×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Italské tyčinky grissini s dipem

Další recepty a články

Cupcaky s tvarohem a borůvkami
Cupcaky s tvarohem a...
Cupcaky s tvarohem a borůvkami
Cupcaky s tvarohem a borůvkami
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensáls...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...

Italské tyčinky grissini s dipem

26464923-ABIO-smetanaBio smetana zakysaná

Hodí se do omáček, salátů, ale
i na koláče jako ozdoba nebo náplň.
Ochucená je také vhodným
dipem k masu a zelenině.

 

 

 

Co budete potřebovat

10 g droždí
400 g hladké mouky
180 ml vody
3 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
2 lžíce černých oliv, vypeckovaných a nasekaných na malé kousky
1 větvička čerstvého rozmarýnu, nasekaný
NA DIP
1 zakysaná smetana
8 sušených rajčat
8 lístků čerstvé bazalky
sůl a pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Ve vlažné vodě rozmíchejte droždí a nechte ho vzejít. Do mísy vsypte mouku, olivový olej, sůl, olivy, rozmarýn a kvásek z droždí. Uhněťte v pružné těsto – jestli bude tuhé, přidejte trošku vody, pokud je řídké, zahustěte ho moukou. Těsto by mělo být pružné a nelepit. Nechte ho chvilku odpočinout a pak z něj vyválejte tenké válečky – při pečení zvětší svůj objem o polovinu. Dejte do trouby a pečte 20 minut dozlatova. Mezitím si připravte dip. Smíchejte smetanu s rajčaty, bazalkou, osolte a opepřete. Podávejte k tyčinkám.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Italské tyčinky grissini s dipem

Dezert Velmi snadné Znáte z TV , 5. díl Magazín 10/2016 Počet porcí: na 20 tyčinek
Průměrné hodnocení 3 (4)

26464923-ABIO-smetanaBio smetana zakysaná

Hodí se do omáček, salátů, ale
i na koláče jako ozdoba nebo náplň.
Ochucená je také vhodným
dipem k masu a zelenině.

 

 

 

Co budete potřebovat

10 g droždí
400 g hladké mouky
180 ml vody
3 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
2 lžíce černých oliv, vypeckovaných a nasekaných na malé kousky
1 větvička čerstvého rozmarýnu, nasekaný
NA DIP
1 zakysaná smetana
8 sušených rajčat
8 lístků čerstvé bazalky
sůl a pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Ve vlažné vodě rozmíchejte droždí a nechte ho vzejít. Do mísy vsypte mouku, olivový olej, sůl, olivy, rozmarýn a kvásek z droždí. Uhněťte v pružné těsto – jestli bude tuhé, přidejte trošku vody, pokud je řídké, zahustěte ho moukou. Těsto by mělo být pružné a nelepit. Nechte ho chvilku odpočinout a pak z něj vyválejte tenké válečky – při pečení zvětší svůj objem o polovinu. Dejte do trouby a pečte 20 minut dozlatova. Mezitím si připravte dip. Smíchejte smetanu s rajčaty, bazalkou, osolte a opepřete. Podávejte k tyčinkám.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Cupcaky s tvarohem a borůvkami
Cupcaky s tvarohem a borůvkami
Cupcaky s tvarohem a borůvkami
Cupcaky s tvarohem a borůvkami
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...

Inspirujte se podobnými recepty