×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Co budete potřebovat

200–300 g hovězího předního
1 cibule, oloupaná, přepůlená
svazek bylinek (petržel, tymián, bobkový list)
2 mrkve, oloupané, přepůlené
1 petržel, oloupaná, přepůlená
kousek celeru, oloupaný
2 hrsti nudlí
sůl podle chuti
hladkolistá petržel k podávání
Na játrové knedlíčky:
100 g vepřových jater
1 vejce
oříšek másla
sůl, mletý pepř
2 stroužky česneku, rozmělněné
1 lžička sušené majoránky
1 hrst čerstvé petrželky, nasekané
strouhanka podle potřeby

Jak na to?

1. Hovězí maso zalijte v hrnci dvěma litry vody, přidejte cibuli a bylinky svázané kuchyňským provázkem. Na slabém plameni nechte hodinu a půl táhnout. Pěnu sbírejte. Čtyřicet minut před koncem vaření přidejte do hrnce i mrkev, petržel a celer.
2. Mezitím udělejte knedlíčky. Játra omyjte, odblaňte a spolu s vejcem a máslem rozmixujte na hladkou hmotu. Osolte ji, opepřete, přidejte česnek, bylinky a tolik strouhanky, aby vzniklo hustší těstíčko. Počítejte s tím, že po chvíli stání trochu zhoustne, jak bude strouhanka vstřebávat tekutinu. Z hmoty vytvarujte asi dvacet kuliček a dejte je do lednice.
3. Vývar přeceďte přes jemné síto, maso oberte od kostí. Pokud jej budete dávat do polévky, nakrájejte ho na malé kousky. Cibuli i svazek bylinek vyhoďte a zeleninu nakrájejte na kostičky. Kousky zeleniny, případně i maso, vraťte do polévky, přiveďte ji k varu, vložte játrové kuličky a vařte deset až patnáct minut. Nakonec vsypte nudle, povařte do změknutí a osolte. Podávejte ozdobené nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Polévka Snadné Česká Vaření Magazín 10/2011
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

200–300 g hovězího předního
1 cibule, oloupaná, přepůlená
svazek bylinek (petržel, tymián, bobkový list)
2 mrkve, oloupané, přepůlené
1 petržel, oloupaná, přepůlená
kousek celeru, oloupaný
2 hrsti nudlí
sůl podle chuti
hladkolistá petržel k podávání
Na játrové knedlíčky:
100 g vepřových jater
1 vejce
oříšek másla
sůl, mletý pepř
2 stroužky česneku, rozmělněné
1 lžička sušené majoránky
1 hrst čerstvé petrželky, nasekané
strouhanka podle potřeby

Jak na to?

1. Hovězí maso zalijte v hrnci dvěma litry vody, přidejte cibuli a bylinky svázané kuchyňským provázkem. Na slabém plameni nechte hodinu a půl táhnout. Pěnu sbírejte. Čtyřicet minut před koncem vaření přidejte do hrnce i mrkev, petržel a celer.
2. Mezitím udělejte knedlíčky. Játra omyjte, odblaňte a spolu s vejcem a máslem rozmixujte na hladkou hmotu. Osolte ji, opepřete, přidejte česnek, bylinky a tolik strouhanky, aby vzniklo hustší těstíčko. Počítejte s tím, že po chvíli stání trochu zhoustne, jak bude strouhanka vstřebávat tekutinu. Z hmoty vytvarujte asi dvacet kuliček a dejte je do lednice.
3. Vývar přeceďte přes jemné síto, maso oberte od kostí. Pokud jej budete dávat do polévky, nakrájejte ho na malé kousky. Cibuli i svazek bylinek vyhoďte a zeleninu nakrájejte na kostičky. Kousky zeleniny, případně i maso, vraťte do polévky, přiveďte ji k varu, vložte játrové kuličky a vařte deset až patnáct minut. Nakonec vsypte nudle, povařte do změknutí a osolte. Podávejte ozdobené nasekanou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat