×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Hovězí perkelt

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín...
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo

Hovězí perkelt

Co budete potřebovat

1 kg hovězího masa zadního
750 g cibule
2 lžíce másla nebo sádla
2 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
1 rovná lžička kmínu
2–3 stroužky česneku, utřené nožem
1 plechovka krájených rajčat
2 zelené papriky, zbavené semeníků, nakrájené na nudličky
sůl a čerstvě mletý pepř
1 čerstvá chilli paprička, na kolečka

Jak na to?

Maso nakrájejte na stejně velké kostky a cibuli nasekejte najemno. Poté ve velkém hrnci – ideálně litinovém – rozpusťte máslo nebo sádlo, přidejte cibuli a pomalu ji asi deset minut opékejte dorůžova. Pak přidejte obě papriky, promíchejte a po minutě směs zalijte 100 ml vody. Až se voda trochu vyvaří, přidejte maso, kmín a utřený česnek. Několik minut vařte, přidejte rajčata a papriky a přiklopené duste ve vlastní šťávě doměkka. Trvá to nejméně dvě hodiny. Během vaření podlévejte vodou, ale jen málo – tak, aby maso bylo téměř ponořené, ale neplavalo. Maďarský perkelt se totiž obvykle nezahušťuje. Před podáváním perkelt osolte a opepřete a posypte chilli papričkou.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí perkelt

Snadné Česká Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 4 (19)

Co budete potřebovat

1 kg hovězího masa zadního
750 g cibule
2 lžíce másla nebo sádla
2 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
1 rovná lžička kmínu
2–3 stroužky česneku, utřené nožem
1 plechovka krájených rajčat
2 zelené papriky, zbavené semeníků, nakrájené na nudličky
sůl a čerstvě mletý pepř
1 čerstvá chilli paprička, na kolečka

Jak na to?

Maso nakrájejte na stejně velké kostky a cibuli nasekejte najemno. Poté ve velkém hrnci – ideálně litinovém – rozpusťte máslo nebo sádlo, přidejte cibuli a pomalu ji asi deset minut opékejte dorůžova. Pak přidejte obě papriky, promíchejte a po minutě směs zalijte 100 ml vody. Až se voda trochu vyvaří, přidejte maso, kmín a utřený česnek. Několik minut vařte, přidejte rajčata a papriky a přiklopené duste ve vlastní šťávě doměkka. Trvá to nejméně dvě hodiny. Během vaření podlévejte vodou, ale jen málo – tak, aby maso bylo téměř ponořené, ale neplavalo. Maďarský perkelt se totiž obvykle nezahušťuje. Před podáváním perkelt osolte a opepřete a posypte chilli papričkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo

Inspirujte se podobnými recepty