
Hráškový falafel s citronovomátovým dipem a koriandrem
Kouzla v kuchyni jdou dělat jednoduše a rychle. Překvapte rodinu a uvařte dubnové večeře do 30 minut, a navíc s dávkou jarní energie, zeleniny i bylinek. Tyto a spoustu dalších receptů podle vašich preferencí naleznete v aplikaci Můj Albert.

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Vegetariánské
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Hrášek mražený 400 g
- Cibule 1 ks
- Česnek BIO 1 strouž.
- Mouka hladká 60 g
- Kmín celý 6 g
- Koriandr mletý 6 g
- Koriandr čerstvý 2 hrs.
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Sůl 4 g
- Pepř
- Strouhanka 100 g
- Olej řepkový 300 ml
- Jogurt bílý 250 g
- Salátová okurka 1 ks
- Ředkvičky 5 ks
- Máta 2 snít.
- Vinný červený ocet 15 ml
- Hrášek mražený 400 g
- Cibule 1 ks
- Česnek BIO 1 strouž.
- Mouka hladká 60 g
- Kmín celý 6 g
- Koriandr mletý 6 g
- Koriandr čerstvý 2 hrs.
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Sůl 4 g
- Pepř
- Strouhanka 100 g
- Olej řepkový 300 ml
- Jogurt bílý 250 g
- Salátová okurka 1 ks
- Ředkvičky 5 ks
Příprava
- 1Ve vroucí vodě blanšírujte hrášek 1 minutu a sceďte. Vsypte do mixéru, přidejte oloupaný česnek, najemno nakrájenou 1⁄2 cibule, mouku, nadrcený římský kmín, mletý koriandr, hrst čerstvého koriandru, petrželku, sůl, pepř a vše rozmixujte na lepivé těsto.
- 2Z těsta vyválejte kuličky o průměru 2 cm a obalte je ve strouhance.
- 3V rendlíku rozpalte olej na dostatečně vysokou teplotu pro smažení a usmažte všechny připravené kuličky dozlatova.
- 4Mezitím si připravte dip. V misce smíchejte jogurt, nastrouhanou omytou 1⁄2 okurky a nasekanou mátu. Dozdobte zbytkem koriandru a dejte stranou.
- 5Do větší misky nakrájejte na dlouhé podélné plátky zbylou okurku. Přidejte na kostičky nakrájené zbylé cibule a očištěné, na plátky nakrájené 4 ředkvičky. Osolte a zalijte vinným octem. Vše promíchejte a podávejte k falafelu jako lehký salátek.
- 1Ve vroucí vodě blanšírujte hrášek 1 minutu a sceďte. Vsypte do mixéru, přidejte oloupaný česnek, najemno nakrájenou 1⁄2 cibule, mouku, nadrcený římský kmín, mletý koriandr, hrst čerstvého koriandru, petrželku, sůl, pepř a vše rozmixujte na lepivé těsto.
- 2Z těsta vyválejte kuličky o průměru 2 cm a obalte je ve strouhance.
- 3V rendlíku rozpalte olej na dostatečně vysokou teplotu pro smažení a usmažte všechny připravené kuličky dozlatova.
- 4Mezitím si připravte dip. V misce smíchejte jogurt, nastrouhanou omytou 1⁄2 okurky a nasekanou mátu. Dozdobte zbytkem koriandru a dejte stranou.
- 5Do větší misky nakrájejte na dlouhé podélné plátky zbylou okurku. Přidejte na kostičky nakrájené zbylé cibule a očištěné, na plátky nakrájené 4 ředkvičky. Osolte a zalijte vinným octem. Vše promíchejte a podávejte k falafelu jako lehký salátek.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.