×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hřiby v pivním těstíčku
30 minut , Snadné ,

Hřiby v pivním těstíčku

Co budu potřebovat

250 g hřibů
sůl, hladká mouka
Na pivní těstíčko
100 g másla, rozpuštěného
2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
250 g polohrubé mouky
250 ml piva
sůl a mletý pepř
tuk na smažení
šťouchané brambory sypané
pažitkou k podávání

Jak na to?

Hřiby očistěte a nakrájejte na plátky. Mírně je osolte a obalte v hladké mouce. Do vychladlého másla zašlehejte žloutky, mouku, pak přilijte pivo, osolte a opepřete. Pak vmíchejte tuhý sníh z bílků. V hluboké pánvi rozpalte tolik tuku, aby v něm mohly hříbky plavat. Pomocí vidliček kousky hub obalujte v těstíčku a opékejte v pánvi, hotové je odkládejte na papírové utěrky, aby odsály tuk. Podávejte se šťouchanými bramborami.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bramborový salát s okurkou a koprem

    Saláty 45 minut
  • Bulgur s avokádem a rajčaty

    Hlavní chod 30 minut
  • Burger s trhaným vepřovým

    Maso 60 minut