Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

160 ml olivového oleje
5 limet
2 hrsti čerstvého koriandru
3 stroužky česneku
2 lžičky chilli vloček
1 lžička mletého římského kmínu
1 a ½ lžíce třtinového cukru
sůl, pepř
600 g steaku Queensland Albert Excellent
425 g červených fazolí sterilovaných v páře
1 paprika mix trikolora
1 červená cibule
1 červená chilli paprička
½ hrsti čerstvé pažitky
8 tortill
250 g rajčatového salátu Pico de gallo
190 g zakysané smetany

Postup přípravy

1.Smíchejte 150 ml oleje, šťávu ze 3 limet, 1 hrst koriandrových lístků, rozmělněný česnek, chilli vločky, římský kmín, cukr, sůl a pepř. Promíchejte a polovinu marinády odlijte do jiné nádoby. Do zbylé marinády naložte maso a nechte odležet.

2.Fazole slijte, vsypte do mísy, vlijte šťávu z 1 limety, 2 lžíce oleje, vsypte sůl a pepř. Rozmixujte v hladkou pastu a nechte stranou.

3.Steak grilujte na vysokém žáru dle požadovaného stupně propečení 2,5–4,5 minuty z každé strany. Vyjměte, zakryjte alobalem a nechte odpočívat. Na nudličky pokrájené papriky s cibulí promíchejte se 4 lžícemi marinády a grilujte na alobalovém tácku na gril 10 minut.

4.Steak pokrájejte na plátky, posypte nasekaným koriandrem, chilli papričkou a pažitkou.

5.Fajitas podávejte s kouskem limety, nahřátými tortillami, upečenými paprikami, fazolovou pastou, rajčatovým salátem, zakysanou smetanou a zbylou marinádou.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
6hodnocení4

Další videorecepty