Hovězí kýta v hořčičné krustě s kuskusem
Ingredience
2 lžičky hořčičného semínka | |
1 lžička hrubší mořské soli | |
1 lžička mletého pepře | |
1 lžíce tymiánových lístků | |
60 ml olivového oleje + 1 lžíce extra | |
1½ kg hovězí kýty | |
250 g kuskusu | |
citrónová šťáva | |
česnek | |
sůl, pepř | |
bylinky dle chuti | |
rajčata | |
olivový olej |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 120 °C. Hořčičné semínko, sůl, pepř a tymián nasypte do hmoždíře a rozdrťte. Pak přilijte olej a smíchejte. Hovězí kýtu potřete extra olejem a na velké rozpálené pánvi ji opečte ze všech stran dohněda. Pak maso potřete směsí z hmoždíře a pečte, dokud nezměkne. Zhruba dvě hodiny do krvava, 4–6 hodin do úplného propečení.
Kuskus přesypte do mísy, osolte, opepřete, přidejte k němu citronovou šťávu a česnek a promíchejte. Po pár minutách přilijte horkou vodu v poměru 1:1 a nechte deset minut stát. Opět promíchejte a ke kuskusu přidejte bylinky a rajčata. Podle chuti zakápněte olivovým olejem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY