Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Hříbkové noky s hustou houbovou omáčkou

Náročné Hlavní chod Magazín 9/2012
Náročné Hlavní chod Magazín 9/2012

Ingredience

3 lžíce olivového oleje
hrst šalvějových lístků
3 stroužky česneku
200 g malých hříbků
100 g malých žampionů
250 ml smetany ke šlehání
Na hříbkové noky:
1 kg brambor
hrubá sůl
25 g sušených hříbků
40 g parmazánu
100 g hladké mouky
sůl
pepř
2 žloutky

Postup přípravy

1. Nejprve udělejte hříbkové noky. Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory dejte na plech, posypte solí a dejte na hodinu péct. Vyndejte je z trouby, nechte lehce zchladnout, oloupejte a v míse rozmačkejte zcela dohladka. Sušené houby vsypte do větší misky, zalijte je 500 ml vroucí vody a nechte 5 minut stát. Sceďte (60 ml vody uchovejte), osušte a najemno nasekejte. Poté je spolu s parmazánem, moukou, solí a pepřem přidejte k bramborám. Promíchejte, přidejte žloutky a prohněťte do těsta. Přendejte ho na lehce pomoučenou pracovní plochu a minutu hněťte. Pak rozdělte na poloviny a každou vyválejte do válečku asi 65 cm dlouhého. Nakrájejte na 2 cm široké noky a dejte stranou.
2. Dvě lžíce olivového oleje rozpalte v hrnci, přidejte šalvěj a opékejte ji 1–2 minuty dokřupava. Vyndejte ji z hrnce a nechte na ubrousku odsát tuk. Do hrnce naopak přidejte zbývající olej, vsypte česnek, hříbky a za občasného míchání opékejte 5–6 minut. Přidejte žampiony, sůl a pepř a opékejte další 3–4 minuty. Vlijte smetanu, 60 ml vody, ve které jste máčeli sušené houby, a přiveďte k varu. Nechte pár minut probublávat, aby omáčka zhoustla. Podle chuti dosolte.
3. Noky postupně uvařte ve vroucí osolené vodě – hotové jsou asi za 3 minuty – a přidejte je do omáčky. Podávejte posypané křupavou šalvějí.

Pomohl vám recept?
26hodnocení4

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png