×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Italské tyčinky grissini s dipem
45 minut , Dezert , Velmi snadné ,

Italské tyčinky grissini s dipem

Co budu potřebovat

10 g droždí
400 g hladké mouky
180 ml vody
3 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
2 lžíce černých oliv, vypeckovaných a nasekaných na malé kousky
1 větvička čerstvého rozmarýnu, nasekaný
NA DIP
1 zakysaná smetana
8 sušených rajčat
8 lístků čerstvé bazalky
sůl a pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Ve vlažné vodě rozmíchejte droždí a nechte ho vzejít. Do mísy vsypte mouku, olivový olej, sůl, olivy, rozmarýn a kvásek z droždí. Uhněťte v pružné těsto – jestli bude tuhé, přidejte trošku vody, pokud je řídké, zahustěte ho moukou. Těsto by mělo být pružné a nelepit. Nechte ho chvilku odpočinout a pak z něj vyválejte tenké válečky – při pečení zvětší svůj objem o polovinu. Dejte do trouby a pečte 20 minut dozlatova. Mezitím si připravte dip. Smíchejte smetanu s rajčaty, bazalkou, osolte a opepřete. Podávejte k tyčinkám.

26464923-ABIO-smetanaBio smetana zakysaná

Hodí se do omáček, salátů, ale
i na koláče jako ozdoba nebo náplň.
Ochucená je také vhodným
dipem k masu a zelenině.

 

 

 

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Cupcaky s tvarohem a borůvkami

    Dezert 30 minut
  • Grilovaná provensálská rajčata s nokem z gorgonzoly

    Hlavní chod nad 60 minut
  • Celozrnný koláč s datlemi

    Dezert 45 minut