×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí entrecote inspirovaný japonskou kuchyní

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Hovězí entrecote inspirovaný japonskou kuchyní

Co budete potřebovat

Wasabi dip:
150 g zakysané smetany
1–2 lžičky wasabi
Omáčka ponzu:
2 lžičky cukru
2 lžíce limetové šťávy
2 lžíce rýžového vína
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rýžového octa
Steaky:
2 hovězí steaky entrecote
sůl
čerstvě mletý pepř
rostlinný olej
1 lžička sezamových semínek
hrst řeřichy
1 salátová okurka

Jak na to?

Zakysanou smetanu dejte do misky a smíchejte s křenem wasabi. V další misce rozpusťte cukr se lžičkou teplé vody na omáčku ponzu. Až se cukr úplně rozpustí, přidejte další suroviny a promíchejte. Oba dipy odložte zatím stranou.
Do masa důkladně vmasírujte sůl a pepř a potřete ho olejem. Na rozpálené pánvi opečte maso po obou stranách. Pro úpravu medium rare opékejte tři minuty na každé straně. Upečené maso nechte chvíli odpočinout a poté nakrájejte na plátky.
Posypte sezamem a řeřichou, přidejte okurku nakrájenou na jemné hranolky (sirky) a podávejte s oběma dipy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí entrecote inspirovaný japonskou kuchyní

Hlavní chod Velmi snadné Maso Magazín 9/2017 Počet porcí: 2 porce
(0)

Co budete potřebovat

Wasabi dip:
150 g zakysané smetany
1–2 lžičky wasabi
Omáčka ponzu:
2 lžičky cukru
2 lžíce limetové šťávy
2 lžíce rýžového vína
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rýžového octa
Steaky:
2 hovězí steaky entrecote
sůl
čerstvě mletý pepř
rostlinný olej
1 lžička sezamových semínek
hrst řeřichy
1 salátová okurka

Jak na to?

Zakysanou smetanu dejte do misky a smíchejte s křenem wasabi. V další misce rozpusťte cukr se lžičkou teplé vody na omáčku ponzu. Až se cukr úplně rozpustí, přidejte další suroviny a promíchejte. Oba dipy odložte zatím stranou.
Do masa důkladně vmasírujte sůl a pepř a potřete ho olejem. Na rozpálené pánvi opečte maso po obou stranách. Pro úpravu medium rare opékejte tři minuty na každé straně. Upečené maso nechte chvíli odpočinout a poté nakrájejte na plátky.
Posypte sezamem a řeřichou, přidejte okurku nakrájenou na jemné hranolky (sirky) a podávejte s oběma dipy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty