Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Ischelské dortíčky

Ischelské dortíčky

Ischelské dortíčky už pekly naše babičky. Máte raději variantu s ořechovým krémem nebo s marmeládou? Víte, že původní recept pochází z Rakouska?

Ingredience

Na těsto
210 g bio hladké mouky
70 g moučkového cukru
½ pytlíčku vanilkového cukru
1 lžíce mléka
1 žloutek
125 g másla
Náplň
70 g nastrouhaných ořechů
75 ml vařícího mléka
1/2 vanilkového cukru
40 g moučkového cukru
40 g másla
lžíce rumu
do zhoustnutí doplnit namletými piškoty
Na dokončení
400 g čokoláda na vaření
plátky mandlí

Postup přípravy

V míse smíchejte mouku, moučkový a vanilkový cukr, mléko, žloutek a máslo. Vzniklé linecké těsto vyválejte, vykrájejte z něho malá kolečka a ta pak pečte v předehřáté troubě na 160 °C asi pět minut. Mezitím si připravte náplň. V hrnci smíchejte nastrouhané ořechy, vařící mléko, vanilkový a moučkový cukr, máslo a rum. Vše zahřejte, ale nevařte. Pokud bude směs příliš tekutá, zahustěte namletými piškoty. Po zchladnutí náplň vpěchujte do cukrářského sáčku a postupně k sobě lepte vždy dvě kolečka. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření a hotové ischelské dortíčky jí polévejte. Dozdobte plátky mandlí.

Pomohl vám recept?
43hodnocení4

Další videorecepty