Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

Na karamelizovanou řepu:
80 ml balzamikového octa
60 g třtinového cukru
200 g nakládané červené řepy
Na burgery
500 g mletého hovězího masa
1 klobása chorizo
sůl
pepř
olivový olej
4 housky
50 g čerstvého špenátu
Na dip
60 g zakysané smetany
60 g křenu

Postup přípravy

Není nad to utéct z prostředí rychlého občerstvení a připravit si chutný domácí burger v kruhu rodiny a přátel. Lze připravit rozsáhlé množství variací na domácí burger, avšak pro vás jsme vybrali právě tento recept, kde vás oslní chuť karamelizované červené řepy.

1) Nejprve si připravte karamelizovanou řepu. Zahřejte v rendlíku ocet s cukrem tak, aby se cukr rozpustil. Po rozpuštění cukru přidejte řepu, snižte plamen a za průběžného míchání vařte přibližně 15 minut. Po uplynutí této doby by měla směs zhoustnout a trochu lepit. V tomto momentě rendlík odstavte.

2) Vložte hovězí maso do mísy, přidejte nadrobno nakrájenou klobásu chorizo a podle chuti osolte a opepřete. Vše důkladně promíchejte. Poté z masa vytvarujte 4 burgery, které potřete olejem, a následně grilujte z obou stran přibližně 4 až 5 minut.

3) Rozkrojte housky na dvě půlky, spodní díly potřete dipem, který vytvoříte smícháním zakysané smetany a křenu. Dip případně dochuťte solí a pepřem. Dále přiložte burgery, karamelizovanou řepu a navrch špenátové listy. Nakonec celý burger přiklopte vrchní částí housky.

Pro dosažení křupavosti pečiva vložte těsně před servírováním obě části kaiserky na gril vnitřní stranou dolů a nechte je zhruba minutu až dvě opéct. Výsledkem bude křupavá chuť burgeru a také vám burger zůstane déle teplý.

Pomohl vám recept?
11hodnocení3

Další videorecepty