
Hovězí pečeně s černým česnekem a rozmarýnovou polentou
Už jste vyzkoušeli černý česnek? Není to nová odrůda, ale speciální úprava. Takto zpracovaný česnek ztmavne a jeho chuť se zjemní. Na tuhle pečeni můžete s klidem pozvat důležité hosty, jemné maso a bohatá příloha jsou pro velkou hostinu jako dělané.
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Maso vyjměte z krabičky a v neporušeném igelitovém sáčku vložte do trouby a pečte 20 minut. Poté odstřihněte horní roh a opatrně vyjměte hotovou pečeni.
Fazolkám odkrojte stopku a případně překrojte dlouhé lusky. Vložte do hrnce s vařící osolenou vodou a vařte 4–5 minut. Poté fazolky slijte a ihned je propláchněte studenou vodou.
Ředkvičky očistěte a rozčtvrťte. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm fazolky, ředkvičky a nakrájený česnek.
Polentu připravte podle návodu. Ke konci vaření vmíchejte máslo, nasekaný rozmarýn a osolte.
Pomohl vám recept?
3hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod