×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Hříbkové noky s hustou houbovou omáčkou

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Hříbkové noky s hustou houbovou omáčkou

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
hrst šalvějových lístků
3 stroužky česneku
200 g malých hříbků
100 g malých žampionů
250 ml smetany ke šlehání
Na hříbkové noky:
1 kg brambor
hrubá sůl
25 g sušených hříbků
40 g parmazánu
100 g hladké mouky
sůl
pepř
2 žloutky

Jak na to?

1. Nejprve udělejte hříbkové noky. Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory dejte na plech, posypte solí a dejte na hodinu péct. Vyndejte je z trouby, nechte lehce zchladnout, oloupejte a v míse rozmačkejte zcela dohladka. Sušené houby vsypte do větší misky, zalijte je 500 ml vroucí vody a nechte 5 minut stát. Sceďte (60 ml vody uchovejte), osušte a najemno nasekejte. Poté je spolu s parmazánem, moukou, solí a pepřem přidejte k bramborám. Promíchejte, přidejte žloutky a prohněťte do těsta. Přendejte ho na lehce pomoučenou pracovní plochu a minutu hněťte. Pak rozdělte na poloviny a každou vyválejte do válečku asi 65 cm dlouhého. Nakrájejte na 2 cm široké noky a dejte stranou.
2. Dvě lžíce olivového oleje rozpalte v hrnci, přidejte šalvěj a opékejte ji 1–2 minuty dokřupava. Vyndejte ji z hrnce a nechte na ubrousku odsát tuk. Do hrnce naopak přidejte zbývající olej, vsypte česnek, hříbky a za občasného míchání opékejte 5–6 minut. Přidejte žampiony, sůl a pepř a opékejte další 3–4 minuty. Vlijte smetanu, 60 ml vody, ve které jste máčeli sušené houby, a přiveďte k varu. Nechte pár minut probublávat, aby omáčka zhoustla. Podle chuti dosolte.
3. Noky postupně uvařte ve vroucí osolené vodě – hotové jsou asi za 3 minuty – a přidejte je do omáčky. Podávejte posypané křupavou šalvějí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hříbkové noky s hustou houbovou omáčkou

Hlavní chod Náročné Česká Magazín 9/2012
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
hrst šalvějových lístků
3 stroužky česneku
200 g malých hříbků
100 g malých žampionů
250 ml smetany ke šlehání
Na hříbkové noky:
1 kg brambor
hrubá sůl
25 g sušených hříbků
40 g parmazánu
100 g hladké mouky
sůl
pepř
2 žloutky

Jak na to?

1. Nejprve udělejte hříbkové noky. Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory dejte na plech, posypte solí a dejte na hodinu péct. Vyndejte je z trouby, nechte lehce zchladnout, oloupejte a v míse rozmačkejte zcela dohladka. Sušené houby vsypte do větší misky, zalijte je 500 ml vroucí vody a nechte 5 minut stát. Sceďte (60 ml vody uchovejte), osušte a najemno nasekejte. Poté je spolu s parmazánem, moukou, solí a pepřem přidejte k bramborám. Promíchejte, přidejte žloutky a prohněťte do těsta. Přendejte ho na lehce pomoučenou pracovní plochu a minutu hněťte. Pak rozdělte na poloviny a každou vyválejte do válečku asi 65 cm dlouhého. Nakrájejte na 2 cm široké noky a dejte stranou.
2. Dvě lžíce olivového oleje rozpalte v hrnci, přidejte šalvěj a opékejte ji 1–2 minuty dokřupava. Vyndejte ji z hrnce a nechte na ubrousku odsát tuk. Do hrnce naopak přidejte zbývající olej, vsypte česnek, hříbky a za občasného míchání opékejte 5–6 minut. Přidejte žampiony, sůl a pepř a opékejte další 3–4 minuty. Vlijte smetanu, 60 ml vody, ve které jste máčeli sušené houby, a přiveďte k varu. Nechte pár minut probublávat, aby omáčka zhoustla. Podle chuti dosolte.
3. Noky postupně uvařte ve vroucí osolené vodě – hotové jsou asi za 3 minuty – a přidejte je do omáčky. Podávejte posypané křupavou šalvějí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty