Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400g konzerva cizrny, slitá
3 lžíce tahini (sezamová pasta)
3 lžíce citronové šťávy
½ lžičky římského kmínu, mletého
1 stroužek česneku, prolisovaný
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce panenského olivového oleje + na zakapání
1 lžíce petrželky, nasekané
libanonské placky

Postup přípravy

Všechny suroviny s výjimkou petrželky umixujte do hladké pasty. Pokud je směs příliš hustá, nařeďte ji trochou vody nebo tekutinou, kterou jste slili z cizrny. Nakonec přidejte petrželku a rozmixujte ji pouze několika pulsy.

Hummus přesuňte do servírovací misky a pokapejte olivovým olejem. Podávejte ho s libanonskými plackami, opečenými nasucho v pánvi nebo troubě a nakrájenými na proužky.

Pomohl vám recept?
22hodnocení4

Další videorecepty