Hovězí entrecote inspirovaný japonskou kuchyní
Ingredience
Wasabi dip: | |
---|---|
150 g | zakysané smetany |
1–2 | lžičky wasabi |
Omáčka ponzu: | |
2 | lžičky cukru |
2 | lžíce limetové šťávy |
2 | lžíce rýžového vína |
2 | lžíce sójové omáčky |
2 | lžíce rýžového octa |
Steaky: | |
2 | hovězí steaky entrecote |
sůl | |
čerstvě mletý pepř | |
rostlinný olej | |
1 | lžička sezamových semínek |
hrst řeřichy | |
1 | salátová okurka |
Postup přípravy
Zakysanou smetanu dejte do misky a smíchejte s křenem wasabi. V další misce rozpusťte cukr se lžičkou teplé vody na omáčku ponzu. Až se cukr úplně rozpustí, přidejte další suroviny a promíchejte. Oba dipy odložte zatím stranou.
Do masa důkladně vmasírujte sůl a pepř a potřete ho olejem. Na rozpálené pánvi opečte maso po obou stranách. Pro úpravu medium rare opékejte tři minuty na každé straně. Upečené maso nechte chvíli odpočinout a poté nakrájejte na plátky.
Posypte sezamem a řeřichou, přidejte okurku nakrájenou na jemné hranolky (sirky) a podávejte s oběma dipy.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY