Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Hruškový koláč s ořechy

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Hruškový koláč s ořechy

Co budete potřebovat

240 g pohankové mouky NP Bio
180 g blanšírovaných mandlí
sůl
100 g kokosového cukru
250 g másla
3 vejce
3 hrušky
125 g vlašských ořechů
½ lžičky skořice
250 g hruškových povidel
25 g mandlových plátků

Jak na to?

1. Do mísy prosejte 200 g pohankové mouky a mandle namelte na jemnou moučku. Odeberte z ní 60 g a přidejte k pohankové mouce i se špetkou soli a 30 g kokosového cukru. Přidejte na kostičky nakrájených 125 g studeného másla a uhněťte na sypkou drobenku.

2. Přidejte 2 žloutky a promíchejte. Těsto vyklopte na pracovní desku a rychle zapracujte. Pak jej zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 1 hodinu odležet v lednici.

3. Hrušky omyjte, oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a vykrojte jádřince. Vložte do rendlíku a zalijte vodou, aby se hrušky ponořily. Přiveďte k varu, stáhněte teplotu a vařte do poloměkka cca 6 minut. Pak je slijte a nechte zcela vychladnout. Poté je nakrojte do vějířku.

4. Zbylé měkké máslo utřete spolu se zbytkem kokosového cukru. Zašlehejte vejce a 2 zbylé bílky. Přidejte zbytek mandlové moučky, mleté vlašské ořechy a skořici. Vše stěrkou dobře promíchejte.

5. Těsto rozválejte na stole poprášeném zbytkem pohankové mouky a vyválejte na tloušťku 4 mm. Opatrně placku přendejte do koláčové formy s vyjímatelným dnem o průměru 24 cm. Těsto vytlačte do krajů, přebytečné kraje odkrojte nožíkem.

6. Těsto potřete hruškovými povidly a na ně rozetřete ořechovou náplň. Navrch rozložte hrušky. Posypte mandlovými plátky a pečte v troubě předehřáté na 175 °C asi 40 minut dozlatova. Po upečení nechte zcela vychladnout, než budete koláč vyndávat z formy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hruškový koláč s ořechy

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Vegetariánské Bezlepkové Magazín 9/2021 Počet porcí: 1 koláč
(0)

Co budete potřebovat

240 g pohankové mouky NP Bio
180 g blanšírovaných mandlí
sůl
100 g kokosového cukru
250 g másla
3 vejce
3 hrušky
125 g vlašských ořechů
½ lžičky skořice
250 g hruškových povidel
25 g mandlových plátků

Jak na to?

1. Do mísy prosejte 200 g pohankové mouky a mandle namelte na jemnou moučku. Odeberte z ní 60 g a přidejte k pohankové mouce i se špetkou soli a 30 g kokosového cukru. Přidejte na kostičky nakrájených 125 g studeného másla a uhněťte na sypkou drobenku.

2. Přidejte 2 žloutky a promíchejte. Těsto vyklopte na pracovní desku a rychle zapracujte. Pak jej zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 1 hodinu odležet v lednici.

3. Hrušky omyjte, oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a vykrojte jádřince. Vložte do rendlíku a zalijte vodou, aby se hrušky ponořily. Přiveďte k varu, stáhněte teplotu a vařte do poloměkka cca 6 minut. Pak je slijte a nechte zcela vychladnout. Poté je nakrojte do vějířku.

4. Zbylé měkké máslo utřete spolu se zbytkem kokosového cukru. Zašlehejte vejce a 2 zbylé bílky. Přidejte zbytek mandlové moučky, mleté vlašské ořechy a skořici. Vše stěrkou dobře promíchejte.

5. Těsto rozválejte na stole poprášeném zbytkem pohankové mouky a vyválejte na tloušťku 4 mm. Opatrně placku přendejte do koláčové formy s vyjímatelným dnem o průměru 24 cm. Těsto vytlačte do krajů, přebytečné kraje odkrojte nožíkem.

6. Těsto potřete hruškovými povidly a na ně rozetřete ořechovou náplň. Navrch rozložte hrušky. Posypte mandlovými plátky a pečte v troubě předehřáté na 175 °C asi 40 minut dozlatova. Po upečení nechte zcela vychladnout, než budete koláč vyndávat z formy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty