×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hruškové máslo s domácími croissanty

Další recepty a články

Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými...
Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými jablky
Americký apple pie
Americký apple pie
Americký apple pie
Americký apple pie

Hruškové máslo s domácími croissanty

Co budete potřebovat

máslo:
5–6 hrušek Conference
250 ml vody
80–100 g cukru
1 lžička skořice
3 hřebíčky
croissanty:
1 předválené listové těsto
50 g rozpuštěného másla
3 lžíce třtinového cukru
1 lžička skořice
1 bílek
50 g drcených lískových ořechů

Jak na to?

Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na kousky a vložte do hrnce. Přidejte vodu, cukr, skořici a hřebíček. Přiveďte k varu a vařte do změknutí. Vyjměte hřebíček. Rozmixujte a přelijte do skleničky. V lednici uchovávejte jeden týden.
Troubu rozehřejte na 160 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozložte, nožem z něj nařežte tři dlouhé obdélníky. Vyřízněte z nich trojúhelníky, potřete rozpuštěným máslem, posypte směsí cukru a skořice a poté zaviňte od spodní strany trojúhelníku k cípu do malého rohlíčku. Nakonec je potřete bílkem a posypte nadrcenými oříšky. Pečte 20 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hruškové máslo s domácími croissanty

Svačina Velmi snadné Sladká jídla Vegetariánské Podzimní sklizeň jablek a hrušek Magazín 10/2017 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

máslo:
5–6 hrušek Conference
250 ml vody
80–100 g cukru
1 lžička skořice
3 hřebíčky
croissanty:
1 předválené listové těsto
50 g rozpuštěného másla
3 lžíce třtinového cukru
1 lžička skořice
1 bílek
50 g drcených lískových ořechů

Jak na to?

Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na kousky a vložte do hrnce. Přidejte vodu, cukr, skořici a hřebíček. Přiveďte k varu a vařte do změknutí. Vyjměte hřebíček. Rozmixujte a přelijte do skleničky. V lednici uchovávejte jeden týden.
Troubu rozehřejte na 160 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozložte, nožem z něj nařežte tři dlouhé obdélníky. Vyřízněte z nich trojúhelníky, potřete rozpuštěným máslem, posypte směsí cukru a skořice a poté zaviňte od spodní strany trojúhelníku k cípu do malého rohlíčku. Nakonec je potřete bílkem a posypte nadrcenými oříšky. Pečte 20 minut dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými jablky
Americký apple pie
Americký apple pie
Americký apple pie
Americký apple pie

Inspirujte se podobnými recepty