Husa na švestkách
Ingredience
1 | husa chlazená |
sůl | |
2 | lžíce celého kmínu |
2 | jablka |
2 | lžíce medu |
3 | lžičky mleté skořice |
2 | lžičky mletého badyánu |
3 | červené cibule |
6 | švestek |
2 | celé skořice |
Postup přípravy
1. Husu opláchněte, odstraňte přebytečné sádlo a kůži. Osolte a okmínujte. Dejte odležet na 5 hodin do lednice. Před pečením ji nechte 2 hodiny odstát při pokojové teplotě.
2. Troubu předehřejte na 80 °C spodní ohřev. Do husy vložte jablka a přemístěte ji do pekáče zády vzhůru. Zakryjte pekáč a pečte 12 hodin.
3. Zvyšte teplotu na 120 °C a pečte další 2 a půl hodiny. Husu občas propíchejte vidličkou.
4. Vyjměte husu z trouby, odeberte 4 lžíce výpeku a promíchejte s medem, skořicí a badyánem. Do pekáče vsypte na čtvrtiny pokrájenou cibuli, přepůlené švestky a celou skořici. Obraťte husu břichem vzhůru, potřete medovou směsí a dejte do trouby. Teplotu zvyšte na 180 °C horní a spodní ohřev. Husu pečte dozlatova zhruba dalších 40 minut. Podávejte s bramborovými knedlíky a výpekem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY