×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ischelské dortíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-byl...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky

Ischelské dortíčky

Co budete potřebovat

Na těsto
210 g bio hladké mouky
70 g moučkového cukru
½ pytlíčku vanilkového cukru
1 lžíce mléka
1 žloutek
125 g másla
Náplň
70 g nastrouhaných ořechů
75 ml vařícího mléka
1/2 vanilkového cukru
40 g moučkového cukru
40 g másla
lžíce rumu
do zhoustnutí doplnit namletými piškoty
Na dokončení
400 g čokoláda na vaření
plátky mandlí

Jak na to?

V míse smíchejte mouku, moučkový a vanilkový cukr, mléko, žloutek a máslo. Vzniklé linecké těsto vyválejte, vykrájejte z něho malá kolečka a ta pak pečte v předehřáté troubě na 160 °C asi pět minut. Mezitím si připravte náplň. V hrnci smíchejte nastrouhané ořechy, vařící mléko, vanilkový a moučkový cukr, máslo a rum. Vše zahřejte, ale nevařte. Pokud bude směs příliš tekutá, zahustěte namletými piškoty. Po zchladnutí náplň vpěchujte do cukrářského sáčku a postupně k sobě lepte vždy dvě kolečka. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření a hotové ischelské dortíčky jí polévejte. Dozdobte plátky mandlí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ischelské dortíčky

Dezert Snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4 plechy
Průměrné hodnocení 4 (10)
Ischelské dortíčky už pekly naše babičky. Máte raději variantu s ořechovým krémem nebo s marmeládou? Víte, že původní recept pochází z Rakouska?

Co budete potřebovat

Na těsto
210 g bio hladké mouky
70 g moučkového cukru
½ pytlíčku vanilkového cukru
1 lžíce mléka
1 žloutek
125 g másla
Náplň
70 g nastrouhaných ořechů
75 ml vařícího mléka
1/2 vanilkového cukru
40 g moučkového cukru
40 g másla
lžíce rumu
do zhoustnutí doplnit namletými piškoty
Na dokončení
400 g čokoláda na vaření
plátky mandlí

Jak na to?

V míse smíchejte mouku, moučkový a vanilkový cukr, mléko, žloutek a máslo. Vzniklé linecké těsto vyválejte, vykrájejte z něho malá kolečka a ta pak pečte v předehřáté troubě na 160 °C asi pět minut. Mezitím si připravte náplň. V hrnci smíchejte nastrouhané ořechy, vařící mléko, vanilkový a moučkový cukr, máslo a rum. Vše zahřejte, ale nevařte. Pokud bude směs příliš tekutá, zahustěte namletými piškoty. Po zchladnutí náplň vpěchujte do cukrářského sáčku a postupně k sobě lepte vždy dvě kolečka. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření a hotové ischelské dortíčky jí polévejte. Dozdobte plátky mandlí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-byl...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty