Další recepty a články


Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Hovězí maso zalijte v hrnci dvěma litry vody, přidejte cibuli a bylinky svázané kuchyňským provázkem. Na slabém plameni nechte hodinu a půl táhnout. Pěnu sbírejte. Čtyřicet minut před koncem vaření přidejte do hrnce i mrkev, petržel a celer.
2. Mezitím udělejte knedlíčky. Játra omyjte, odblaňte a spolu s vejcem a máslem rozmixujte na hladkou hmotu. Osolte ji, opepřete, přidejte česnek, bylinky a tolik strouhanky, aby vzniklo hustší těstíčko. Počítejte s tím, že po chvíli stání trochu zhoustne, jak bude strouhanka vstřebávat tekutinu. Z hmoty vytvarujte asi dvacet kuliček a dejte je do lednice.
3. Vývar přeceďte přes jemné síto, maso oberte od kostí. Pokud jej budete dávat do polévky, nakrájejte ho na malé kousky. Cibuli i svazek bylinek vyhoďte a zeleninu nakrájejte na kostičky. Kousky zeleniny, případně i maso, vraťte do polévky, přiveďte ji k varu, vložte játrové kuličky a vařte deset až patnáct minut. Nakonec vsypte nudle, povařte do změknutí a osolte. Podávejte ozdobené nasekanou petrželkou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
Inspirujte se zdravými recepty
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Hovězí maso zalijte v hrnci dvěma litry vody, přidejte cibuli a bylinky svázané kuchyňským provázkem. Na slabém plameni nechte hodinu a půl táhnout. Pěnu sbírejte. Čtyřicet minut před koncem vaření přidejte do hrnce i mrkev, petržel a celer.
2. Mezitím udělejte knedlíčky. Játra omyjte, odblaňte a spolu s vejcem a máslem rozmixujte na hladkou hmotu. Osolte ji, opepřete, přidejte česnek, bylinky a tolik strouhanky, aby vzniklo hustší těstíčko. Počítejte s tím, že po chvíli stání trochu zhoustne, jak bude strouhanka vstřebávat tekutinu. Z hmoty vytvarujte asi dvacet kuliček a dejte je do lednice.
3. Vývar přeceďte přes jemné síto, maso oberte od kostí. Pokud jej budete dávat do polévky, nakrájejte ho na malé kousky. Cibuli i svazek bylinek vyhoďte a zeleninu nakrájejte na kostičky. Kousky zeleniny, případně i maso, vraťte do polévky, přiveďte ji k varu, vložte játrové kuličky a vařte deset až patnáct minut. Nakonec vsypte nudle, povařte do změknutí a osolte. Podávejte ozdobené nasekanou petrželkou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Doba přípravy
- 15 minut
- 30 minut
- 45 minut
- 60 minut
- nad 60 minut
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Příležitost
- Narozeniny
- Párty
- Piknik
- Silvestr
- Valentýn
- Vánoce
- Velikonoce
- Něco lehkého
- Grilování
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské