×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ischelské dortíčky
30 minut , Dezert , Snadné , Cukroví , Vánoce , Vegetariánské ,

Ischelské dortíčky

Co budu potřebovat

Na těsto
210 g bio hladké mouky
70 g moučkového cukru
½ pytlíčku vanilkového cukru
1 lžíce mléka
1 žloutek
125 g másla
Náplň
70 g nastrouhaných ořechů
75 ml vařícího mléka
1/2 vanilkového cukru
40 g moučkového cukru
40 g másla
lžíce rumu
do zhoustnutí doplnit namletými piškoty
Na dokončení
400 g čokoláda na vaření
plátky mandlí

Jak na to?

V míse smíchejte mouku, moučkový a vanilkový cukr, mléko, žloutek a máslo. Vzniklé linecké těsto vyválejte, vykrájejte z něho malá kolečka a ta pak pečte v předehřáté troubě na 160 °C asi pět minut. Mezitím si připravte náplň. V hrnci smíchejte nastrouhané ořechy, vařící mléko, vanilkový a moučkový cukr, máslo a rum. Vše zahřejte, ale nevařte. Pokud bude směs příliš tekutá, zahustěte namletými piškoty. Po zchladnutí náplň vpěchujte do cukrářského sáčku a postupně k sobě lepte vždy dvě kolečka. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření a hotové ischelské dortíčky jí polévejte. Dozdobte plátky mandlí.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Sněhové pusinky s citronovou pěnou

    Cukroví nad 60 minut
  • Vanilkové rohlíčky

    Cukroví 30 minut
  • Špaldovodatlové hvězdičky

    Cukroví nad 60 minut