Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 g hřibů
sůl, hladká mouka
Na pivní těstíčko
100 g másla, rozpuštěného
2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
250 g polohrubé mouky
250 ml piva
sůl a mletý pepř
tuk na smažení
šťouchané brambory sypané
pažitkou k podávání

Postup přípravy

Hřiby očistěte a nakrájejte na plátky. Mírně je osolte a obalte v hladké mouce. Do vychladlého másla zašlehejte žloutky, mouku, pak přilijte pivo, osolte a opepřete. Pak vmíchejte tuhý sníh z bílků. V hluboké pánvi rozpalte tolik tuku, aby v něm mohly hříbky plavat. Pomocí vidliček kousky hub obalujte v těstíčku a opékejte v pánvi, hotové je odkládejte na papírové utěrky, aby odsály tuk. Podávejte se šťouchanými bramborami.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty