Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

100 g červených fazolí NP Bio
100 g bílých fazolí NP Bio
100 g cizrny NP Bio
100 g zelené čočky NP Bio
1 žlutá cibule NP Bio
3 stroužky česneku NP Bio
2 mrkve NP Bio
2 petržele
2 lžíce řepkového oleje
2 lžičky mleté sladké papriky
1 lžička mletého kmínu
2 bobkové listy
2 lžíce rajčatového protlaku
1 kostka zeleninového bujónu NP Bio
1 lžička sušené majoránky
sůl
pepř
4 snítky čerstvé petržele

Postup přípravy

1. Den před přípravou polévky všechny luštěniny propláchněte, každou zvlášť vsypte do misky a zalijte vodou. Nechte přes noc namáčet.

2. Druhý den vodu slijte.

3. Cibuli, česnek, mrkev a petržel oloupejte. Cibuli a česnek nakrájejte najemno, mrkev s petrželí na plátky a dejte stranou.

4. V hrnci rozehřejte olej. Orestujte cibuli s česnekem. Pak vmíchejte připravené luštěniny, papriku, kmín, bobkový list, protlak a zalijte 750 ml zeleninového vývaru, který připravte z bio bujónu. Vařte 45 minut na mírném ohni.

5. Do polévky vložte všechnu zbylou zeleninu, majoránku, sůl a pepř dle chuti. Vařte dalších 15 minut do změknutí zeleniny.

6. Polévku podávejte s čerstvou petrželkou a celozrnným pečivem.

Pomohl vám recept?
4hodnocení5

Další videorecepty