×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ischelské dortíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Maková kolečka s povidly
Maková kolečka s...
Maková kolečka s povidly
Maková kolečka s povidly
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové...
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové rohlíčky
Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s...
Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s bramborovými...

Ischelské dortíčky

Co budete potřebovat

Na těsto
210 g bio hladké mouky
70 g moučkového cukru
½ pytlíčku vanilkového cukru
1 lžíce mléka
1 žloutek
125 g másla
Náplň
70 g nastrouhaných ořechů
75 ml vařícího mléka
1/2 vanilkového cukru
40 g moučkového cukru
40 g másla
lžíce rumu
do zhoustnutí doplnit namletými piškoty
Na dokončení
400 g čokoláda na vaření
plátky mandlí

Jak na to?

V míse smíchejte mouku, moučkový a vanilkový cukr, mléko, žloutek a máslo. Vzniklé linecké těsto vyválejte, vykrájejte z něho malá kolečka a ta pak pečte v předehřáté troubě na 160 °C asi pět minut. Mezitím si připravte náplň. V hrnci smíchejte nastrouhané ořechy, vařící mléko, vanilkový a moučkový cukr, máslo a rum. Vše zahřejte, ale nevařte. Pokud bude směs příliš tekutá, zahustěte namletými piškoty. Po zchladnutí náplň vpěchujte do cukrářského sáčku a postupně k sobě lepte vždy dvě kolečka. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření a hotové ischelské dortíčky jí polévejte. Dozdobte plátky mandlí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ischelské dortíčky

Dezert Snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4 plechy
Průměrné hodnocení 4 (10)
Ischelské dortíčky už pekly naše babičky. Máte raději variantu s ořechovým krémem nebo s marmeládou? Víte, že původní recept pochází z Rakouska?

Co budete potřebovat

Na těsto
210 g bio hladké mouky
70 g moučkového cukru
½ pytlíčku vanilkového cukru
1 lžíce mléka
1 žloutek
125 g másla
Náplň
70 g nastrouhaných ořechů
75 ml vařícího mléka
1/2 vanilkového cukru
40 g moučkového cukru
40 g másla
lžíce rumu
do zhoustnutí doplnit namletými piškoty
Na dokončení
400 g čokoláda na vaření
plátky mandlí

Jak na to?

V míse smíchejte mouku, moučkový a vanilkový cukr, mléko, žloutek a máslo. Vzniklé linecké těsto vyválejte, vykrájejte z něho malá kolečka a ta pak pečte v předehřáté troubě na 160 °C asi pět minut. Mezitím si připravte náplň. V hrnci smíchejte nastrouhané ořechy, vařící mléko, vanilkový a moučkový cukr, máslo a rum. Vše zahřejte, ale nevařte. Pokud bude směs příliš tekutá, zahustěte namletými piškoty. Po zchladnutí náplň vpěchujte do cukrářského sáčku a postupně k sobě lepte vždy dvě kolečka. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření a hotové ischelské dortíčky jí polévejte. Dozdobte plátky mandlí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Maková kolečka s povidly
Maková kolečka s...
Maková kolečka s povidly
Maková kolečka s povidly
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové...
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové rohlíčky
Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s...
Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s bramborovými...

Inspirujte se podobnými recepty