×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Indické karí s bramborami a hráškem

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Indické karí s bramborami a hráškem

Co budete potřebovat

1 lžíce rostlinného oleje
½ lžíce celého římského kmínu
1 střední červená cibule
5 g zázvoru
250 g rajčatového pyré
1 lžíce mletého koriandru
3 lžičky kurkumy
½ lžíce žlutého kari
1 lžička chilli
2 lžičky soli
2 větší brambory
100 g mraženého hrášku
200 ml vody
čerstvý koriandr

Jak na to?

V hrnci rozehřejte olej a nechte v něm rozvonět kmín.
Poté přidejte najemno nakrájenou cibulku a zázvor. Dvě minuty restujte. Vlijte rajčatové pyré, přidejte koření, brambory, hrášek a vodu.
Zakryjte a za občasného míchání vařte na mírném ohni 15 minut.
Podávejte posypané koriandrem, s rýží nebo indickou plackou naan.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Indické karí s bramborami a hráškem

Hlavní chod Velmi snadné Bezlepkové Veganské Vegetariánské Bez laktózy Indická kuchyně , Rajče , Chilli paprička Magazín 9/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)
Dalším veledůležitým kořením asijského kontinentu je kari. Nemohli jsme jej opomenout a zařadili jsme do indické série recept na vegetariánské karí.

Co budete potřebovat

1 lžíce rostlinného oleje
½ lžíce celého římského kmínu
1 střední červená cibule
5 g zázvoru
250 g rajčatového pyré
1 lžíce mletého koriandru
3 lžičky kurkumy
½ lžíce žlutého kari
1 lžička chilli
2 lžičky soli
2 větší brambory
100 g mraženého hrášku
200 ml vody
čerstvý koriandr

Jak na to?

V hrnci rozehřejte olej a nechte v něm rozvonět kmín.
Poté přidejte najemno nakrájenou cibulku a zázvor. Dvě minuty restujte. Vlijte rajčatové pyré, přidejte koření, brambory, hrášek a vodu.
Zakryjte a za občasného míchání vařte na mírném ohni 15 minut.
Podávejte posypané koriandrem, s rýží nebo indickou plackou naan.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty