
Hovězí entrecote inspirovaný japonskou kuchyní
Ingredience
Wasabi dip: | |
---|---|
150 g | zakysané smetany |
1–2 | lžičky wasabi |
Omáčka ponzu: | |
2 | lžičky cukru |
2 | lžíce limetové šťávy |
2 | lžíce rýžového vína |
2 | lžíce sójové omáčky |
2 | lžíce rýžového octa |
Steaky: | |
2 | hovězí steaky entrecote |
sůl | |
čerstvě mletý pepř | |
rostlinný olej | |
1 | lžička sezamových semínek |
hrst řeřichy | |
1 | salátová okurka |
Postup přípravy
Zakysanou smetanu dejte do misky a smíchejte s křenem wasabi. V další misce rozpusťte cukr se lžičkou teplé vody na omáčku ponzu. Až se cukr úplně rozpustí, přidejte další suroviny a promíchejte. Oba dipy odložte zatím stranou.
Do masa důkladně vmasírujte sůl a pepř a potřete ho olejem. Na rozpálené pánvi opečte maso po obou stranách. Pro úpravu medium rare opékejte tři minuty na každé straně. Upečené maso nechte chvíli odpočinout a poté nakrájejte na plátky.
Posypte sezamem a řeřichou, přidejte okurku nakrájenou na jemné hranolky (sirky) a podávejte s oběma dipy.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod