Hruškový koláč s ořechy
Ingredience
240 g | pohankové mouky NP Bio |
180 g | blanšírovaných mandlí |
sůl | |
100 g | kokosového cukru |
250 g | másla |
3 | vejce |
3 | hrušky |
125 g | vlašských ořechů |
½ | lžičky skořice |
250 g | hruškových povidel |
25 g | mandlových plátků |
Postup přípravy
1. Do mísy prosejte 200 g pohankové mouky a mandle namelte na jemnou moučku. Odeberte z ní 60 g a přidejte k pohankové mouce i se špetkou soli a 30 g kokosového cukru. Přidejte na kostičky nakrájených 125 g studeného másla a uhněťte na sypkou drobenku.
2. Přidejte 2 žloutky a promíchejte. Těsto vyklopte na pracovní desku a rychle zapracujte. Pak jej zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 1 hodinu odležet v lednici.
3. Hrušky omyjte, oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a vykrojte jádřince. Vložte do rendlíku a zalijte vodou, aby se hrušky ponořily. Přiveďte k varu, stáhněte teplotu a vařte do poloměkka cca 6 minut. Pak je slijte a nechte zcela vychladnout. Poté je nakrojte do vějířku.
4. Zbylé měkké máslo utřete spolu se zbytkem kokosového cukru. Zašlehejte vejce a 2 zbylé bílky. Přidejte zbytek mandlové moučky, mleté vlašské ořechy a skořici. Vše stěrkou dobře promíchejte.
5. Těsto rozválejte na stole poprášeném zbytkem pohankové mouky a vyválejte na tloušťku 4 mm. Opatrně placku přendejte do koláčové formy s vyjímatelným dnem o průměru 24 cm. Těsto vytlačte do krajů, přebytečné kraje odkrojte nožíkem.
6. Těsto potřete hruškovými povidly a na ně rozetřete ořechovou náplň. Navrch rozložte hrušky. Posypte mandlovými plátky a pečte v troubě předehřáté na 175 °C asi 40 minut dozlatova. Po upečení nechte zcela vychladnout, než budete koláč vyndávat z formy.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY