×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Houbový štrúdl

Další recepty a články

Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s...
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba

Houbový štrúdl

Co budete potřebovat

25 g sušených hub
1 lžíce olivového oleje
20 g másla
3 stroužky česneku, utřené
600 g hnědých žampionů AQ
1 lžička sušené majoránky
2 lžíce rajčatového protlaku AQ
1 lžíce balzamikového octa
sůl, pepř
150 g mraž. hrášku ABio
2 lžíce hladkolisté petrželky
1 sáček strouh. eidamu AQ
500 g listového těsta
1 vejce, rozšlehané
kmín na posypání

Jak na to?

Sušené houby zalijte 200 ml vroucí vody a nechte dvacet minut stát. Poté slijte, vodu uschovejte. Zahřejte troubu na 200 °C. V pánvi rozehřejte olej i máslo, přidejte česnek, po pár minutách i okapané sušené houby a pokrájené čerstvé houby. Za stálého míchání opékejte tři až pět minut. Přidejte majoránku, protlak, balzamikový ocet i vodu z hub. Osolte a opepřete, přiveďte k varu a na mírném plameni nechte deset minut probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Vmíchejte hrášek, petrželku, eidam a nechte zchladnout. Listové těsto rozdělte na poloviny, obě rozválejte dotenka na obdélník, doprostřed dejte houbovou směs (u kratších konců nechte 5 cm místa), zarolujte jako klasický štrúdl, konce svažte kuchyňským provázkem, potřete vajíčkem a pokmínujte. Dejte na 30–35 minut péct. Podávat můžete například se zakysanou smetanou ochucenou rozetřeným stroužkem česneku, solí, pár kapkami olivového oleje a pažitkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbový štrúdl

Snadné Česká Vegetariánské Pečení Houby Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

25 g sušených hub
1 lžíce olivového oleje
20 g másla
3 stroužky česneku, utřené
600 g hnědých žampionů AQ
1 lžička sušené majoránky
2 lžíce rajčatového protlaku AQ
1 lžíce balzamikového octa
sůl, pepř
150 g mraž. hrášku ABio
2 lžíce hladkolisté petrželky
1 sáček strouh. eidamu AQ
500 g listového těsta
1 vejce, rozšlehané
kmín na posypání

Jak na to?

Sušené houby zalijte 200 ml vroucí vody a nechte dvacet minut stát. Poté slijte, vodu uschovejte. Zahřejte troubu na 200 °C. V pánvi rozehřejte olej i máslo, přidejte česnek, po pár minutách i okapané sušené houby a pokrájené čerstvé houby. Za stálého míchání opékejte tři až pět minut. Přidejte majoránku, protlak, balzamikový ocet i vodu z hub. Osolte a opepřete, přiveďte k varu a na mírném plameni nechte deset minut probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Vmíchejte hrášek, petrželku, eidam a nechte zchladnout. Listové těsto rozdělte na poloviny, obě rozválejte dotenka na obdélník, doprostřed dejte houbovou směs (u kratších konců nechte 5 cm místa), zarolujte jako klasický štrúdl, konce svažte kuchyňským provázkem, potřete vajíčkem a pokmínujte. Dejte na 30–35 minut péct. Podávat můžete například se zakysanou smetanou ochucenou rozetřeným stroužkem česneku, solí, pár kapkami olivového oleje a pažitkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba

Inspirujte se podobnými recepty