Hrstková polévka s tempehem
Ingredience
100 g | červených fazolí NP Bio |
100 g | bílých fazolí NP Bio |
100 g | cizrny NP Bio |
100 g | zelené čočky NP Bio |
1 | žlutá cibule NP Bio |
3 | stroužky česneku NP Bio |
2 | mrkve NP Bio |
2 | petržele |
2 | lžíce řepkového oleje |
2 | lžičky mleté sladké papriky |
1 | lžička mletého kmínu |
2 | bobkové listy |
2 | lžíce rajčatového protlaku |
1 | kostka zeleninového bujónu NP Bio |
1 | lžička sušené majoránky |
sůl | |
pepř | |
4 | snítky čerstvé petržele |
Postup přípravy
1. Den před přípravou polévky všechny luštěniny propláchněte, každou zvlášť vsypte do misky a zalijte vodou. Nechte přes noc namáčet.
2. Druhý den vodu slijte.
3. Cibuli, česnek, mrkev a petržel oloupejte. Cibuli a česnek nakrájejte najemno, mrkev s petrželí na plátky a dejte stranou.
4. V hrnci rozehřejte olej. Orestujte cibuli s česnekem. Pak vmíchejte připravené luštěniny, papriku, kmín, bobkový list, protlak a zalijte 750 ml zeleninového vývaru, který připravte z bio bujónu. Vařte 45 minut na mírném ohni.
5. Do polévky vložte všechnu zbylou zeleninu, majoránku, sůl a pepř dle chuti. Vařte dalších 15 minut do změknutí zeleniny.
6. Polévku podávejte s čerstvou petrželkou a celozrnným pečivem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY