Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Hovězí kýta v hořčičné krustě s kuskusem

Hovězí kýta v hořčičné krustě s kuskusem

Ingredience

2 lžičky hořčičného semínka
1 lžička hrubší mořské soli
1 lžička mletého pepře
1 lžíce tymiánových lístků
60 ml olivového oleje + 1 lžíce extra
1½ kg hovězí kýty
250 g kuskusu
citrónová šťáva
česnek
sůl, pepř
bylinky dle chuti
rajčata
olivový olej

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 120 °C. Hořčičné semínko, sůl, pepř a tymián nasypte do hmoždíře a rozdrťte. Pak přilijte olej a smíchejte. Hovězí kýtu potřete extra olejem a na velké rozpálené pánvi ji opečte ze všech stran dohněda. Pak maso potřete směsí z hmoždíře a pečte, dokud nezměkne. Zhruba dvě hodiny do krvava, 4–6 hodin do úplného propečení.

Kuskus přesypte do mísy, osolte, opepřete, přidejte k němu citronovou šťávu a česnek a promíchejte. Po pár minutách přilijte horkou vodu v poměru 1:1 a nechte deset minut stát. Opět promíchejte a ke kuskusu přidejte bylinky a rajčata. Podle chuti zakápněte olivovým olejem.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty