Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

Na koláč
130 g másla, změklého
70 g moučkového cukru
3 vejce
120 g polohrubé mouky
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
1 sáček pudinkového prášku
(mandlového, vanilkového)
2 malá jablka, oloupaná a nakrájená
na kousky
1 velká hruška (nebo 2 malé),
oloupaná a nakrájená na kousky
130 g brusinkového kompotu
Na drobenku
70 g másla, nakrájeného
50 g krupicového cukru
80–100 g polohrubé mouky
30 g mletého máku

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 160 °C. Změklé máslo utřete s cukrem a vejci do světlé pěny, pak přidejte mouku smíchanou s kypřicím a pudinkovým práškem. Těsto nalijte do koláčové formy a posypte nakrájenými jablky a hruškou. Dejte na 10 minut do trouby.
Mezitím smíchejte suroviny na drobenku a dobře promněte. Koláč vyndejte po 10 minutách z trouby, lžící naneste na povrch kopečky brusinkového kompotu a posypte připravenou drobenkou. Vraťte do trouby a pečte ještě 25 minut.

Pomohl vám recept?
28hodnocení4

Další videorecepty