
Hrstková polévka s tempehem
Ingredience
100 g | červených fazolí NP Bio |
100 g | bílých fazolí NP Bio |
100 g | cizrny NP Bio |
100 g | zelené čočky NP Bio |
1 | žlutá cibule NP Bio |
3 | stroužky česneku NP Bio |
2 | mrkve NP Bio |
2 | petržele |
2 | lžíce řepkového oleje |
2 | lžičky mleté sladké papriky |
1 | lžička mletého kmínu |
2 | bobkové listy |
2 | lžíce rajčatového protlaku |
1 | kostka zeleninového bujónu NP Bio |
1 | lžička sušené majoránky |
sůl | |
pepř | |
4 | snítky čerstvé petržele |
Postup přípravy
1. Den před přípravou polévky všechny luštěniny propláchněte, každou zvlášť vsypte do misky a zalijte vodou. Nechte přes noc namáčet.
2. Druhý den vodu slijte.
3. Cibuli, česnek, mrkev a petržel oloupejte. Cibuli a česnek nakrájejte najemno, mrkev s petrželí na plátky a dejte stranou.
4. V hrnci rozehřejte olej. Orestujte cibuli s česnekem. Pak vmíchejte připravené luštěniny, papriku, kmín, bobkový list, protlak a zalijte 750 ml zeleninového vývaru, který připravte z bio bujónu. Vařte 45 minut na mírném ohni.
5. Do polévky vložte všechnu zbylou zeleninu, majoránku, sůl a pepř dle chuti. Vařte dalších 15 minut do změknutí zeleniny.
6. Polévku podávejte s čerstvou petrželkou a celozrnným pečivem.
Pomohl vám recept?
4hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod