Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Italské tyčinky grissini s dipem

Italské tyčinky grissini s dipem

Ingredience

10 g droždí
400 g hladké mouky
180 ml vody
3 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
2 lžíce černých oliv, vypeckovaných a nasekaných na malé kousky
1 větvička čerstvého rozmarýnu, nasekaný
NA DIP
1 zakysaná smetana
8 sušených rajčat
8 lístků čerstvé bazalky
sůl a pepř

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C. Ve vlažné vodě rozmíchejte droždí a nechte ho vzejít. Do mísy vsypte mouku, olivový olej, sůl, olivy, rozmarýn a kvásek z droždí. Uhněťte v pružné těsto – jestli bude tuhé, přidejte trošku vody, pokud je řídké, zahustěte ho moukou. Těsto by mělo být pružné a nelepit. Nechte ho chvilku odpočinout a pak z něj vyválejte tenké válečky – při pečení zvětší svůj objem o polovinu. Dejte do trouby a pečte 20 minut dozlatova. Mezitím si připravte dip. Smíchejte smetanu s rajčaty, bazalkou, osolte a opepřete. Podávejte k tyčinkám.

Pomohl vám recept?
18hodnocení3

Další videorecepty