
Hruškovo-jablečný koláč
Ingredience
Na koláč | |
---|---|
130 g | másla, změklého |
70 g | moučkového cukru |
3 | vejce |
120 g | polohrubé mouky |
½ | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
1 | sáček pudinkového prášku |
(mandlového, vanilkového) | |
2 | malá jablka, oloupaná a nakrájená |
na kousky | |
1 | velká hruška (nebo 2 malé), |
oloupaná a nakrájená na kousky | |
130 g | brusinkového kompotu |
Na drobenku | |
70 g | másla, nakrájeného |
50 g | krupicového cukru |
80–100 g | polohrubé mouky |
30 g | mletého máku |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 160 °C. Změklé máslo utřete s cukrem a vejci do světlé pěny, pak přidejte mouku smíchanou s kypřicím a pudinkovým práškem. Těsto nalijte do koláčové formy a posypte nakrájenými jablky a hruškou. Dejte na 10 minut do trouby.
Mezitím smíchejte suroviny na drobenku a dobře promněte. Koláč vyndejte po 10 minutách z trouby, lžící naneste na povrch kopečky brusinkového kompotu a posypte připravenou drobenkou. Vraťte do trouby a pečte ještě 25 minut.
Pomohl vám recept?
28hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod