×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hruškové máslo s domácími croissanty
nad 60 minut , Svačina , Velmi snadné , Sladká jídla , Vegetariánské ,

Hruškové máslo s domácími croissanty

Co budu potřebovat

máslo:
5–6 hrušek Conference
250 ml vody
80–100 g cukru
1 lžička skořice
3 hřebíčky
croissanty:
1 předválené listové těsto
50 g rozpuštěného másla
3 lžíce třtinového cukru
1 lžička skořice
1 bílek
50 g drcených lískových ořechů

Jak na to?

Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na kousky a vložte do hrnce. Přidejte vodu, cukr, skořici a hřebíček. Přiveďte k varu a vařte do změknutí. Vyjměte hřebíček. Rozmixujte a přelijte do skleničky. V lednici uchovávejte jeden týden.
Troubu rozehřejte na 160 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozložte, nožem z něj nařežte tři dlouhé obdélníky. Vyřízněte z nich trojúhelníky, potřete rozpuštěným máslem, posypte směsí cukru a skořice a poté zaviňte od spodní strany trojúhelníku k cípu do malého rohlíčku. Nakonec je potřete bílkem a posypte nadrcenými oříšky. Pečte 20 minut dozlatova.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Ovesná kaše s rozinkami, jablky a lískovými oříšky

    Sladká jídla 30 minut
  • Vepřová panenka s jablky a javorovým sirupem

    30 minut
  • Lívance s javorovými jablky

    Snídaně 30 minut