×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Houbová paštika

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Houbová paštika

Co budete potřebovat

50 g másla
2 šalotky
1 pórek
2 stroužky česneku
200 g hnědých žampionů AQ
2 lžičky hrubozrnné hořčice
2 lžíce zakysané smetany AQ
3 lžíce tymiánu AQ
sůl AQ
1 bageta
polníček či rukola

Jak na to?

Máslo rozpusťte v pánvi, přidejte šalotky a chvíli je opékejte, pak vmíchejte jemně nasekaný pórek a opékejte, aby zavadl a změkl. Poté vmíchejte utřené stroužky česneku a po zhruba 2 minutách i jemně nasekané žampiony. Když jsou měkké, vmíchejte hořčici a smetanu a společně prohřejte. Nakonec vmíchejte tymián a dochuťte solí. Servírujte na opečených plátcích bagety spolu s polníčkem či rukolou.
Tip - V lednici, v uzavíratelné dóze, vydrží paštika dva tři dny.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbová paštika

Hlavní chod Velmi snadné Česká Chuťovky Magazín 5/2014
Průměrné hodnocení 3.3 (9)

Co budete potřebovat

50 g másla
2 šalotky
1 pórek
2 stroužky česneku
200 g hnědých žampionů AQ
2 lžičky hrubozrnné hořčice
2 lžíce zakysané smetany AQ
3 lžíce tymiánu AQ
sůl AQ
1 bageta
polníček či rukola

Jak na to?

Máslo rozpusťte v pánvi, přidejte šalotky a chvíli je opékejte, pak vmíchejte jemně nasekaný pórek a opékejte, aby zavadl a změkl. Poté vmíchejte utřené stroužky česneku a po zhruba 2 minutách i jemně nasekané žampiony. Když jsou měkké, vmíchejte hořčici a smetanu a společně prohřejte. Nakonec vmíchejte tymián a dochuťte solí. Servírujte na opečených plátcích bagety spolu s polníčkem či rukolou.
Tip - V lednici, v uzavíratelné dóze, vydrží paštika dva tři dny.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Inspirujte se podobnými recepty