
Hruškové máslo s domácími croissanty
Postup přípravy
Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na kousky a vložte do hrnce. Přidejte vodu, cukr, skořici a hřebíček. Přiveďte k varu a vařte do změknutí. Vyjměte hřebíček. Rozmixujte a přelijte do skleničky. V lednici uchovávejte jeden týden.
Troubu rozehřejte na 160 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozložte, nožem z něj nařežte tři dlouhé obdélníky. Vyřízněte z nich trojúhelníky, potřete rozpuštěným máslem, posypte směsí cukru a skořice a poté zaviňte od spodní strany trojúhelníku k cípu do malého rohlíčku. Nakonec je potřete bílkem a posypte nadrcenými oříšky. Pečte 20 minut dozlatova.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod