×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hummus s pastou tahini

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Hummus s pastou tahini

Co budete potřebovat

400g konzerva cizrny, slitá
3 lžíce tahini (sezamová pasta)
3 lžíce citronové šťávy
½ lžičky římského kmínu, mletého
1 stroužek česneku, prolisovaný
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce panenského olivového oleje + na zakapání
1 lžíce petrželky, nasekané
libanonské placky

Jak na to?

Všechny suroviny s výjimkou petrželky umixujte do hladké pasty. Pokud je směs příliš hustá, nařeďte ji trochou vody nebo tekutinou, kterou jste slili z cizrny. Nakonec přidejte petrželku a rozmixujte ji pouze několika pulsy.

Hummus přesuňte do servírovací misky a pokapejte olivovým olejem. Podávejte ho s libanonskými plackami, opečenými nasucho v pánvi nebo troubě a nakrájenými na proužky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hummus s pastou tahini

Příloha Snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

400g konzerva cizrny, slitá
3 lžíce tahini (sezamová pasta)
3 lžíce citronové šťávy
½ lžičky římského kmínu, mletého
1 stroužek česneku, prolisovaný
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce panenského olivového oleje + na zakapání
1 lžíce petrželky, nasekané
libanonské placky

Jak na to?

Všechny suroviny s výjimkou petrželky umixujte do hladké pasty. Pokud je směs příliš hustá, nařeďte ji trochou vody nebo tekutinou, kterou jste slili z cizrny. Nakonec přidejte petrželku a rozmixujte ji pouze několika pulsy.

Hummus přesuňte do servírovací misky a pokapejte olivovým olejem. Podávejte ho s libanonskými plackami, opečenými nasucho v pánvi nebo troubě a nakrájenými na proužky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Inspirujte se podobnými recepty