×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hot dog se slaninou a cibulovými kroužky

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Hot dog se slaninou a cibulovými kroužky

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
4 norimberské klobásky
4 malé bagetky
Na bbq omáčku:
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
125 ml bourbonu nebo whisky
1 lžíce pálivé papriky
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce worcesterské omáčky
400g plechovka krájených rajčat
Na opečenou slaninu:
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička papriky
1 lžička chilli
4 silnější delší plátky slaniny
Na cibulové kroužky:
75 g hladké mouky
25 g kukuřičného škrobu
1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
1/2 lžičky krupicového cukru
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky sladké papriky
165 ml piva
slunečnicový olej
2–3 větší cibule

Jak na to?

1. Vrhněte se na barbecue (bbq) omáč­ku: olej rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a česnek a opékejte 2–3 minuty do­měkka. Vlijte bourbon, přiveďte k varu a minutu vařte. Pak přidejte papriku, cukr, worcesterskou omáčku, rajčata a za občasného míchání vařte 20 mi­nut, aby směs krásně zhoustla.
2. Pak udělejte opečenou slaninu. V misce smíchejte cukr, papriku a chilli. Plátky slaniny vyskládejte na rošt v troubě vyhřáté na 160 °C nebo na gril, posypte je polovinou směsi z misky a pečte 7 minut, pak otočte, posypte zbylou směsí a pečte dalších 8 minut, aby byla slanina křupavá a vypečená.
3. Udělejte cibulové kroužky. Mouku smíchejte se škrobem, kypřicím práš­kem do pečiva, cukrem, solí a paprikou. Postupně přilévejte pivo a vyšlehejte do hladkého těstíčka. Vyšší vrstvu oleje rozpalte v širším hrnci. Kroužky cibule poprašte moukou a pak je namáčejte v pivním těstíčku a smažte v oleji. Nechte okapat na ubrousku.
4. Klobásy opečte na grilu. Bagetky rozřízněte, potřete je vrstvou barbe­cue omáčky a doprostřed každé dejte klobásku, plátek slaniny a „zasypte“ kolečky cibule. Ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hot dog se slaninou a cibulovými kroužky

Svačina Snadné Americká Chuťovky Rajče , Chilli paprička Magazín 5/2013
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
4 norimberské klobásky
4 malé bagetky
Na bbq omáčku:
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
125 ml bourbonu nebo whisky
1 lžíce pálivé papriky
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce worcesterské omáčky
400g plechovka krájených rajčat
Na opečenou slaninu:
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička papriky
1 lžička chilli
4 silnější delší plátky slaniny
Na cibulové kroužky:
75 g hladké mouky
25 g kukuřičného škrobu
1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
1/2 lžičky krupicového cukru
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky sladké papriky
165 ml piva
slunečnicový olej
2–3 větší cibule

Jak na to?

1. Vrhněte se na barbecue (bbq) omáč­ku: olej rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a česnek a opékejte 2–3 minuty do­měkka. Vlijte bourbon, přiveďte k varu a minutu vařte. Pak přidejte papriku, cukr, worcesterskou omáčku, rajčata a za občasného míchání vařte 20 mi­nut, aby směs krásně zhoustla.
2. Pak udělejte opečenou slaninu. V misce smíchejte cukr, papriku a chilli. Plátky slaniny vyskládejte na rošt v troubě vyhřáté na 160 °C nebo na gril, posypte je polovinou směsi z misky a pečte 7 minut, pak otočte, posypte zbylou směsí a pečte dalších 8 minut, aby byla slanina křupavá a vypečená.
3. Udělejte cibulové kroužky. Mouku smíchejte se škrobem, kypřicím práš­kem do pečiva, cukrem, solí a paprikou. Postupně přilévejte pivo a vyšlehejte do hladkého těstíčka. Vyšší vrstvu oleje rozpalte v širším hrnci. Kroužky cibule poprašte moukou a pak je namáčejte v pivním těstíčku a smažte v oleji. Nechte okapat na ubrousku.
4. Klobásy opečte na grilu. Bagetky rozřízněte, potřete je vrstvou barbe­cue omáčky a doprostřed každé dejte klobásku, plátek slaniny a „zasypte“ kolečky cibule. Ihned podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty