
Hovězí na víně s noky
Ingredience
800 g | hovězího zadního v celku, osoleného, opepřeného |
Sůl, pepř | |
3 | lžíce rostlinného oleje |
1 | lžíce hladké mouky |
2 | menší cibule, pokrájené nadrobno |
2 | svitky celé skořice |
2 | bobkové listy |
3 | snítky čerstvého tymiánu |
2 | snítky čerstvého rozmarýnu |
100 ml | červeného vína |
200 ml | hovězího vývaru |
150 ml | rajčatové omáčky |
250 g | bramborových noků, uvařených |
2 | hrsti hladkolisté petrželky, pokrájené nadrobno |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 150 °C. V hrnci nebo pánvi vhodné do trouby rozpalte olej. Maso zasypejte moukou a opečte ze všech stran. Vyjměte a dejte stranou.
Do pánve vsypte cibuli, koření a opékejte do zhnědnutí. Přilijte víno, vývar, rajčatovou omáčku a promíchejte. Přiveďte k varu a vraťte maso. Přiklopte a vložte do trouby. Pečte 2,5 hodiny. V průběhu pečení maso obraťte. Hotové je natrhejte vidličkou na kousky, vraťte zpátky do omáčky a podávejte s noky, petrželkou a červeným vínem.
Pomohl vám recept?
4hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod