×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Italské tyčinky grissini s dipem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Italské tyčinky grissini s dipem

26464923-ABIO-smetanaBio smetana zakysaná

Hodí se do omáček, salátů, ale
i na koláče jako ozdoba nebo náplň.
Ochucená je také vhodným
dipem k masu a zelenině.

 

 

 

Co budete potřebovat

10 g droždí
400 g hladké mouky
180 ml vody
3 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
2 lžíce černých oliv, vypeckovaných a nasekaných na malé kousky
1 větvička čerstvého rozmarýnu, nasekaný
NA DIP
1 zakysaná smetana
8 sušených rajčat
8 lístků čerstvé bazalky
sůl a pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Ve vlažné vodě rozmíchejte droždí a nechte ho vzejít. Do mísy vsypte mouku, olivový olej, sůl, olivy, rozmarýn a kvásek z droždí. Uhněťte v pružné těsto – jestli bude tuhé, přidejte trošku vody, pokud je řídké, zahustěte ho moukou. Těsto by mělo být pružné a nelepit. Nechte ho chvilku odpočinout a pak z něj vyválejte tenké válečky – při pečení zvětší svůj objem o polovinu. Dejte do trouby a pečte 20 minut dozlatova. Mezitím si připravte dip. Smíchejte smetanu s rajčaty, bazalkou, osolte a opepřete. Podávejte k tyčinkám.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Italské tyčinky grissini s dipem

Dezert Velmi snadné Znáte z TV , 5. díl , Bazalka , Rozmarýn , Rajče Magazín 10/2016 Počet porcí: na 20 tyčinek
Průměrné hodnocení 4 (8)

26464923-ABIO-smetanaBio smetana zakysaná

Hodí se do omáček, salátů, ale
i na koláče jako ozdoba nebo náplň.
Ochucená je také vhodným
dipem k masu a zelenině.

 

 

 

Co budete potřebovat

10 g droždí
400 g hladké mouky
180 ml vody
3 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
2 lžíce černých oliv, vypeckovaných a nasekaných na malé kousky
1 větvička čerstvého rozmarýnu, nasekaný
NA DIP
1 zakysaná smetana
8 sušených rajčat
8 lístků čerstvé bazalky
sůl a pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Ve vlažné vodě rozmíchejte droždí a nechte ho vzejít. Do mísy vsypte mouku, olivový olej, sůl, olivy, rozmarýn a kvásek z droždí. Uhněťte v pružné těsto – jestli bude tuhé, přidejte trošku vody, pokud je řídké, zahustěte ho moukou. Těsto by mělo být pružné a nelepit. Nechte ho chvilku odpočinout a pak z něj vyválejte tenké válečky – při pečení zvětší svůj objem o polovinu. Dejte do trouby a pečte 20 minut dozlatova. Mezitím si připravte dip. Smíchejte smetanu s rajčaty, bazalkou, osolte a opepřete. Podávejte k tyčinkám.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty