×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Houby zapečené v mozzarelle a bylinkách

Další recepty a články

Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s...
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba

Houby zapečené v mozzarelle a bylinkách

Co budete potřebovat

8 tenkých plátků bagety
olivový olej na potření
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
1–2 stroužky česneku
40 g másla
400 g hub – lesních hříbků, lišek, hnědých žampionů, přepůlených
2 větvičky rozmarýnu
1 vetší hrst šalvějových lístků
250 g mozzarelly, natrhané

Jak na to?

1. Rozpalte gril na maximum. Plátky bagety potřete olivovým olejem, osolte a opepřete a pak je dvě až tri minuty opékejte dozlatova pod grilem. Potřete česnekem.
2. Máslo zahřejte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Vsypte houby, rozmarýn, šalvěj, sůl, pepř a pět minut zprudka opékejte. Přidejte mozzarellu, dejte pod gril a nechte sýr dvě až tři minuty rozpustit. Servírujte s česnekovými tousty.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houby zapečené v mozzarelle a bylinkách

Velmi snadné Česká Chuťovky Zapékání Houby Magazín 9/2011
Průměrné hodnocení 4.6 (5)

Co budete potřebovat

8 tenkých plátků bagety
olivový olej na potření
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
1–2 stroužky česneku
40 g másla
400 g hub – lesních hříbků, lišek, hnědých žampionů, přepůlených
2 větvičky rozmarýnu
1 vetší hrst šalvějových lístků
250 g mozzarelly, natrhané

Jak na to?

1. Rozpalte gril na maximum. Plátky bagety potřete olivovým olejem, osolte a opepřete a pak je dvě až tri minuty opékejte dozlatova pod grilem. Potřete česnekem.
2. Máslo zahřejte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Vsypte houby, rozmarýn, šalvěj, sůl, pepř a pět minut zprudka opékejte. Přidejte mozzarellu, dejte pod gril a nechte sýr dvě až tři minuty rozpustit. Servírujte s česnekovými tousty.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba

Inspirujte se podobnými recepty