Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Hovězí pečeně s černým česnekem a rozmarýnovou polentou

Hovězí pečeně s černým česnekem a rozmarýnovou polentou

Už jste vyzkoušeli černý česnek? Není to nová odrůda, ale speciální úprava. Takto zpracovaný česnek ztmavne a jeho chuť se zjemní. Na tuhle pečeni můžete s klidem pozvat důležité hosty, jemné maso a bohatá příloha jsou pro velkou hostinu jako dělané.

Ingredience

2 balení Sous vide hovězí pečeně s černým česnekem
500 g zelených fazolek
sůl
2 svazky ředkviček
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
200 g polenty
50 g másla
1 lžíce čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C.
Maso vyjměte z krabičky a v neporušeném igelitovém sáčku vložte do trouby a pečte 20 minut. Poté odstřihněte horní roh a opatrně vyjměte hotovou pečeni.
Fazolkám odkrojte stopku a případně překrojte dlouhé lusky. Vložte do hrnce s vařící osolenou vodou a vařte 4–5 minut. Poté fazolky slijte a ihned je propláchněte studenou vodou.
Ředkvičky očistěte a rozčtvrťte. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm fazolky, ředkvičky a nakrájený česnek.
Polentu připravte podle návodu. Ke konci vaření vmíchejte máslo, nasekaný rozmarýn a osolte.

Pomohl vám recept?
3hodnocení3

Další videorecepty