Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

Těsto:
100 g hladké mouky
80 g Bio mouky pšeničné celozrnné
1 a ½ lžičky cukru
½ lžičky skořice
½ lžičky soli
100 g másla
120 ml studené vody
1 vajíčko
1 lžíce třtinového cukru
Náplň:
10 g rozpuštěného másla
2 lžíce javorového sirupu
1 lžička vanilkového aroma
4 červená jablka
1 lžička skořice
½ lžičky sušeného zázvoru
50 g drcených lískových ořechů

Postup přípravy

Prosátou mouku, cukr, skořici a sůl promíchejte. Přidejte máslo a umíchejte těsto. Pomalu přilévejte vodu, dokud směs nebude vláčná. Těsto přesuňte do lednice a nechte půl hodiny odpočívat.
Předehřejte troubu na 180 °C. Vyválejte tenké těsto a pomocí válečku ho přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
Smíchejte rozpuštěné máslo, javorový sirup a vanilkové aroma. Jablka rozpulte, odstraňte jádřince a nakrájejte na tenké plátky.
Pět centimetrů od okraje těsta vy-
skládejte jablka do kruhu. Přidávejte další plátky, dokud nezaplníte celou plochu. Smíchejte skořici, sušený zázvor a ořechy. Nasypte na jablka a zalijte směsí z másla.
Přehýbejte okraje těsta přes jablečnou náplň, dokud nevznikne uzavřený kruh. Okraje potřete rozšlehaným vajíčkem, celou galetku posypte třtinovým cukrem a dejte péct na 45 minut.

Pomohl vám recept?
19hodnocení4

Další videorecepty