Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

200 g kaštanů pečených loupaných
6 vajec
6 rohlíků
50 g másla
200 ml mléka
4 snítky čerstvé petržele
sůl
pepř
špetka muškátového oříšku
1 husa
1 lžíce kmínu

Postup přípravy

1. Kaštany nakrájejte na větší kousky. 

2. Vejce rozklepněte a oddělte přitom žloutky od bílků. Bílky ušlehejte dotuha.

3. Kostičky ze starších rohlíků osmahněte na pánvi na másle. Pak je v míse namočte do mléka, přidejte žloutky, kaštany, nasekané lístky petržele, sůl, špetku pepře a muškátového oříšku. Všechno dobře promíchejte.

4. Nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh.

5. Očištěnou, opláchnutou a osušenou husu osolte vně i uvnitř a posypte kmínem. Naplňte ji nádivkou a sešijte nebo sepněte špejlemi.

6. Husu vložte do pekáče prsíčky dolů, podlijte ji horkou vodou a pečte po dobu 1 ½ hodiny na 170 °C. Během pečení ji občas přelévejte vyškvařeným sádlem. Aby se sádlo nepřipalovalo, postupně ho naběračkou odebírejte.

7. Když je husa na hřbetu zlatá, otočte ji a pokračujte v pečení a sbírání sádla po dobu 1 ½ hodiny, dokud nebude dozlatova upečená.

Pomohl vám recept?
3hodnocení5

Další videorecepty