Houstičkový věnec s rozmarýnem a vločkami

Snadné Svačina Počet porcí: 1 věnec Magazín 12/2021
Snadné Svačina Počet porcí: 1 věnec Magazín 12/2021

Ingredience

100 g celozrnné mouky pšeničné NP Bio
500 g hladké mouky NP Bio
50 g ovesných vloček
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička soli
1 ½ lžičky sušeného droždí
350 ml vody
100 g mozzarelly
75 g parmazánu
2 hrsti čerstvého rozmarýnu
1 hrst čerstvého tymiánu
75 g másla
2 lžíce hrubé mouky NP Bio

Postup přípravy

1. Do větší mísy prosejte celozrnnou mouku a 300 g hladké mouky. Přisypte 25 g ovesných vloček, cukr a na jednu stranu mísy sůl, na druhou droždí. Vše promíchejte. Doprostřed směsi udělejte důlek a vlijte vlažnou vodu. Vypracujte na lepivé těsto a pak na lehce pomoučené pracovní ploše hněťte dál asi 10 minut, až je těsto elastické. Pozor, těsto je řidší. Přendejte těsto do mísy, zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte hodinu kynout.

2. Mozzarellu nakrájejte na 30 kousků a dejte stranou. Parmazán nastrouhejte a v misce smíchejte s 1 hrstí nasekaného rozmarýnu a tymiánu. Máslo rozpusťte v rendlíčku.

3. Pečicí papír pomažte trochou rozpuštěného másla a posypte hrubou moukou. Vykynuté těsto propracujte a rozdělte na 30 stejných kousků. Kousky těsta vytvarujte na placku a dovnitř zabalte kousky mozzarelly. Vyválejte kuličku a dejte na připravený pečicí papír. Postup opakujte se všemi kousky.

4. Na plech dejte pečicí papír a doprostřed zapékací misku o průměru maximálně 10 cm. Kuličky těsta jemně namočte v rozpuštěném másle a obalte v parmazánové směsi. Kuličky klaďte kolem zapékací misky do tvaru věnce ve dvou řadách a nakonec posypte zbývajícími ovesnými vločkami.

5. Po vytvoření věnce nechte ještě 20 minut kynout. Pak pečte v troubě předehřáté na 190 °C cca 40 minut dozlatova společně se zapékací miskou. Po upečení nechte vychladnout na mřížce, poté opatrně vyjměte zapékací nádobu a věnec ozdobte sváteční pentlí a čerstvými snítkami rozmarýnu.

Pomohl vám recept?

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky