×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Houbová paštika
30 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Česká , Chuťovky ,

Houbová paštika

Co budu potřebovat

50 g másla
2 šalotky
1 pórek
2 stroužky česneku
200 g hnědých žampionů AQ
2 lžičky hrubozrnné hořčice
2 lžíce zakysané smetany AQ
3 lžíce tymiánu AQ
sůl AQ
1 bageta
polníček či rukola

Jak na to?

Máslo rozpusťte v pánvi, přidejte šalotky a chvíli je opékejte, pak vmíchejte jemně nasekaný pórek a opékejte, aby zavadl a změkl. Poté vmíchejte utřené stroužky česneku a po zhruba 2 minutách i jemně nasekané žampiony. Když jsou měkké, vmíchejte hořčici a smetanu a společně prohřejte. Nakonec vmíchejte tymián a dochuťte solí. Servírujte na opečených plátcích bagety spolu s polníčkem či rukolou.
Tip - V lednici, v uzavíratelné dóze, vydrží paštika dva tři dny.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bramborové placky se švestkovým kompotem

    Chuťovky 60 minut
  • Smažené klobásy s hroznovým vínem

    Chuťovky 30 minut
  • Nudlové placky

    Chuťovky 30 minut