×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Hovězí kýta v hořčičné krustě s kuskusem

Další recepty a články

Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na...
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na víně s...
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se...
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se šunkou
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda...
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda se...

Hovězí kýta v hořčičné krustě s kuskusem

Co budete potřebovat

2 lžičky hořčičného semínka
1 lžička hrubší mořské soli
1 lžička mletého pepře
1 lžíce tymiánových lístků
60 ml olivového oleje + 1 lžíce extra
1½ kg hovězí kýty
250 g kuskusu
citrónová šťáva
česnek
sůl, pepř
bylinky dle chuti
rajčata
olivový olej

Jak na to?

Troubu předehřejte na 120 °C. Hořčičné semínko, sůl, pepř a tymián nasypte do hmoždíře a rozdrťte. Pak přilijte olej a smíchejte. Hovězí kýtu potřete extra olejem a na velké rozpálené pánvi ji opečte ze všech stran dohněda. Pak maso potřete směsí z hmoždíře a pečte, dokud nezměkne. Zhruba dvě hodiny do krvava, 4–6 hodin do úplného propečení.

Kuskus přesypte do mísy, osolte, opepřete, přidejte k němu citronovou šťávu a česnek a promíchejte. Po pár minutách přilijte horkou vodu v poměru 1:1 a nechte deset minut stát. Opět promíchejte a ke kuskusu přidejte bylinky a rajčata. Podle chuti zakápněte olivovým olejem.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí kýta v hořčičné krustě s kuskusem

Hlavní chod Snadné Maso Bez laktózy Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

2 lžičky hořčičného semínka
1 lžička hrubší mořské soli
1 lžička mletého pepře
1 lžíce tymiánových lístků
60 ml olivového oleje + 1 lžíce extra
1½ kg hovězí kýty
250 g kuskusu
citrónová šťáva
česnek
sůl, pepř
bylinky dle chuti
rajčata
olivový olej

Jak na to?

Troubu předehřejte na 120 °C. Hořčičné semínko, sůl, pepř a tymián nasypte do hmoždíře a rozdrťte. Pak přilijte olej a smíchejte. Hovězí kýtu potřete extra olejem a na velké rozpálené pánvi ji opečte ze všech stran dohněda. Pak maso potřete směsí z hmoždíře a pečte, dokud nezměkne. Zhruba dvě hodiny do krvava, 4–6 hodin do úplného propečení.

Kuskus přesypte do mísy, osolte, opepřete, přidejte k němu citronovou šťávu a česnek a promíchejte. Po pár minutách přilijte horkou vodu v poměru 1:1 a nechte deset minut stát. Opět promíchejte a ke kuskusu přidejte bylinky a rajčata. Podle chuti zakápněte olivovým olejem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na víně s...
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se šunkou
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda se...

Inspirujte se podobnými recepty