×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Hovězí burger s červenou řepou

Další recepty a články

Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s...
Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s Albertem
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na...
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Grilování aneb oheň,...
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Jak pečovat o maso
Jak pečovat o maso
Jak pečovat o maso
Jak pečovat o maso

Hovězí burger s červenou řepou

Co budete potřebovat

Na karamelizovanou řepu:
80 ml balzamikového octa
60 g třtinového cukru
200 g nakládané červené řepy
Na burgery
500 g mletého hovězího masa
1 klobása chorizo
sůl
pepř
olivový olej
4 housky
50 g čerstvého špenátu
Na dip
60 g zakysané smetany
60 g křenu

Jak na to?

Není nad to utéct z prostředí rychlého občerstvení a připravit si chutný domácí burger v kruhu rodiny a přátel. Lze připravit rozsáhlé množství variací na domácí burger, avšak pro vás jsme vybrali právě tento recept, kde vás oslní chuť karamelizované červené řepy.

1) Nejprve si připravte karamelizovanou řepu. Zahřejte v rendlíku ocet s cukrem tak, aby se cukr rozpustil. Po rozpuštění cukru přidejte řepu, snižte plamen a za průběžného míchání vařte přibližně 15 minut. Po uplynutí této doby by měla směs zhoustnout a trochu lepit. V tomto momentě rendlík odstavte.

2) Vložte hovězí maso do mísy, přidejte nadrobno nakrájenou klobásu chorizo a podle chuti osolte a opepřete. Vše důkladně promíchejte. Poté z masa vytvarujte 4 burgery, které potřete olejem, a následně grilujte z obou stran přibližně 4 až 5 minut.

3) Rozkrojte housky na dvě půlky, spodní díly potřete dipem, který vytvoříte smícháním zakysané smetany a křenu. Dip případně dochuťte solí a pepřem. Dále přiložte burgery, karamelizovanou řepu a navrch špenátové listy. Nakonec celý burger přiklopte vrchní částí housky.

Pro dosažení křupavosti pečiva vložte těsně před servírováním obě části kaiserky na gril vnitřní stranou dolů a nechte je zhruba minutu až dvě opéct. Výsledkem bude křupavá chuť burgeru a také vám burger zůstane déle teplý.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí burger s červenou řepou

Hlavní chod Snadné Česká Chuťovky Grilování Grilování , Červená řepa Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 3.1 (8)

Co budete potřebovat

Na karamelizovanou řepu:
80 ml balzamikového octa
60 g třtinového cukru
200 g nakládané červené řepy
Na burgery
500 g mletého hovězího masa
1 klobása chorizo
sůl
pepř
olivový olej
4 housky
50 g čerstvého špenátu
Na dip
60 g zakysané smetany
60 g křenu

Jak na to?

Není nad to utéct z prostředí rychlého občerstvení a připravit si chutný domácí burger v kruhu rodiny a přátel. Lze připravit rozsáhlé množství variací na domácí burger, avšak pro vás jsme vybrali právě tento recept, kde vás oslní chuť karamelizované červené řepy.

1) Nejprve si připravte karamelizovanou řepu. Zahřejte v rendlíku ocet s cukrem tak, aby se cukr rozpustil. Po rozpuštění cukru přidejte řepu, snižte plamen a za průběžného míchání vařte přibližně 15 minut. Po uplynutí této doby by měla směs zhoustnout a trochu lepit. V tomto momentě rendlík odstavte.

2) Vložte hovězí maso do mísy, přidejte nadrobno nakrájenou klobásu chorizo a podle chuti osolte a opepřete. Vše důkladně promíchejte. Poté z masa vytvarujte 4 burgery, které potřete olejem, a následně grilujte z obou stran přibližně 4 až 5 minut.

3) Rozkrojte housky na dvě půlky, spodní díly potřete dipem, který vytvoříte smícháním zakysané smetany a křenu. Dip případně dochuťte solí a pepřem. Dále přiložte burgery, karamelizovanou řepu a navrch špenátové listy. Nakonec celý burger přiklopte vrchní částí housky.

Pro dosažení křupavosti pečiva vložte těsně před servírováním obě části kaiserky na gril vnitřní stranou dolů a nechte je zhruba minutu až dvě opéct. Výsledkem bude křupavá chuť burgeru a také vám burger zůstane déle teplý.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s Albertem
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Jak pečovat o maso
Jak pečovat o maso
Jak pečovat o maso
Jak pečovat o maso

Inspirujte se podobnými recepty