×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí kýta v hořčičné krustě s kuskusem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Hovězí kýta v hořčičné krustě s kuskusem

Co budete potřebovat

2 lžičky hořčičného semínka
1 lžička hrubší mořské soli
1 lžička mletého pepře
1 lžíce tymiánových lístků
60 ml olivového oleje + 1 lžíce extra
1½ kg hovězí kýty
250 g kuskusu
citrónová šťáva
česnek
sůl, pepř
bylinky dle chuti
rajčata
olivový olej

Jak na to?

Troubu předehřejte na 120 °C. Hořčičné semínko, sůl, pepř a tymián nasypte do hmoždíře a rozdrťte. Pak přilijte olej a smíchejte. Hovězí kýtu potřete extra olejem a na velké rozpálené pánvi ji opečte ze všech stran dohněda. Pak maso potřete směsí z hmoždíře a pečte, dokud nezměkne. Zhruba dvě hodiny do krvava, 4–6 hodin do úplného propečení.

Kuskus přesypte do mísy, osolte, opepřete, přidejte k němu citronovou šťávu a česnek a promíchejte. Po pár minutách přilijte horkou vodu v poměru 1:1 a nechte deset minut stát. Opět promíchejte a ke kuskusu přidejte bylinky a rajčata. Podle chuti zakápněte olivovým olejem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí kýta v hořčičné krustě s kuskusem

Hlavní chod Snadné Maso Bez laktózy Tip týdne , Tymián , Rajče
Průměrné hodnocení 5 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

2 lžičky hořčičného semínka
1 lžička hrubší mořské soli
1 lžička mletého pepře
1 lžíce tymiánových lístků
60 ml olivového oleje + 1 lžíce extra
1½ kg hovězí kýty
250 g kuskusu
citrónová šťáva
česnek
sůl, pepř
bylinky dle chuti
rajčata
olivový olej

Jak na to?

Troubu předehřejte na 120 °C. Hořčičné semínko, sůl, pepř a tymián nasypte do hmoždíře a rozdrťte. Pak přilijte olej a smíchejte. Hovězí kýtu potřete extra olejem a na velké rozpálené pánvi ji opečte ze všech stran dohněda. Pak maso potřete směsí z hmoždíře a pečte, dokud nezměkne. Zhruba dvě hodiny do krvava, 4–6 hodin do úplného propečení.

Kuskus přesypte do mísy, osolte, opepřete, přidejte k němu citronovou šťávu a česnek a promíchejte. Po pár minutách přilijte horkou vodu v poměru 1:1 a nechte deset minut stát. Opět promíchejte a ke kuskusu přidejte bylinky a rajčata. Podle chuti zakápněte olivovým olejem.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.