×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Hráškové suflé s parmazánem

Další recepty a články

Salát niçoise
Salát niçoise
Salát niçoise
Salát niçoise
Těstoviny s Lučinou, šalotkou...
Těstoviny s Lučinou,...
Těstoviny s Lučinou, šalotkou...
Těstoviny s Lučinou, šalotkou...
Zmrzlina z Lučiny
Zmrzlina z Lučiny
Zmrzlina z Lučiny
Zmrzlina z Lučiny
Hovězí chuck tender steak s...
Hovězí chuck tender...
Hovězí chuck tender steak s...
Hovězí chuck tender steak s...

Hráškové suflé s parmazánem

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 malý pórek (asi 150 g), nakrájený
na kolečka
sůl a čerstvě mletý pepř
180 g mraženého hrášku
310 ml mléka
50 g másla, na kostičky + rozpuštěné
máslo na formičky
2 lžíce hladké mouky
140 g strouhaného parmazánu + navíc
k podávání
4 vejce, žloutky a bílky zvlášť

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. V pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm doměkka pórek. Osolte ho, opepřete, vmíchejte trochu rozmrzlý hrášek a vlijte mléko. Přiveďte k varu a povařte 2 minuty. Pak stáhněte z ohně a ve vhodné nádobě rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
V čisté hluboké pánvi rozpusťte máslo, přidejte mouku a míchejte 1–2 minuty. Stáhněte oheň na minimum, přimíchejte hráškovo-pórkovou směs a asi 10 minut vařte do zhoustnutí. Pak ji přesuňte do velké mísy a nechte 5 minut odpočívat.
Rozpuštěným máslem vymažte 4 větší nebo 8 menších nádobek na suflé a vysypte je parmazánem. K hráškové směsi přidejte žloutky a zbývající parmazán a dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Ve třech dávkách ho opatrně přimíchejte k hráškové směsi. Hmotu rozdělte do připravených nádob a okraje objeďte prstem asi do půlcentimetrové hloubky. Misky položte na plech a vložte do trouby. Pečte 25 minut, suflé by mělo vyběhnout a zezlátnout. Posypte zbylým parmazánem a ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hráškové suflé s parmazánem

Snadné Květen Magazín 5/2015
(0)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 malý pórek (asi 150 g), nakrájený
na kolečka
sůl a čerstvě mletý pepř
180 g mraženého hrášku
310 ml mléka
50 g másla, na kostičky + rozpuštěné
máslo na formičky
2 lžíce hladké mouky
140 g strouhaného parmazánu + navíc
k podávání
4 vejce, žloutky a bílky zvlášť

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. V pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm doměkka pórek. Osolte ho, opepřete, vmíchejte trochu rozmrzlý hrášek a vlijte mléko. Přiveďte k varu a povařte 2 minuty. Pak stáhněte z ohně a ve vhodné nádobě rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
V čisté hluboké pánvi rozpusťte máslo, přidejte mouku a míchejte 1–2 minuty. Stáhněte oheň na minimum, přimíchejte hráškovo-pórkovou směs a asi 10 minut vařte do zhoustnutí. Pak ji přesuňte do velké mísy a nechte 5 minut odpočívat.
Rozpuštěným máslem vymažte 4 větší nebo 8 menších nádobek na suflé a vysypte je parmazánem. K hráškové směsi přidejte žloutky a zbývající parmazán a dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Ve třech dávkách ho opatrně přimíchejte k hráškové směsi. Hmotu rozdělte do připravených nádob a okraje objeďte prstem asi do půlcentimetrové hloubky. Misky položte na plech a vložte do trouby. Pečte 25 minut, suflé by mělo vyběhnout a zezlátnout. Posypte zbylým parmazánem a ihned podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Salát niçoise
Salát niçoise
Salát niçoise
Salát niçoise
Těstoviny s Lučinou, šalotkou...
Těstoviny s Lučinou, šalotkou...
Těstoviny s Lučinou, šalotkou...
Těstoviny s Lučinou, šalotkou...
Zmrzlina z Lučiny
Zmrzlina z Lučiny
Zmrzlina z Lučiny
Zmrzlina z Lučiny
Hovězí chuck tender steak s...
Hovězí chuck tender steak s...
Hovězí chuck tender steak s...
Hovězí chuck tender steak s...

Inspirujte se podobnými recepty