×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hruškový koláč

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Hruškový koláč

Co budete potřebovat

hrubá mouka
150 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
75 g lískových ořechů
špetka soli
80 g másla
60 g třtinového cukru
50 g krupicového cukru
60 ml medu
1 vejce + 1 žloutek
120 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
1 hruška
220 ml smetany ke šlehání
185 g polotučného tvarohu
2 lžičky amaretta

Jak na to?

1. Troubu nastavte na 180 °C. Máslem vymažte a hrubou moukou vysypte dortovou formu o průměru 22 cm.
2. Hladkou mouku, kypřicí prášek, ořechy a špetku soli rozmixujte na směs připomínající drobenku.
3. Ručním elektrickým šlehačem našlehejte máslo, oba cukry a polovinu medu do světlé a nadýchané hmoty. Vejce a žloutek společně našlehejte. Mléko promíchejte s vanilkovým extraktem. Nakonec moučnou směs přidávejte na střídačku s mléčnou směsí do máslovomedové a umíchejte do vláčného těsta. Vmíchejte do něj hrušku a vše nalijte do připravené formy. Pečte 40–45 minut nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli.
4. Zbytek medu zahřejte v rendlíčku a pak jím potřete teplý koláč. Nechte zchladnout a pak podávejte s dotuha ušlehanou smetanou, smíchanou s tvarohem, amarettem a 1 lžičkou cukru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hruškový koláč

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 4 (3)
Udělejte si ke kávě vynikající hruškový koláč. Přidejte med, lískové ořechy, tvaroh a amaretto. Chutnat bude celé rodině.

Co budete potřebovat

hrubá mouka
150 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
75 g lískových ořechů
špetka soli
80 g másla
60 g třtinového cukru
50 g krupicového cukru
60 ml medu
1 vejce + 1 žloutek
120 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
1 hruška
220 ml smetany ke šlehání
185 g polotučného tvarohu
2 lžičky amaretta

Jak na to?

1. Troubu nastavte na 180 °C. Máslem vymažte a hrubou moukou vysypte dortovou formu o průměru 22 cm.
2. Hladkou mouku, kypřicí prášek, ořechy a špetku soli rozmixujte na směs připomínající drobenku.
3. Ručním elektrickým šlehačem našlehejte máslo, oba cukry a polovinu medu do světlé a nadýchané hmoty. Vejce a žloutek společně našlehejte. Mléko promíchejte s vanilkovým extraktem. Nakonec moučnou směs přidávejte na střídačku s mléčnou směsí do máslovomedové a umíchejte do vláčného těsta. Vmíchejte do něj hrušku a vše nalijte do připravené formy. Pečte 40–45 minut nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli.
4. Zbytek medu zahřejte v rendlíčku a pak jím potřete teplý koláč. Nechte zchladnout a pak podávejte s dotuha ušlehanou smetanou, smíchanou s tvarohem, amarettem a 1 lžičkou cukru.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty