Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Hrachovo-hrášková polévka s uzeným

Další recepty a články

Krémová kulajda
Krémová kulajda
Krémová kulajda
Krémová kulajda
Houskové knedlíky
Houskové knedlíky
Houskové knedlíky
Houskové knedlíky
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Hrachovo-hrášková polévka s uzeným

Co budete potřebovat

1 kg syrové uzené krkovice
200 g sušeného hrachu, namočeného přes noc
2 cibule
2 mrkve
2 bobkové listy
1 stonek řapíkatého celeru
300 g mraženého hrášku
čerstvě mletý pepř
křupavý chléb k podávání

Jak na to?

Syrovou uzenou krkovici dejte do velkého hrnce a zalijte ji dvěma litry vody a přiveďte k varu. Pak ji z vody vyjměte, vodu slijte, maso vraťte do hrnce a znovu do něj natočte dva litry studené vody. Opět přiveďte k varu. Přidejte ostatní ingredience vyjma mraženého hrášku, počkejte, až polévka opět dosáhne bodu varu, snižte plamen a nechte probublávat hodinu a půl až dvě. Pokud bude potřeba, dolévejte do hrnce vodu. Uzená krkovice by měla krásně změknout. Uvařenou krkovici vyjměte a natrhejte na kousky. Z polévky vylovte bobkové listy a vmíchejte do ní mražený hrášek. Minutu jej zahřívejte a poté polévku rozmixujte. Pokud bude potřeba, přilijte vodu. Polévku zahřejte, vmíchejte do ní většinu natrhané krkovice. Podávejte posypané zbývajícím masem a pepřem, ideálně s chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hrachovo-hrášková polévka s uzeným

Polévka Snadné Česká Vaření Česká kuchyně Magazín 1/2012
(0)

Co budete potřebovat

1 kg syrové uzené krkovice
200 g sušeného hrachu, namočeného přes noc
2 cibule
2 mrkve
2 bobkové listy
1 stonek řapíkatého celeru
300 g mraženého hrášku
čerstvě mletý pepř
křupavý chléb k podávání

Jak na to?

Syrovou uzenou krkovici dejte do velkého hrnce a zalijte ji dvěma litry vody a přiveďte k varu. Pak ji z vody vyjměte, vodu slijte, maso vraťte do hrnce a znovu do něj natočte dva litry studené vody. Opět přiveďte k varu. Přidejte ostatní ingredience vyjma mraženého hrášku, počkejte, až polévka opět dosáhne bodu varu, snižte plamen a nechte probublávat hodinu a půl až dvě. Pokud bude potřeba, dolévejte do hrnce vodu. Uzená krkovice by měla krásně změknout. Uvařenou krkovici vyjměte a natrhejte na kousky. Z polévky vylovte bobkové listy a vmíchejte do ní mražený hrášek. Minutu jej zahřívejte a poté polévku rozmixujte. Pokud bude potřeba, přilijte vodu. Polévku zahřejte, vmíchejte do ní většinu natrhané krkovice. Podávejte posypané zbývajícím masem a pepřem, ideálně s chlebem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Krémová kulajda
Krémová kulajda
Krémová kulajda
Krémová kulajda
Houskové knedlíky
Houskové knedlíky
Houskové knedlíky
Houskové knedlíky
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty