Hovězí perkelt
Ingredience
1 kg | hovězího masa zadního |
750 g | cibule |
2 | lžíce másla nebo sádla |
2 | lžíce mleté sladké papriky |
1 | lžička mleté pálivé papriky |
1 | rovná lžička kmínu |
2–3 | stroužky česneku, utřené nožem |
1 | plechovka krájených rajčat |
2 | zelené papriky, zbavené semeníků, nakrájené na nudličky |
sůl a čerstvě mletý pepř | |
1 | čerstvá chilli paprička, na kolečka |
Postup přípravy
Maso nakrájejte na stejně velké kostky a cibuli nasekejte najemno. Poté ve velkém hrnci – ideálně litinovém – rozpusťte máslo nebo sádlo, přidejte cibuli a pomalu ji asi deset minut opékejte dorůžova. Pak přidejte obě papriky, promíchejte a po minutě směs zalijte 100 ml vody. Až se voda trochu vyvaří, přidejte maso, kmín a utřený česnek. Několik minut vařte, přidejte rajčata a papriky a přiklopené duste ve vlastní šťávě doměkka. Trvá to nejméně dvě hodiny. Během vaření podlévejte vodou, ale jen málo – tak, aby maso bylo téměř ponořené, ale neplavalo. Maďarský perkelt se totiž obvykle nezahušťuje. Před podáváním perkelt osolte a opepřete a posypte chilli papričkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY