×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hruškový koláč

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Hruškový koláč

Co budete potřebovat

hrubá mouka
150 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
75 g lískových ořechů
špetka soli
80 g másla
60 g třtinového cukru
50 g krupicového cukru
60 ml medu
1 vejce + 1 žloutek
120 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
1 hruška
220 ml smetany ke šlehání
185 g polotučného tvarohu
2 lžičky amaretta

Jak na to?

1. Troubu nastavte na 180 °C. Máslem vymažte a hrubou moukou vysypte dortovou formu o průměru 22 cm.
2. Hladkou mouku, kypřicí prášek, ořechy a špetku soli rozmixujte na směs připomínající drobenku.
3. Ručním elektrickým šlehačem našlehejte máslo, oba cukry a polovinu medu do světlé a nadýchané hmoty. Vejce a žloutek společně našlehejte. Mléko promíchejte s vanilkovým extraktem. Nakonec moučnou směs přidávejte na střídačku s mléčnou směsí do máslovomedové a umíchejte do vláčného těsta. Vmíchejte do něj hrušku a vše nalijte do připravené formy. Pečte 40–45 minut nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli.
4. Zbytek medu zahřejte v rendlíčku a pak jím potřete teplý koláč. Nechte zchladnout a pak podávejte s dotuha ušlehanou smetanou, smíchanou s tvarohem, amarettem a 1 lžičkou cukru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hruškový koláč

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 4 (4)
Udělejte si ke kávě vynikající hruškový koláč. Přidejte med, lískové ořechy, tvaroh a amaretto. Chutnat bude celé rodině.

Co budete potřebovat

hrubá mouka
150 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
75 g lískových ořechů
špetka soli
80 g másla
60 g třtinového cukru
50 g krupicového cukru
60 ml medu
1 vejce + 1 žloutek
120 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
1 hruška
220 ml smetany ke šlehání
185 g polotučného tvarohu
2 lžičky amaretta

Jak na to?

1. Troubu nastavte na 180 °C. Máslem vymažte a hrubou moukou vysypte dortovou formu o průměru 22 cm.
2. Hladkou mouku, kypřicí prášek, ořechy a špetku soli rozmixujte na směs připomínající drobenku.
3. Ručním elektrickým šlehačem našlehejte máslo, oba cukry a polovinu medu do světlé a nadýchané hmoty. Vejce a žloutek společně našlehejte. Mléko promíchejte s vanilkovým extraktem. Nakonec moučnou směs přidávejte na střídačku s mléčnou směsí do máslovomedové a umíchejte do vláčného těsta. Vmíchejte do něj hrušku a vše nalijte do připravené formy. Pečte 40–45 minut nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli.
4. Zbytek medu zahřejte v rendlíčku a pak jím potřete teplý koláč. Nechte zchladnout a pak podávejte s dotuha ušlehanou smetanou, smíchanou s tvarohem, amarettem a 1 lžičkou cukru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty