×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hruškovo-jablečný koláč

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové...
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Hruškovo-jablečný koláč

Co budete potřebovat

Na koláč
130 g másla, změklého
70 g moučkového cukru
3 vejce
120 g polohrubé mouky
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
1 sáček pudinkového prášku
(mandlového, vanilkového)
2 malá jablka, oloupaná a nakrájená
na kousky
1 velká hruška (nebo 2 malé),
oloupaná a nakrájená na kousky
130 g brusinkového kompotu
Na drobenku
70 g másla, nakrájeného
50 g krupicového cukru
80–100 g polohrubé mouky
30 g mletého máku

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Změklé máslo utřete s cukrem a vejci do světlé pěny, pak přidejte mouku smíchanou s kypřicím a pudinkovým práškem. Těsto nalijte do koláčové formy a posypte nakrájenými jablky a hruškou. Dejte na 10 minut do trouby.
Mezitím smíchejte suroviny na drobenku a dobře promněte. Koláč vyndejte po 10 minutách z trouby, lžící naneste na povrch kopečky brusinkového kompotu a posypte připravenou drobenkou. Vraťte do trouby a pečte ještě 25 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hruškovo-jablečný koláč

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (17)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

Na koláč
130 g másla, změklého
70 g moučkového cukru
3 vejce
120 g polohrubé mouky
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
1 sáček pudinkového prášku
(mandlového, vanilkového)
2 malá jablka, oloupaná a nakrájená
na kousky
1 velká hruška (nebo 2 malé),
oloupaná a nakrájená na kousky
130 g brusinkového kompotu
Na drobenku
70 g másla, nakrájeného
50 g krupicového cukru
80–100 g polohrubé mouky
30 g mletého máku

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Změklé máslo utřete s cukrem a vejci do světlé pěny, pak přidejte mouku smíchanou s kypřicím a pudinkovým práškem. Těsto nalijte do koláčové formy a posypte nakrájenými jablky a hruškou. Dejte na 10 minut do trouby.
Mezitím smíchejte suroviny na drobenku a dobře promněte. Koláč vyndejte po 10 minutách z trouby, lžící naneste na povrch kopečky brusinkového kompotu a posypte připravenou drobenkou. Vraťte do trouby a pečte ještě 25 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Inspirujte se podobnými recepty