Hovězí burgery a batátové hranolky
Ingredience
500 g | batátů |
2 | lžíce olivového oleje |
sůl, pepř | |
2 | červené papriky |
50 g | parmazánu |
8 | lžic majonézy |
1 | avokádo |
600 g | předního hovězího (např. krk) |
4 | burgerové housky |
svazek koriandru |
Postup přípravy
Batáty oloupejte a nakrájejte na hranolky. Osušte a dejte do mísy, přidejte olej, sůl a pepř a obalte. Rozmístěte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Péct se budou asi 25 minut.
Papriky pečte v troubě pod grilem, dokud nezčernají. Jakmile jsou na povrchu převážně černé, dejte je do mikrotenového sáčku a nechte pár minut zapařit. Poté je zbavte semínek i slupky a pokrájejte je na silnější proužky.
Parmazán nastrouhejte najemno a vmíchejte do majonézy.
Avokádo rozkrojte, zbavte pecky i slupky a nakrájejte na plátky.
Maso namelte, nejprve nahrubo a poté najemno. Vytvořte placičky v průměru o něco větší, než je houska, při tepelné úpravě se smrsknou. Maso osolte, opepřete a opečte na rozpálené grilovací pánvi tak, aby uvnitř zůstalo šťavnaté, asi dvě minuty z každé strany.
Poté na pánvi opečte i rozkrojené burgerové housky. Opečené strany housek potřete parmazánovou majonézou, na spodní polovinu housky dejte opečené maso, na něj plátky papriky, avokáda, lístky koriandru a přiklopte vrchní částí housky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY