Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Indická kachna s kari rýží

Indická kachna s kari rýží

Ingredience

200 g plnotučného bílého jogurtu
sůl
1 lžička mletého římského kmínu
2 stroužky česneku
2cm kousek zázvoru
1 lžíce koření garam masala
1 kachna
2 lžíce másla
1 žlutá cibule
1 lžička kari koření Vitana
250 g rýže basmati
1 hrst čerstvého koriandru

Postup přípravy

1. V misce smíchejte jogurt, 1 lžičku soli, římský kmín, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a koření garam masala. Marinádou potřete omytou kachnu ze všech stran. Takto připravenou kachnu položte hřbetem dolů do pekáče. Zakryjte víkem a nechte marinovat do druhého dne v lednici.
2. Druhý den kachnu podlijte cca centimetrem vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C. Pečte 3–4 hodiny, po uplynutí této doby odkryjte víko a kachnu polijte výpekem. Teplotu zvyšte na 200 °C a dalších 10 minut kachnu zapékejte dozlatova.
3. Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci nechte rozpustit máslo. Cibuli orestujte dozlatova. Přimíchejte koření a 1 minutu restujte, aby se rozvonělo. Přidejte rýži, další 2 minuty opékejte a nakonec vše zalijte vývarem. Promíchejte a vařte 20 minut pod pokličkou na mírném stupni.
4. Upečenou kachnu podávejte s uvařenou rýží a lístky koriandru.

TIP : Dopřejte si vice chuti v Bio másle, z vysoce kvalitního slovenského bio mléka

Pomohl vám recept?

Další videorecepty