×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Hruškovo-jablečný koláč

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým...
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Hruškovo-jablečný koláč

Co budete potřebovat

Na koláč
130 g másla, změklého
70 g moučkového cukru
3 vejce
120 g polohrubé mouky
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
1 sáček pudinkového prášku
(mandlového, vanilkového)
2 malá jablka, oloupaná a nakrájená
na kousky
1 velká hruška (nebo 2 malé),
oloupaná a nakrájená na kousky
130 g brusinkového kompotu
Na drobenku
70 g másla, nakrájeného
50 g krupicového cukru
80–100 g polohrubé mouky
30 g mletého máku

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Změklé máslo utřete s cukrem a vejci do světlé pěny, pak přidejte mouku smíchanou s kypřicím a pudinkovým práškem. Těsto nalijte do koláčové formy a posypte nakrájenými jablky a hruškou. Dejte na 10 minut do trouby.
Mezitím smíchejte suroviny na drobenku a dobře promněte. Koláč vyndejte po 10 minutách z trouby, lžící naneste na povrch kopečky brusinkového kompotu a posypte připravenou drobenkou. Vraťte do trouby a pečte ještě 25 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hruškovo-jablečný koláč

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

Na koláč
130 g másla, změklého
70 g moučkového cukru
3 vejce
120 g polohrubé mouky
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
1 sáček pudinkového prášku
(mandlového, vanilkového)
2 malá jablka, oloupaná a nakrájená
na kousky
1 velká hruška (nebo 2 malé),
oloupaná a nakrájená na kousky
130 g brusinkového kompotu
Na drobenku
70 g másla, nakrájeného
50 g krupicového cukru
80–100 g polohrubé mouky
30 g mletého máku

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Změklé máslo utřete s cukrem a vejci do světlé pěny, pak přidejte mouku smíchanou s kypřicím a pudinkovým práškem. Těsto nalijte do koláčové formy a posypte nakrájenými jablky a hruškou. Dejte na 10 minut do trouby.
Mezitím smíchejte suroviny na drobenku a dobře promněte. Koláč vyndejte po 10 minutách z trouby, lžící naneste na povrch kopečky brusinkového kompotu a posypte připravenou drobenkou. Vraťte do trouby a pečte ještě 25 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Inspirujte se podobnými recepty