Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

800 g hovězího zadního v celku, osoleného, opepřeného
Sůl, pepř
3 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce hladké mouky
2 menší cibule, pokrájené nadrobno
2 svitky celé skořice
2 bobkové listy
3 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
100 ml červeného vína
200 ml hovězího vývaru
150 ml rajčatové omáčky
250 g bramborových noků, uvařených
2 hrsti hladkolisté petrželky, pokrájené nadrobno

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 150 °C. V hrnci nebo pánvi vhodné do trouby rozpalte olej. Maso zasypejte moukou a opečte ze všech stran. Vyjměte a dejte stranou.

Do pánve vsypte cibuli, koření a opékejte do zhnědnutí. Přilijte víno, vývar, rajčatovou omáčku a promíchejte. Přiveďte k varu a vraťte maso. Přiklopte a vložte do trouby. Pečte 2,5 hodiny. V průběhu pečení maso obraťte. Hotové je natrhejte vidličkou na kousky, vraťte zpátky do omáčky a podávejte s noky, petrželkou a červeným vínem.

Pomohl vám recept?
4hodnocení5

Další videorecepty