Hovězí kýta v hořčičné krustě s kuskusem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 120 °C. Hořčičné semínko, sůl, pepř a tymián nasypte do hmoždíře a rozdrťte. Pak přilijte olej a smíchejte. Hovězí kýtu potřete extra olejem a na velké rozpálené pánvi ji opečte ze všech stran dohněda. Pak maso potřete směsí z hmoždíře a pečte, dokud nezměkne. Zhruba dvě hodiny do krvava, 4–6 hodin do úplného propečení.
Kuskus přesypte do mísy, osolte, opepřete, přidejte k němu citronovou šťávu a česnek a promíchejte. Po pár minutách přilijte horkou vodu v poměru 1:1 a nechte deset minut stát. Opět promíchejte a ke kuskusu přidejte bylinky a rajčata. Podle chuti zakápněte olivovým olejem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Hovězí kýta v hořčičné krustě s kuskusem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 120 °C. Hořčičné semínko, sůl, pepř a tymián nasypte do hmoždíře a rozdrťte. Pak přilijte olej a smíchejte. Hovězí kýtu potřete extra olejem a na velké rozpálené pánvi ji opečte ze všech stran dohněda. Pak maso potřete směsí z hmoždíře a pečte, dokud nezměkne. Zhruba dvě hodiny do krvava, 4–6 hodin do úplného propečení.
Kuskus přesypte do mísy, osolte, opepřete, přidejte k němu citronovou šťávu a česnek a promíchejte. Po pár minutách přilijte horkou vodu v poměru 1:1 a nechte deset minut stát. Opět promíchejte a ke kuskusu přidejte bylinky a rajčata. Podle chuti zakápněte olivovým olejem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio