×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Hruškovo-jablečný koláč

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Hruškovo-jablečný koláč

Co budete potřebovat

Na koláč
130 g másla, změklého
70 g moučkového cukru
3 vejce
120 g polohrubé mouky
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
1 sáček pudinkového prášku
(mandlového, vanilkového)
2 malá jablka, oloupaná a nakrájená
na kousky
1 velká hruška (nebo 2 malé),
oloupaná a nakrájená na kousky
130 g brusinkového kompotu
Na drobenku
70 g másla, nakrájeného
50 g krupicového cukru
80–100 g polohrubé mouky
30 g mletého máku

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Změklé máslo utřete s cukrem a vejci do světlé pěny, pak přidejte mouku smíchanou s kypřicím a pudinkovým práškem. Těsto nalijte do koláčové formy a posypte nakrájenými jablky a hruškou. Dejte na 10 minut do trouby.
Mezitím smíchejte suroviny na drobenku a dobře promněte. Koláč vyndejte po 10 minutách z trouby, lžící naneste na povrch kopečky brusinkového kompotu a posypte připravenou drobenkou. Vraťte do trouby a pečte ještě 25 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hruškovo-jablečný koláč

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (14)

Co budete potřebovat

Na koláč
130 g másla, změklého
70 g moučkového cukru
3 vejce
120 g polohrubé mouky
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
1 sáček pudinkového prášku
(mandlového, vanilkového)
2 malá jablka, oloupaná a nakrájená
na kousky
1 velká hruška (nebo 2 malé),
oloupaná a nakrájená na kousky
130 g brusinkového kompotu
Na drobenku
70 g másla, nakrájeného
50 g krupicového cukru
80–100 g polohrubé mouky
30 g mletého máku

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Změklé máslo utřete s cukrem a vejci do světlé pěny, pak přidejte mouku smíchanou s kypřicím a pudinkovým práškem. Těsto nalijte do koláčové formy a posypte nakrájenými jablky a hruškou. Dejte na 10 minut do trouby.
Mezitím smíchejte suroviny na drobenku a dobře promněte. Koláč vyndejte po 10 minutách z trouby, lžící naneste na povrch kopečky brusinkového kompotu a posypte připravenou drobenkou. Vraťte do trouby a pečte ještě 25 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty