Hot dog se slaninou a cibulovými kroužky

Snadné Svačina Magazín 5/2013
Snadné Svačina Magazín 5/2013

Ingredience

1 lžíce olivového oleje
4 norimberské klobásky
4 malé bagetky
Na bbq omáčku:
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
125 ml bourbonu nebo whisky
1 lžíce pálivé papriky
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce worcesterské omáčky
400g plechovka krájených rajčat
Na opečenou slaninu:
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička papriky
1 lžička chilli
4 silnější delší plátky slaniny
Na cibulové kroužky:
75 g hladké mouky
25 g kukuřičného škrobu
1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
1/2 lžičky krupicového cukru
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky sladké papriky
165 ml piva
slunečnicový olej
2–3 větší cibule

Postup přípravy

1. Vrhněte se na barbecue (bbq) omáč­ku: olej rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a česnek a opékejte 2–3 minuty do­měkka. Vlijte bourbon, přiveďte k varu a minutu vařte. Pak přidejte papriku, cukr, worcesterskou omáčku, rajčata a za občasného míchání vařte 20 mi­nut, aby směs krásně zhoustla.
2. Pak udělejte opečenou slaninu. V misce smíchejte cukr, papriku a chilli. Plátky slaniny vyskládejte na rošt v troubě vyhřáté na 160 °C nebo na gril, posypte je polovinou směsi z misky a pečte 7 minut, pak otočte, posypte zbylou směsí a pečte dalších 8 minut, aby byla slanina křupavá a vypečená.
3. Udělejte cibulové kroužky. Mouku smíchejte se škrobem, kypřicím práš­kem do pečiva, cukrem, solí a paprikou. Postupně přilévejte pivo a vyšlehejte do hladkého těstíčka. Vyšší vrstvu oleje rozpalte v širším hrnci. Kroužky cibule poprašte moukou a pak je namáčejte v pivním těstíčku a smažte v oleji. Nechte okapat na ubrousku.
4. Klobásy opečte na grilu. Bagetky rozřízněte, potřete je vrstvou barbe­cue omáčky a doprostřed každé dejte klobásku, plátek slaniny a „zasypte“ kolečky cibule. Ihned podávejte.

Pomohl vám recept?
1hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky