×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hovězí šiš kebab
45 minut , Hlavní chod , Snadné , Grilování ,

Hovězí šiš kebab

Co budu potřebovat

kebab:
600 g výrobku z mletého hovězího masa
1 vejce
1 lžíce polenty
2 lžíce oleje
1 lžíce
dip:
200 ml řeckého jogurtu
2 stroužky česneku
hrst jemně sekané hladkolisté petržele
1 lžička jemně sekané máty
sůl jemně sekané hladkolisté petržele
1/4 lžičky římského kmínu
trocha mletého černého pepře
1 lžička mořské soli

Jak na to?

Mleté maso s vejcem, polentou, olejem, petrželkou a kořením pečlivě promíchejte a nechte 20 minut odležet.
Rozdělte si maso na osm stejných dílů a pro každého vyrobte dva špízy. Masové šišky napíchněte na špejli a dejte grilovat.
Dip připravte smícháním jogurtu, pasírovaného česneku a bylinek. Dosolte podle libosti.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Vepřová krkovice v jogurtu se skořicí a citronovou kůrou

    Hlavní chod nad 60 minut
  • Pstruh s bylinkovým máslem a špenátem v alobalu

    Hlavní chod 45 minut
  • Makrela s hořčicí, petrželí a slaninou

    Hlavní chod 45 minut