Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Hovězí entrecote inspirovaný japonskou kuchyní

Hovězí entrecote inspirovaný japonskou kuchyní

Ingredience

Wasabi dip:
150 g zakysané smetany
1–2 lžičky wasabi
Omáčka ponzu:
2 lžičky cukru
2 lžíce limetové šťávy
2 lžíce rýžového vína
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rýžového octa
Steaky:
2 hovězí steaky entrecote
sůl
čerstvě mletý pepř
rostlinný olej
1 lžička sezamových semínek
hrst řeřichy
1 salátová okurka

Postup přípravy

Zakysanou smetanu dejte do misky a smíchejte s křenem wasabi. V další misce rozpusťte cukr se lžičkou teplé vody na omáčku ponzu. Až se cukr úplně rozpustí, přidejte další suroviny a promíchejte. Oba dipy odložte zatím stranou.
Do masa důkladně vmasírujte sůl a pepř a potřete ho olejem. Na rozpálené pánvi opečte maso po obou stranách. Pro úpravu medium rare opékejte tři minuty na každé straně. Upečené maso nechte chvíli odpočinout a poté nakrájejte na plátky.
Posypte sezamem a řeřichou, přidejte okurku nakrájenou na jemné hranolky (sirky) a podávejte s oběma dipy.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty