Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Italská grilovaná polenta  s rajčatovou salsou

Italská grilovaná polenta s rajčatovou salsou

Ingredience

100 g instantní polenty NP Bio
200 ml vody
150 ml plnotučného mléka
½ lžičky soli
50 g parmazánu
2 rajčata
1 stroužek česneku
1 hrst čerstvé bazalky
½ citronu
4 lžíce olivového oleje
pepř

Postup přípravy

1. Do hrnce vsypte 100 g polenty, vlijte 200 ml vody, 150 ml mléka a přidejte ½ lžičky soli. Směs přiveďte k varu. Pak stáhněte stupeň ohřevu a za stálého míchání vařte polentu 5 minut. Přidejte nastrouhaných 50 g parmazánu a vše promíchejte.
2. Uvařenou polentu rozprostřete stěrkou potřenou olivovým olejem v pekáčku a nechte ztuhnout. Jakmile polenta vychladne a zatuhne, vykrájejte z ní pomocí kruhového vykrajovátka o průměru 7 cm kolečka.
3. Omyjte 2 velká masitá rajčata a nakrájejte je na drobné kostičky. Vsypte je do mísy. Stroužek česneku oloupejte a prolisujte k rajčatům. Hrst bazalky nasekejte a přisypte do salsy. Vše zakápněte šťávou z poloviny citronu a zalijte 2 lžícemi olivového oleje. Vše promíchejte a dochuťte pepřem. Salsu dejte vychladit na chvilku do lednice.
4. Kolečka polenty potřete z obou stran zbylým olivovým olejem a ogrilujte je v rozpáleném grilu 2 minuty z každé strany. Servírujte ihned ozdobené vychlazenou salsou. Užijte si chuť svěží Itálie!

Pomohl vám recept?
3hodnocení5

Další videorecepty