×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí na víně s noky

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Hovězí na víně s noky

Co budete potřebovat

800 g hovězího zadního v celku, osoleného, opepřeného
Sůl, pepř
3 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce hladké mouky
2 menší cibule, pokrájené nadrobno
2 svitky celé skořice
2 bobkové listy
3 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
100 ml červeného vína
200 ml hovězího vývaru
150 ml rajčatové omáčky
250 g bramborových noků, uvařených
2 hrsti hladkolisté petrželky, pokrájené nadrobno

Jak na to?

Troubu předehřejte na 150 °C. V hrnci nebo pánvi vhodné do trouby rozpalte olej. Maso zasypejte moukou a opečte ze všech stran. Vyjměte a dejte stranou.

Do pánve vsypte cibuli, koření a opékejte do zhnědnutí. Přilijte víno, vývar, rajčatovou omáčku a promíchejte. Přiveďte k varu a vraťte maso. Přiklopte a vložte do trouby. Pečte 2,5 hodiny. V průběhu pečení maso obraťte. Hotové je natrhejte vidličkou na kousky, vraťte zpátky do omáčky a podávejte s noky, petrželkou a červeným vínem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí na víně s noky

Hlavní chod Snadné Česká Maso Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

800 g hovězího zadního v celku, osoleného, opepřeného
Sůl, pepř
3 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce hladké mouky
2 menší cibule, pokrájené nadrobno
2 svitky celé skořice
2 bobkové listy
3 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
100 ml červeného vína
200 ml hovězího vývaru
150 ml rajčatové omáčky
250 g bramborových noků, uvařených
2 hrsti hladkolisté petrželky, pokrájené nadrobno

Jak na to?

Troubu předehřejte na 150 °C. V hrnci nebo pánvi vhodné do trouby rozpalte olej. Maso zasypejte moukou a opečte ze všech stran. Vyjměte a dejte stranou.

Do pánve vsypte cibuli, koření a opékejte do zhnědnutí. Přilijte víno, vývar, rajčatovou omáčku a promíchejte. Přiveďte k varu a vraťte maso. Přiklopte a vložte do trouby. Pečte 2,5 hodiny. V průběhu pečení maso obraťte. Hotové je natrhejte vidličkou na kousky, vraťte zpátky do omáčky a podávejte s noky, petrželkou a červeným vínem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty