 230 °C 25 minut.

2. Pak jablka posypte rovnoměrně 200 g cukru a znovu pečte 15 minut. Poté přisypte zbylý cukr a pečte dalších 15 minut.

3. Po upečení jablka přendejte do mísy, přidejte skořici, 3 lžíce rumu a nadrcený hřebíček s badyánem a špetkou soli. Vše rozmixujte ponorným mixérem.

4. Ještě horká povidla přelijte opatrně do sterilizovaných sklenic, zakápněte zbytkem rumu, zavřete je a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jablečná povidla

Dezert Velmi snadné Česká Zavařeniny Veganské Bezlepkové Bez laktózy Magazín 9/2021 Počet porcí: 1 1/2 l
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

2,3 kg jablek NP Bio
2 lžíce octa
400 g cukru krupice
2 lžičky mleté skořice
4 lžíce rumu
3 ks hřebíčku
2 ks badyánu
sůl

Jak na to?

1. Jablka kyselejšího typu umyjte, zbavte jádřinců a pokrájejte na větší kusy. Vložte do hlubšího pekáče vyloženého pečicím papírem. U papíru nechte vyšší okraje. Polijte octem, promíchejte a pečte v troubě předehřáté na 230 °C 25 minut.

2. Pak jablka posypte rovnoměrně 200 g cukru a znovu pečte 15 minut. Poté přisypte zbylý cukr a pečte dalších 15 minut.

3. Po upečení jablka přendejte do mísy, přidejte skořici, 3 lžíce rumu a nadrcený hřebíček s badyánem a špetkou soli. Vše rozmixujte ponorným mixérem.

4. Ještě horká povidla přelijte opatrně do sterilizovaných sklenic, zakápněte zbytkem rumu, zavřete je a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Švestková povidla
Švestková povidla
Švestková povidla
Švestková povidla
Hrušková povidla
Hrušková povidla
Hrušková povidla
Hrušková povidla
Ostružinová povidla
Ostružinová povidla
Ostružinová povidla
Ostružinová povidla

Inspirujte se podobnými recepty