×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hrášková polévka

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Hrášková polévka

Co budete potřebovat

3 rohlíky 1–2 dny staré
3–4 lžíce másla
1 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce nasekané petrželky
1 velká cibule, nasekaná najemno
1 středně velká brambora
1 litr zeleninového vývaru
2 lžičky estragonu, jemně nasekaného
400 g čerstvého hrášku (můžete případně použít i mražený)
sůl, pepř

Jak na to?

Rohlíky nakrájejte na kostičky. Ve vetší pánvi s nepřilnavým dnem rozpusťte dvě lžíce másla a rohlíky opečte. Chvíli předtím, než budou krásně zlaté, k nim přidejte pažitku a petrželku a promíchejte. Sejměte z ohně, přesypte do mističky a dejte stranou. Zbývající máslo rozpusťte v polévkovém hrnci a osmahněte na něm cibuli, přidejte nadrobno nakrájenou bramboru, zalijte vývarem a vařte, aby brambora změkla. Přidejte estragon a hrášek, tři minuty povařte a nakonec promixujte tyčovým mixérem. Osolte a opepřete, podávejte s krutony.
TIP - Polévku můžete zjemnit dvěma lžícemi husté smetany. Když zaměníte hrášek za jeden celý pokrájený pórek (přidejte spolu s bramborou a povařte) a estragon za tymián, získáte skvělou pórkovou polévku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hrášková polévka

Polévka Snadné Česká Vaření Pažitka , Petržel kadeřavá Magazín 7/2010
Průměrné hodnocení 4 (46)

Co budete potřebovat

3 rohlíky 1–2 dny staré
3–4 lžíce másla
1 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce nasekané petrželky
1 velká cibule, nasekaná najemno
1 středně velká brambora
1 litr zeleninového vývaru
2 lžičky estragonu, jemně nasekaného
400 g čerstvého hrášku (můžete případně použít i mražený)
sůl, pepř

Jak na to?

Rohlíky nakrájejte na kostičky. Ve vetší pánvi s nepřilnavým dnem rozpusťte dvě lžíce másla a rohlíky opečte. Chvíli předtím, než budou krásně zlaté, k nim přidejte pažitku a petrželku a promíchejte. Sejměte z ohně, přesypte do mističky a dejte stranou. Zbývající máslo rozpusťte v polévkovém hrnci a osmahněte na něm cibuli, přidejte nadrobno nakrájenou bramboru, zalijte vývarem a vařte, aby brambora změkla. Přidejte estragon a hrášek, tři minuty povařte a nakonec promixujte tyčovým mixérem. Osolte a opepřete, podávejte s krutony.
TIP - Polévku můžete zjemnit dvěma lžícemi husté smetany. Když zaměníte hrášek za jeden celý pokrájený pórek (přidejte spolu s bramborou a povařte) a estragon za tymián, získáte skvělou pórkovou polévku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty