Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Husa na švestkách

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky

Husa na švestkách

Co budete potřebovat

1 husa chlazená
sůl
2 lžíce celého kmínu
2 jablka
2 lžíce medu
3 lžičky mleté skořice
2 lžičky mletého badyánu
3 červené cibule
6 švestek
2 celé skořice

Jak na to?

1. Husu opláchněte, odstraňte přebytečné sádlo a kůži. Osolte a okmínujte. Dejte odležet na 5 hodin do lednice. Před pečením ji nechte 2 hodiny odstát při pokojové teplotě.
2. Troubu předehřejte na 80 °C spodní ohřev. Do husy vložte jablka a přemístěte ji do pekáče zády vzhůru. Zakryjte pekáč a pečte 12 hodin.
3. Zvyšte teplotu na 120 °C a pečte další 2 a půl hodiny. Husu občas propíchejte vidličkou.
4. Vyjměte husu z trouby, odeberte 4 lžíce výpeku a promíchejte s medem, skořicí a badyánem. Do pekáče vsypte na čtvrtiny pokrájenou cibuli, přepůlené švestky a celou skořici. Obraťte husu břichem vzhůru, potřete medovou směsí a dejte do trouby. Teplotu zvyšte na 180 °C horní a spodní ohřev. Husu pe​​čte dozlatova zhruba dalších 40 minut. Podávejte s bramborovými knedlíky a výpekem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Husa na švestkách

Hlavní chod Snadné Chuťovky Něco lehkého Bezlepkové Bez laktózy Magazín 11/2019 Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

1 husa chlazená
sůl
2 lžíce celého kmínu
2 jablka
2 lžíce medu
3 lžičky mleté skořice
2 lžičky mletého badyánu
3 červené cibule
6 švestek
2 celé skořice

Jak na to?

1. Husu opláchněte, odstraňte přebytečné sádlo a kůži. Osolte a okmínujte. Dejte odležet na 5 hodin do lednice. Před pečením ji nechte 2 hodiny odstát při pokojové teplotě.
2. Troubu předehřejte na 80 °C spodní ohřev. Do husy vložte jablka a přemístěte ji do pekáče zády vzhůru. Zakryjte pekáč a pečte 12 hodin.
3. Zvyšte teplotu na 120 °C a pečte další 2 a půl hodiny. Husu občas propíchejte vidličkou.
4. Vyjměte husu z trouby, odeberte 4 lžíce výpeku a promíchejte s medem, skořicí a badyánem. Do pekáče vsypte na čtvrtiny pokrájenou cibuli, přepůlené švestky a celou skořici. Obraťte husu břichem vzhůru, potřete medovou směsí a dejte do trouby. Teplotu zvyšte na 180 °C horní a spodní ohřev. Husu pe​​čte dozlatova zhruba dalších 40 minut. Podávejte s bramborovými knedlíky a výpekem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky

Inspirujte se podobnými recepty