×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hovězí burgery a  batátové hranolky
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Americká , Maso ,

Hovězí burgery a  batátové hranolky

Co budu potřebovat

500 g batátů
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
2 červené papriky
50 g parmazánu
8 lžic majonézy
1 avokádo
600 g předního hovězího 
(např. krk)
4 burgerové housky
svazek koriandru

Jak na to?

Batáty oloupejte a  nakrájejte na hranolky. Osušte a dejte do mísy, přidejte olej, sůl a pepř a  obalte. Rozmístěte na plech vyložený pečicím papírem a  dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Péct se budou asi 25 minut.
Papriky pečte v troubě pod grilem, dokud nezčernají. Jakmile jsou na povrchu převážně černé, dejte je do mikrotenového sáčku a  nechte pár minut zapařit. Poté je zbavte semínek i  slupky a  pokrájejte je na silnější proužky.
Parmazán nastrouhejte najemno a  vmíchejte do majonézy.
Avokádo rozkrojte, zbavte pecky i  slupky a  nakrájejte na plátky.
Maso namelte, nejprve nahrubo a  poté najemno. Vytvořte placičky v  průměru o něco větší, než je houska, při tepelné úpravě se smrsknou. Maso osolte, opepřete a  opečte na rozpálené grilovací pánvi tak, aby uvnitř zůstalo šťavnaté, asi dvě minuty z každé strany.
Poté na pánvi opečte i  rozkrojené burgerové housky. Opečené strany housek potřete parmazánovou majonézou, na spodní polovinu housky dejte opečené maso, na něj plátky papriky, avokáda, lístky koriandru a  přiklopte vrchní částí housky.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Polévka z batátů s opečenou cizrnou

    Polévka 60 minut
  • Mrkvovo-batátová polévka s pomerančem a koriandrem

    Polévka 30 minut
  • Hovězí kližka s voňavým kořením

    Maso nad 60 minut