×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Co budete potřebovat

200–300 g hovězího předního
1 cibule, oloupaná, přepůlená
svazek bylinek (petržel, tymián, bobkový list)
2 mrkve, oloupané, přepůlené
1 petržel, oloupaná, přepůlená
kousek celeru, oloupaný
2 hrsti nudlí
sůl podle chuti
hladkolistá petržel k podávání
Na játrové knedlíčky:
100 g vepřových jater
1 vejce
oříšek másla
sůl, mletý pepř
2 stroužky česneku, rozmělněné
1 lžička sušené majoránky
1 hrst čerstvé petrželky, nasekané
strouhanka podle potřeby

Jak na to?

1. Hovězí maso zalijte v hrnci dvěma litry vody, přidejte cibuli a bylinky svázané kuchyňským provázkem. Na slabém plameni nechte hodinu a půl táhnout. Pěnu sbírejte. Čtyřicet minut před koncem vaření přidejte do hrnce i mrkev, petržel a celer.
2. Mezitím udělejte knedlíčky. Játra omyjte, odblaňte a spolu s vejcem a máslem rozmixujte na hladkou hmotu. Osolte ji, opepřete, přidejte česnek, bylinky a tolik strouhanky, aby vzniklo hustší těstíčko. Počítejte s tím, že po chvíli stání trochu zhoustne, jak bude strouhanka vstřebávat tekutinu. Z hmoty vytvarujte asi dvacet kuliček a dejte je do lednice.
3. Vývar přeceďte přes jemné síto, maso oberte od kostí. Pokud jej budete dávat do polévky, nakrájejte ho na malé kousky. Cibuli i svazek bylinek vyhoďte a zeleninu nakrájejte na kostičky. Kousky zeleniny, případně i maso, vraťte do polévky, přiveďte ji k varu, vložte játrové kuličky a vařte deset až patnáct minut. Nakonec vsypte nudle, povařte do změknutí a osolte. Podávejte ozdobené nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Polévka Snadné Česká Vaření Majoránka , Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 10/2011
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

200–300 g hovězího předního
1 cibule, oloupaná, přepůlená
svazek bylinek (petržel, tymián, bobkový list)
2 mrkve, oloupané, přepůlené
1 petržel, oloupaná, přepůlená
kousek celeru, oloupaný
2 hrsti nudlí
sůl podle chuti
hladkolistá petržel k podávání
Na játrové knedlíčky:
100 g vepřových jater
1 vejce
oříšek másla
sůl, mletý pepř
2 stroužky česneku, rozmělněné
1 lžička sušené majoránky
1 hrst čerstvé petrželky, nasekané
strouhanka podle potřeby

Jak na to?

1. Hovězí maso zalijte v hrnci dvěma litry vody, přidejte cibuli a bylinky svázané kuchyňským provázkem. Na slabém plameni nechte hodinu a půl táhnout. Pěnu sbírejte. Čtyřicet minut před koncem vaření přidejte do hrnce i mrkev, petržel a celer.
2. Mezitím udělejte knedlíčky. Játra omyjte, odblaňte a spolu s vejcem a máslem rozmixujte na hladkou hmotu. Osolte ji, opepřete, přidejte česnek, bylinky a tolik strouhanky, aby vzniklo hustší těstíčko. Počítejte s tím, že po chvíli stání trochu zhoustne, jak bude strouhanka vstřebávat tekutinu. Z hmoty vytvarujte asi dvacet kuliček a dejte je do lednice.
3. Vývar přeceďte přes jemné síto, maso oberte od kostí. Pokud jej budete dávat do polévky, nakrájejte ho na malé kousky. Cibuli i svazek bylinek vyhoďte a zeleninu nakrájejte na kostičky. Kousky zeleniny, případně i maso, vraťte do polévky, přiveďte ji k varu, vložte játrové kuličky a vařte deset až patnáct minut. Nakonec vsypte nudle, povařte do změknutí a osolte. Podávejte ozdobené nasekanou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty