×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Hřiby v pivním těstíčku

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Hřiby v pivním těstíčku

Co budete potřebovat

250 g hřibů
sůl, hladká mouka
Na pivní těstíčko
100 g másla, rozpuštěného
2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
250 g polohrubé mouky
250 ml piva
sůl a mletý pepř
tuk na smažení
šťouchané brambory sypané
pažitkou k podávání

Jak na to?

Hřiby očistěte a nakrájejte na plátky. Mírně je osolte a obalte v hladké mouce. Do vychladlého másla zašlehejte žloutky, mouku, pak přilijte pivo, osolte a opepřete. Pak vmíchejte tuhý sníh z bílků. V hluboké pánvi rozpalte tolik tuku, aby v něm mohly hříbky plavat. Pomocí vidliček kousky hub obalujte v těstíčku a opékejte v pánvi, hotové je odkládejte na papírové utěrky, aby odsály tuk. Podávejte se šťouchanými bramborami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hřiby v pivním těstíčku

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

250 g hřibů
sůl, hladká mouka
Na pivní těstíčko
100 g másla, rozpuštěného
2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
250 g polohrubé mouky
250 ml piva
sůl a mletý pepř
tuk na smažení
šťouchané brambory sypané
pažitkou k podávání

Jak na to?

Hřiby očistěte a nakrájejte na plátky. Mírně je osolte a obalte v hladké mouce. Do vychladlého másla zašlehejte žloutky, mouku, pak přilijte pivo, osolte a opepřete. Pak vmíchejte tuhý sníh z bílků. V hluboké pánvi rozpalte tolik tuku, aby v něm mohly hříbky plavat. Pomocí vidliček kousky hub obalujte v těstíčku a opékejte v pánvi, hotové je odkládejte na papírové utěrky, aby odsály tuk. Podávejte se šťouchanými bramborami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty