
Ischelské dortíčky
Ischelské dortíčky už pekly naše babičky. Máte raději variantu s ořechovým krémem nebo s marmeládou? Víte, že původní recept pochází z Rakouska?
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
210 g | bio hladké mouky |
70 g | moučkového cukru |
½ | pytlíčku vanilkového cukru |
1 | lžíce mléka |
1 | žloutek |
125 g | másla |
Náplň | |
70 g | nastrouhaných ořechů |
75 ml | vařícího mléka |
1/2 | vanilkového cukru |
40 g | moučkového cukru |
40 g | másla |
lžíce rumu | |
do zhoustnutí doplnit namletými piškoty | |
Na dokončení | |
400 g | čokoláda na vaření |
plátky mandlí |
Postup přípravy
V míse smíchejte mouku, moučkový a vanilkový cukr, mléko, žloutek a máslo. Vzniklé linecké těsto vyválejte, vykrájejte z něho malá kolečka a ta pak pečte v předehřáté troubě na 160 °C asi pět minut. Mezitím si připravte náplň. V hrnci smíchejte nastrouhané ořechy, vařící mléko, vanilkový a moučkový cukr, máslo a rum. Vše zahřejte, ale nevařte. Pokud bude směs příliš tekutá, zahustěte namletými piškoty. Po zchladnutí náplň vpěchujte do cukrářského sáčku a postupně k sobě lepte vždy dvě kolečka. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření a hotové ischelské dortíčky jí polévejte. Dozdobte plátky mandlí.
Pomohl vám recept?
43hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod