×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hruškové koláče

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Hruškové koláče

Co budete potřebovat

1 listové těsto
hladká mouka na poprášení
2 lžíce másla, rozpuštěného
1 lžíce tmavého třtinového cukru
+ navíc na posypání
1 lžička nastrouhaného čerstvého
zázvoru
1 lžička vanilkového extraktu
½ lžičky mleté skořice
2 větší hrušky, přepůlené, zbavené
jádřince a na tenké plátky
vanilková zmrzlina nebo dotuha
ušlehaná smetana k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte nebo rozviňte na lehce pomoučněné pracovní ploše. Nakrájejte ho na tři obdélníky, jejichž šířka bude o zhruba 2 cm větší, než je výška hrušky, a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem.
Máslo smíchejte s cukrem, zázvorem, extraktem a skořicí. Směsí potřete těsto a doprostřed vyskládejte plátky hrušek.
Střídejte za sebou plátky tak, aby širší část byla jednou vlevo, jednou vpravo a vytvořili jste zdání vlny. Hrušky potřete zbylou máslovou směsí a posypte dalším cukrem. Pečte 15–18 minut nebo dokud těsto nezezlátne. Podávejte se zmrzlinou nebo dotuha ušlehanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hruškové koláče

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Pečení Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

1 listové těsto
hladká mouka na poprášení
2 lžíce másla, rozpuštěného
1 lžíce tmavého třtinového cukru
+ navíc na posypání
1 lžička nastrouhaného čerstvého
zázvoru
1 lžička vanilkového extraktu
½ lžičky mleté skořice
2 větší hrušky, přepůlené, zbavené
jádřince a na tenké plátky
vanilková zmrzlina nebo dotuha
ušlehaná smetana k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte nebo rozviňte na lehce pomoučněné pracovní ploše. Nakrájejte ho na tři obdélníky, jejichž šířka bude o zhruba 2 cm větší, než je výška hrušky, a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem.
Máslo smíchejte s cukrem, zázvorem, extraktem a skořicí. Směsí potřete těsto a doprostřed vyskládejte plátky hrušek.
Střídejte za sebou plátky tak, aby širší část byla jednou vlevo, jednou vpravo a vytvořili jste zdání vlny. Hrušky potřete zbylou máslovou směsí a posypte dalším cukrem. Pečte 15–18 minut nebo dokud těsto nezezlátne. Podávejte se zmrzlinou nebo dotuha ušlehanou smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Inspirujte se podobnými recepty