Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Hovězí perkelt

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Hovězí perkelt

Co budete potřebovat

1 kg hovězího masa zadního
750 g cibule
2 lžíce másla nebo sádla
2 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
1 rovná lžička kmínu
2–3 stroužky česneku, utřené nožem
1 plechovka krájených rajčat
2 zelené papriky, zbavené semeníků, nakrájené na nudličky
sůl a čerstvě mletý pepř
1 čerstvá chilli paprička, na kolečka

Jak na to?

Maso nakrájejte na stejně velké kostky a cibuli nasekejte najemno. Poté ve velkém hrnci – ideálně litinovém – rozpusťte máslo nebo sádlo, přidejte cibuli a pomalu ji asi deset minut opékejte dorůžova. Pak přidejte obě papriky, promíchejte a po minutě směs zalijte 100 ml vody. Až se voda trochu vyvaří, přidejte maso, kmín a utřený česnek. Několik minut vařte, přidejte rajčata a papriky a přiklopené duste ve vlastní šťávě doměkka. Trvá to nejméně dvě hodiny. Během vaření podlévejte vodou, ale jen málo – tak, aby maso bylo téměř ponořené, ale neplavalo. Maďarský perkelt se totiž obvykle nezahušťuje. Před podáváním perkelt osolte a opepřete a posypte chilli papričkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí perkelt

Snadné Česká Rajče , Chilli paprička Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 4 (25)

Co budete potřebovat

1 kg hovězího masa zadního
750 g cibule
2 lžíce másla nebo sádla
2 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
1 rovná lžička kmínu
2–3 stroužky česneku, utřené nožem
1 plechovka krájených rajčat
2 zelené papriky, zbavené semeníků, nakrájené na nudličky
sůl a čerstvě mletý pepř
1 čerstvá chilli paprička, na kolečka

Jak na to?

Maso nakrájejte na stejně velké kostky a cibuli nasekejte najemno. Poté ve velkém hrnci – ideálně litinovém – rozpusťte máslo nebo sádlo, přidejte cibuli a pomalu ji asi deset minut opékejte dorůžova. Pak přidejte obě papriky, promíchejte a po minutě směs zalijte 100 ml vody. Až se voda trochu vyvaří, přidejte maso, kmín a utřený česnek. Několik minut vařte, přidejte rajčata a papriky a přiklopené duste ve vlastní šťávě doměkka. Trvá to nejméně dvě hodiny. Během vaření podlévejte vodou, ale jen málo – tak, aby maso bylo téměř ponořené, ale neplavalo. Maďarský perkelt se totiž obvykle nezahušťuje. Před podáváním perkelt osolte a opepřete a posypte chilli papričkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty