×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Houbový kuba se škvarky

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za...
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Houbový kuba se škvarky

Co budete potřebovat

2–3 hrsti sušených hub, nejlépe hřibů
300 g středně velkých krupek
3 lžíce husího sádla + trocha
na vymazání pekáče
hrst jemných škvarků
2 velké cibule, nakrájené nadrobno
1 lžička kmínu
3–4 stroužky česneku, prolisované
3 lžíce sušené majoránky + čerstvá
na ozdobu
sůl, pepř

Jak na to?

Sušené houby dejte do misky, zalijte je vroucí vodou a nechte asi půl hodiny stát. Krupky několikrát propláchněte vodou, pak je sceďte a nechte důkladně okapat. Polovinu sádla rozehřejte v hrnci, přidejte škvarky a pak na nich osmahněte polovinu cibule. Přidejte krupky a za stálého míchání je opékejte. Snažte se, aby se všechny obalily sádlem a zrůžověly. Poté je zalijte vodou podle návodu na obalu (můžete do ní nadrobit houbový, zeleninový nebo kuřecí bujon) a přiklopené uvařte doměkka. Zbývající cibuli osmahněte v pánvi na zbylém sádle, přidejte scezené, okapané houby, kmín a pár minut duste. Přidejte česnek a sušenou majoránku, asi minutu prohřívejte a pak směs vmíchejte k uvařeným krupkám. Vše dobře osolte a opepřete a dejte do sádlem vymazaného pekáčku a pečte 20–30 minut. Podávejte ozdobené čerstvou majoránkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbový kuba se škvarky

Snadné Majoránka Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

2–3 hrsti sušených hub, nejlépe hřibů
300 g středně velkých krupek
3 lžíce husího sádla + trocha
na vymazání pekáče
hrst jemných škvarků
2 velké cibule, nakrájené nadrobno
1 lžička kmínu
3–4 stroužky česneku, prolisované
3 lžíce sušené majoránky + čerstvá
na ozdobu
sůl, pepř

Jak na to?

Sušené houby dejte do misky, zalijte je vroucí vodou a nechte asi půl hodiny stát. Krupky několikrát propláchněte vodou, pak je sceďte a nechte důkladně okapat. Polovinu sádla rozehřejte v hrnci, přidejte škvarky a pak na nich osmahněte polovinu cibule. Přidejte krupky a za stálého míchání je opékejte. Snažte se, aby se všechny obalily sádlem a zrůžověly. Poté je zalijte vodou podle návodu na obalu (můžete do ní nadrobit houbový, zeleninový nebo kuřecí bujon) a přiklopené uvařte doměkka. Zbývající cibuli osmahněte v pánvi na zbylém sádle, přidejte scezené, okapané houby, kmín a pár minut duste. Přidejte česnek a sušenou majoránku, asi minutu prohřívejte a pak směs vmíchejte k uvařeným krupkám. Vše dobře osolte a opepřete a dejte do sádlem vymazaného pekáčku a pečte 20–30 minut. Podávejte ozdobené čerstvou majoránkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Inspirujte se podobnými recepty