×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Houbový kuba se škvarky

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Houbový kuba se škvarky

Co budete potřebovat

2–3 hrsti sušených hub, nejlépe hřibů
300 g středně velkých krupek
3 lžíce husího sádla + trocha
na vymazání pekáče
hrst jemných škvarků
2 velké cibule, nakrájené nadrobno
1 lžička kmínu
3–4 stroužky česneku, prolisované
3 lžíce sušené majoránky + čerstvá
na ozdobu
sůl, pepř

Jak na to?

Sušené houby dejte do misky, zalijte je vroucí vodou a nechte asi půl hodiny stát. Krupky několikrát propláchněte vodou, pak je sceďte a nechte důkladně okapat. Polovinu sádla rozehřejte v hrnci, přidejte škvarky a pak na nich osmahněte polovinu cibule. Přidejte krupky a za stálého míchání je opékejte. Snažte se, aby se všechny obalily sádlem a zrůžověly. Poté je zalijte vodou podle návodu na obalu (můžete do ní nadrobit houbový, zeleninový nebo kuřecí bujon) a přiklopené uvařte doměkka. Zbývající cibuli osmahněte v pánvi na zbylém sádle, přidejte scezené, okapané houby, kmín a pár minut duste. Přidejte česnek a sušenou majoránku, asi minutu prohřívejte a pak směs vmíchejte k uvařeným krupkám. Vše dobře osolte a opepřete a dejte do sádlem vymazaného pekáčku a pečte 20–30 minut. Podávejte ozdobené čerstvou majoránkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbový kuba se škvarky

Snadné Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

2–3 hrsti sušených hub, nejlépe hřibů
300 g středně velkých krupek
3 lžíce husího sádla + trocha
na vymazání pekáče
hrst jemných škvarků
2 velké cibule, nakrájené nadrobno
1 lžička kmínu
3–4 stroužky česneku, prolisované
3 lžíce sušené majoránky + čerstvá
na ozdobu
sůl, pepř

Jak na to?

Sušené houby dejte do misky, zalijte je vroucí vodou a nechte asi půl hodiny stát. Krupky několikrát propláchněte vodou, pak je sceďte a nechte důkladně okapat. Polovinu sádla rozehřejte v hrnci, přidejte škvarky a pak na nich osmahněte polovinu cibule. Přidejte krupky a za stálého míchání je opékejte. Snažte se, aby se všechny obalily sádlem a zrůžověly. Poté je zalijte vodou podle návodu na obalu (můžete do ní nadrobit houbový, zeleninový nebo kuřecí bujon) a přiklopené uvařte doměkka. Zbývající cibuli osmahněte v pánvi na zbylém sádle, přidejte scezené, okapané houby, kmín a pár minut duste. Přidejte česnek a sušenou majoránku, asi minutu prohřívejte a pak směs vmíchejte k uvařeným krupkám. Vše dobře osolte a opepřete a dejte do sádlem vymazaného pekáčku a pečte 20–30 minut. Podávejte ozdobené čerstvou majoránkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty