×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hravý velikonoční beránek a zajíček

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Hravý velikonoční beránek a zajíček

Co budete potřebovat

3 vejce
160 g cukru
210 g změklého másla + trochu navíc na vymazání formy
1 vanilkový cukr
1 lžička strouhané kůry z bio citronu
špetka soli
270 g hladké mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce strouhanky
Bílková poleva na beránka
3 bílky
180 g moučkového cukru
šťáva z poloviny citronu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Rozklepněte vajíčka a oddělte žloutky od bílků. Z bílků připravte sníh, zhruba v polovině šlehání přidejte polovinu cukru a vyšlehejte dotuha.
V druhé míse utřete do pěny žloutky se zbývajícím cukrem. Pak zapracujte změklé máslo, vanilkový cukr, citronovou kůru a špetku soli. Do mouky nasypte prášek do pečiva a začněte ji po dávkách přidávat ke žloutkům. Těsto bude ze začátku vypadat jako drobenka. Zpracovávejte ho dál, až se začne spojovat. Nakonec stěrkou zlehka vmíchejte bílkový sníh.
Formu pečlivě vymažte máslem a vysypte strouhankou. Naplňte těstem a dejte péct do trouby při teplotě 180 °C. Zajíčka pečte 30 minut, beránka 45 minut. Po upečení zabalte horkou formu na 10 minut do mokrého ručníku a poté opatrně vyklopte.
Pro přípravu polevy vyšlehejte ve vodní lázni bílky s cukrem a citronovou šťávou na tuhý sníh. Naplňte do zdobičky a udělejte beránkovi srst. Potom dejte na půl hodiny sušit do trouby při teplotě 100 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hravý velikonoční beránek a zajíček

Dezert Velmi snadné Sladká jídla Velikonoce Vegetariánské Magazín 3/2018 Počet porcí: 1 beránek nebo 2 zajíčci
Průměrné hodnocení 3 (11)
Beránka můžete zdobit i čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat. Nejlépe chutná druhý den, ale většinou padne za oběť sladkým chutím hned po upečení.

Co budete potřebovat

3 vejce
160 g cukru
210 g změklého másla + trochu navíc na vymazání formy
1 vanilkový cukr
1 lžička strouhané kůry z bio citronu
špetka soli
270 g hladké mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce strouhanky
Bílková poleva na beránka
3 bílky
180 g moučkového cukru
šťáva z poloviny citronu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Rozklepněte vajíčka a oddělte žloutky od bílků. Z bílků připravte sníh, zhruba v polovině šlehání přidejte polovinu cukru a vyšlehejte dotuha.
V druhé míse utřete do pěny žloutky se zbývajícím cukrem. Pak zapracujte změklé máslo, vanilkový cukr, citronovou kůru a špetku soli. Do mouky nasypte prášek do pečiva a začněte ji po dávkách přidávat ke žloutkům. Těsto bude ze začátku vypadat jako drobenka. Zpracovávejte ho dál, až se začne spojovat. Nakonec stěrkou zlehka vmíchejte bílkový sníh.
Formu pečlivě vymažte máslem a vysypte strouhankou. Naplňte těstem a dejte péct do trouby při teplotě 180 °C. Zajíčka pečte 30 minut, beránka 45 minut. Po upečení zabalte horkou formu na 10 minut do mokrého ručníku a poté opatrně vyklopte.
Pro přípravu polevy vyšlehejte ve vodní lázni bílky s cukrem a citronovou šťávou na tuhý sníh. Naplňte do zdobičky a udělejte beránkovi srst. Potom dejte na půl hodiny sušit do trouby při teplotě 100 °C.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat