
Hovězí fajitas na grilu
Ingredience
160 ml | olivového oleje |
5 | limet |
2 | hrsti čerstvého koriandru |
3 | stroužky česneku |
2 | lžičky chilli vloček |
1 | lžička mletého římského kmínu |
1 | a ½ lžíce třtinového cukru |
sůl, pepř | |
600 g | steaku Queensland Albert Excellent |
425 g | červených fazolí sterilovaných v páře |
1 | paprika mix trikolora |
1 | červená cibule |
1 | červená chilli paprička |
½ | hrsti čerstvé pažitky |
8 | tortill |
250 g | rajčatového salátu Pico de gallo |
190 g | zakysané smetany |
Postup přípravy
1.Smíchejte 150 ml oleje, šťávu ze 3 limet, 1 hrst koriandrových lístků, rozmělněný česnek, chilli vločky, římský kmín, cukr, sůl a pepř. Promíchejte a polovinu marinády odlijte do jiné nádoby. Do zbylé marinády naložte maso a nechte odležet.
2.Fazole slijte, vsypte do mísy, vlijte šťávu z 1 limety, 2 lžíce oleje, vsypte sůl a pepř. Rozmixujte v hladkou pastu a nechte stranou.
3.Steak grilujte na vysokém žáru dle požadovaného stupně propečení 2,5–4,5 minuty z každé strany. Vyjměte, zakryjte alobalem a nechte odpočívat. Na nudličky pokrájené papriky s cibulí promíchejte se 4 lžícemi marinády a grilujte na alobalovém tácku na gril 10 minut.
4.Steak pokrájejte na plátky, posypte nasekaným koriandrem, chilli papričkou a pažitkou.
5.Fajitas podávejte s kouskem limety, nahřátými tortillami, upečenými paprikami, fazolovou pastou, rajčatovým salátem, zakysanou smetanou a zbylou marinádou.