Husa s kaštanovou nádivkou
Ingredience
200 g | kaštanů pečených loupaných |
6 | vajec |
6 | rohlíků |
50 g | másla |
200 ml | mléka |
4 | snítky čerstvé petržele |
sůl | |
pepř | |
špetka muškátového oříšku | |
1 | husa |
1 | lžíce kmínu |
Postup přípravy
1. Kaštany nakrájejte na větší kousky.
2. Vejce rozklepněte a oddělte přitom žloutky od bílků. Bílky ušlehejte dotuha.
3. Kostičky ze starších rohlíků osmahněte na pánvi na másle. Pak je v míse namočte do mléka, přidejte žloutky, kaštany, nasekané lístky petržele, sůl, špetku pepře a muškátového oříšku. Všechno dobře promíchejte.
4. Nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh.
5. Očištěnou, opláchnutou a osušenou husu osolte vně i uvnitř a posypte kmínem. Naplňte ji nádivkou a sešijte nebo sepněte špejlemi.
6. Husu vložte do pekáče prsíčky dolů, podlijte ji horkou vodou a pečte po dobu 1 ½ hodiny na 170 °C. Během pečení ji občas přelévejte vyškvařeným sádlem. Aby se sádlo nepřipalovalo, postupně ho naběračkou odebírejte.
7. Když je husa na hřbetu zlatá, otočte ji a pokračujte v pečení a sbírání sádla po dobu 1 ½ hodiny, dokud nebude dozlatova upečená.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY