
Husa nadívaná jablky
Klasikou svatomartinských hodů je pečená husa nadívaná jablky. Zkuste ji letos podávat s poctivým karlovarským knedlíkem.
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 170 °C. Očištěnou a opláchnutou husu osolte a okmínujte. Naplňte cibulí, jablky, spíchněte špejlí a nohy svažte potravinářským provázkem.
Vložte do pekáče zády vzhůru a pečte jednu hodinu. Obraťte a průběžně podlévejte vínem. Po upečení husu vyjměte z trouby a nechte na teplém místě odpočinout.
Pomohl vám recept?
10hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod