Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Husa nadívaná jablky

Husa nadívaná jablky

Klasikou svatomartinských hodů je pečená husa nadívaná jablky. Zkuste ji letos podávat s poctivým karlovarským knedlíkem.

Ingredience

1 husa (cca 4 kg)
sůl
3 lžíce celého kmínu
200 g cibule
200 g jablek
špejle
potravinářský provázek
0,5 l bílého svatomartinského vína

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 170 °C. Očištěnou a opláchnutou husu osolte a okmínujte. Naplňte cibulí, jablky, spíchněte špejlí a nohy svažte potravinářským provázkem.
Vložte do pekáče zády vzhůru a pečte jednu hodinu. Obraťte a průběžně podlévejte vínem. Po upečení husu vyjměte z trouby a nechte na teplém místě odpočinout.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty