
Hruškové koláče
Ingredience
1 | listové těsto |
hladká mouka na poprášení | |
2 | lžíce másla, rozpuštěného |
1 | lžíce tmavého třtinového cukru |
+ navíc na posypání | |
---|---|
1 | lžička nastrouhaného čerstvého |
zázvoru | |
1 | lžička vanilkového extraktu |
½ | lžičky mleté skořice |
2 | větší hrušky, přepůlené, zbavené |
jádřince a na tenké plátky | |
vanilková zmrzlina nebo dotuha | |
ušlehaná smetana k podávání |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte nebo rozviňte na lehce pomoučněné pracovní ploše. Nakrájejte ho na tři obdélníky, jejichž šířka bude o zhruba 2 cm větší, než je výška hrušky, a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem.
Máslo smíchejte s cukrem, zázvorem, extraktem a skořicí. Směsí potřete těsto a doprostřed vyskládejte plátky hrušek.
Střídejte za sebou plátky tak, aby širší část byla jednou vlevo, jednou vpravo a vytvořili jste zdání vlny. Hrušky potřete zbylou máslovou směsí a posypte dalším cukrem. Pečte 15–18 minut nebo dokud těsto nezezlátne. Podávejte se zmrzlinou nebo dotuha ušlehanou smetanou.
Pomohl vám recept?
18hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod