×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Hřiby v pivním těstíčku

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené...
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaný...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Hřiby v pivním těstíčku

Co budete potřebovat

250 g hřibů
sůl, hladká mouka
Na pivní těstíčko
100 g másla, rozpuštěného
2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
250 g polohrubé mouky
250 ml piva
sůl a mletý pepř
tuk na smažení
šťouchané brambory sypané
pažitkou k podávání

Jak na to?

Hřiby očistěte a nakrájejte na plátky. Mírně je osolte a obalte v hladké mouce. Do vychladlého másla zašlehejte žloutky, mouku, pak přilijte pivo, osolte a opepřete. Pak vmíchejte tuhý sníh z bílků. V hluboké pánvi rozpalte tolik tuku, aby v něm mohly hříbky plavat. Pomocí vidliček kousky hub obalujte v těstíčku a opékejte v pánvi, hotové je odkládejte na papírové utěrky, aby odsály tuk. Podávejte se šťouchanými bramborami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hřiby v pivním těstíčku

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

250 g hřibů
sůl, hladká mouka
Na pivní těstíčko
100 g másla, rozpuštěného
2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
250 g polohrubé mouky
250 ml piva
sůl a mletý pepř
tuk na smažení
šťouchané brambory sypané
pažitkou k podávání

Jak na to?

Hřiby očistěte a nakrájejte na plátky. Mírně je osolte a obalte v hladké mouce. Do vychladlého másla zašlehejte žloutky, mouku, pak přilijte pivo, osolte a opepřete. Pak vmíchejte tuhý sníh z bílků. V hluboké pánvi rozpalte tolik tuku, aby v něm mohly hříbky plavat. Pomocí vidliček kousky hub obalujte v těstíčku a opékejte v pánvi, hotové je odkládejte na papírové utěrky, aby odsály tuk. Podávejte se šťouchanými bramborami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Inspirujte se podobnými recepty