Hovězí na víně s noky
Ingredience
800 g | hovězího zadního v celku, osoleného, opepřeného |
Sůl, pepř | |
3 | lžíce rostlinného oleje |
1 | lžíce hladké mouky |
2 | menší cibule, pokrájené nadrobno |
2 | svitky celé skořice |
2 | bobkové listy |
3 | snítky čerstvého tymiánu |
2 | snítky čerstvého rozmarýnu |
100 ml | červeného vína |
200 ml | hovězího vývaru |
150 ml | rajčatové omáčky |
250 g | bramborových noků, uvařených |
2 | hrsti hladkolisté petrželky, pokrájené nadrobno |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 150 °C. V hrnci nebo pánvi vhodné do trouby rozpalte olej. Maso zasypejte moukou a opečte ze všech stran. Vyjměte a dejte stranou.
Do pánve vsypte cibuli, koření a opékejte do zhnědnutí. Přilijte víno, vývar, rajčatovou omáčku a promíchejte. Přiveďte k varu a vraťte maso. Přiklopte a vložte do trouby. Pečte 2,5 hodiny. V průběhu pečení maso obraťte. Hotové je natrhejte vidličkou na kousky, vraťte zpátky do omáčky a podávejte s noky, petrželkou a červeným vínem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY