Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 listové těsto
hladká mouka na poprášení
2 lžíce másla, rozpuštěného
1 lžíce tmavého třtinového cukru
+ navíc na posypání
1 lžička nastrouhaného čerstvého
zázvoru
1 lžička vanilkového extraktu
½ lžičky mleté skořice
2 větší hrušky, přepůlené, zbavené
jádřince a na tenké plátky
vanilková zmrzlina nebo dotuha
ušlehaná smetana k podávání

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte nebo rozviňte na lehce pomoučněné pracovní ploše. Nakrájejte ho na tři obdélníky, jejichž šířka bude o zhruba 2 cm větší, než je výška hrušky, a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem.
Máslo smíchejte s cukrem, zázvorem, extraktem a skořicí. Směsí potřete těsto a doprostřed vyskládejte plátky hrušek.
Střídejte za sebou plátky tak, aby širší část byla jednou vlevo, jednou vpravo a vytvořili jste zdání vlny. Hrušky potřete zbylou máslovou směsí a posypte dalším cukrem. Pečte 15–18 minut nebo dokud těsto nezezlátne. Podávejte se zmrzlinou nebo dotuha ušlehanou smetanou.

Pomohl vám recept?
18hodnocení4

Další videorecepty