Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

55 ml slunečnicového oleje
200 g hladké mouky
100 ml vody
320 g hrušek
1 bio citron
80 g 70% hořké čokolády
50 g třtinového cukru
40 g lískových ořechů
40 g strouhanky
30 g másla

Postup přípravy

1. Připravte si mističku, kterou vymažte olejem. Část oleje si ještě nechte na „zalití“ těsta. V misce smíchejte 150 g mouky, vodu a 20 ml oleje na lepivou hmotu.

2. Těsto vypracujte, až bude krásně vláčné, přendejte ho do vymazané misky a zalijte zbytkem oleje, tak aby těsto v lednici neosychalo. Nechte přes noc odležet, aby se aktivoval lepek v mouce.

3. Na vyšší prkénko rozprostřete utěrku.

4. Aby se těsto nepřilepilo, po celé její ploše ji bohatě posypte hladkou moukou. Doporučuje se 50 g. Pomoučněte si i ruce, aby se vám těsto na ně nelepilo. Na takto připravené desce lehce vyválejte odležené těsto do obdélníku o velikosti 15 × 20 cm. Dlaněmi roztahujte těsto do vzduchu. Pracujte rychle a opatrně. Když je těsto o 10 cm větší, zahákněte ho na kraje prkénka. Prkénko je cca 30 × 25 cm velké.

5. Zatím si připravíte hruškovou náplň. Očištěné, oloupané hrušky bez jádřinců nakrájejte na tenké plátky, dejte do misky, přelijte šťávou z citronu a promíchejte.

6. Mezitím v mikrovlnce rozpusťte čokoládu. Do ní přisypte cukr a promíchejte spolu s hruškami. Do směsi přidejte nahrubo nasekané ořechy.

7. Třetinu nataženého těsta posypte strouhankou, kterou pak poklaďte jablečnou náplní.

8. Celou směs zaviňte do těsta pomocí utěrky, konce dobře zatlačte do těsta.

9. Nakonec pomažte celou vrchní část rozpuštěným máslem. Pečte v troubě na 190 °C po dobu 30 minut.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty