Hruškovo-jablečný koláč
Ingredience
Na koláč | |
---|---|
130 g | másla, změklého |
70 g | moučkového cukru |
3 | vejce |
120 g | polohrubé mouky |
½ | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
1 | sáček pudinkového prášku |
(mandlového, vanilkového) | |
2 | malá jablka, oloupaná a nakrájená |
na kousky | |
1 | velká hruška (nebo 2 malé), |
oloupaná a nakrájená na kousky | |
130 g | brusinkového kompotu |
Na drobenku | |
70 g | másla, nakrájeného |
50 g | krupicového cukru |
80–100 g | polohrubé mouky |
30 g | mletého máku |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 160 °C. Změklé máslo utřete s cukrem a vejci do světlé pěny, pak přidejte mouku smíchanou s kypřicím a pudinkovým práškem. Těsto nalijte do koláčové formy a posypte nakrájenými jablky a hruškou. Dejte na 10 minut do trouby.
Mezitím smíchejte suroviny na drobenku a dobře promněte. Koláč vyndejte po 10 minutách z trouby, lžící naneste na povrch kopečky brusinkového kompotu a posypte připravenou drobenkou. Vraťte do trouby a pečte ještě 25 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY