×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Indické karí s bramborami a hráškem

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati...
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Ostrá indická polévka
Ostrá indická...
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka

Indické karí s bramborami a hráškem

Co budete potřebovat

1 lžíce rostlinného oleje
½ lžíce celého římského kmínu
1 střední červená cibule
5 g zázvoru
250 g rajčatového pyré
1 lžíce mletého koriandru
3 lžičky kurkumy
½ lžíce žlutého kari
1 lžička chilli
2 lžičky soli
2 větší brambory
100 g mraženého hrášku
200 ml vody
čerstvý koriandr

Jak na to?

V hrnci rozehřejte olej a nechte v něm rozvonět kmín.
Poté přidejte najemno nakrájenou cibulku a zázvor. Dvě minuty restujte. Vlijte rajčatové pyré, přidejte koření, brambory, hrášek a vodu.
Zakryjte a za občasného míchání vařte na mírném ohni 15 minut.
Podávejte posypané koriandrem, s rýží nebo indickou plackou naan.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Indické karí s bramborami a hráškem

Hlavní chod Velmi snadné Bezlepkové Veganské Vegetariánské Bez laktózy Indická kuchyně Magazín 9/2018
(0)
Dalším veledůležitým kořením asijského kontinentu je kari. Nemohli jsme jej opomenout a zařadili jsme do indické série recept na vegetariánské karí.

Co budete potřebovat

1 lžíce rostlinného oleje
½ lžíce celého římského kmínu
1 střední červená cibule
5 g zázvoru
250 g rajčatového pyré
1 lžíce mletého koriandru
3 lžičky kurkumy
½ lžíce žlutého kari
1 lžička chilli
2 lžičky soli
2 větší brambory
100 g mraženého hrášku
200 ml vody
čerstvý koriandr

Jak na to?

V hrnci rozehřejte olej a nechte v něm rozvonět kmín.
Poté přidejte najemno nakrájenou cibulku a zázvor. Dvě minuty restujte. Vlijte rajčatové pyré, přidejte koření, brambory, hrášek a vodu.
Zakryjte a za občasného míchání vařte na mírném ohni 15 minut.
Podávejte posypané koriandrem, s rýží nebo indickou plackou naan.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka

Inspirujte se podobnými recepty