×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Horské špecle s žampiony a hlívou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Horské špecle s žampiony a hlívou

Co budete potřebovat

300 g hrubé mouky
3 vejce
sůl
300 ml polotučného mléka
2 šalotky
200 g hlívy ústřičné
200 g žampionů
20 g másla
bílý pepř
1 lžička mletého kmínu
100 ml suchého bílého vína
230 ml smetany na vaření (12 %)
150 g ementálu
1 hrst hladkolisté petrželky
200 ml zakysané smetany
2 stroužky česneku
pepř

Jak na to?

1. V míse promíchejte mouku, vejce, sůl a za postupného přilévání i mléko. Vzniklé těsto nechte 15 minut odpočinout. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
2. Šalotky nakrájejte nadrobno, houby očistěte a nakrájejte na kousky.
3. Rozehřejte pánev a na másle opečte šalotku dosklovata. Vsypte houby, osolte, okořeňte a restujte 10 minut do odpaření veškeré vody z hub. Podlijte vínem a další 3 minuty opékejte.
4. Do vroucí vody dejte vařit těsto protlačené za pomoci stěrky skrz děrované síto na halušky nebo špecle. Vařte 2 minuty a sceďte.
5. Ve větší míse promíchejte 180 ml smetany na vaření, nastrouhaný sýr a opepřete. Vsypte špecle a promíchejte. Vše přelijte do zapékacích misek a pečte v troubě 10 minut na 180 °C.
6. Podávejte s houbovou směsí, posypané petrželkou.
7. Na dip promíchejte zakysanou smetanu, zbylou smetanu na vaření a prolisovaný česnek se solí a pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Horské špecle s žampiony a hlívou

Hlavní chod Velmi snadné Vegetariánské Magazín 2/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

300 g hrubé mouky
3 vejce
sůl
300 ml polotučného mléka
2 šalotky
200 g hlívy ústřičné
200 g žampionů
20 g másla
bílý pepř
1 lžička mletého kmínu
100 ml suchého bílého vína
230 ml smetany na vaření (12 %)
150 g ementálu
1 hrst hladkolisté petrželky
200 ml zakysané smetany
2 stroužky česneku
pepř

Jak na to?

1. V míse promíchejte mouku, vejce, sůl a za postupného přilévání i mléko. Vzniklé těsto nechte 15 minut odpočinout. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
2. Šalotky nakrájejte nadrobno, houby očistěte a nakrájejte na kousky.
3. Rozehřejte pánev a na másle opečte šalotku dosklovata. Vsypte houby, osolte, okořeňte a restujte 10 minut do odpaření veškeré vody z hub. Podlijte vínem a další 3 minuty opékejte.
4. Do vroucí vody dejte vařit těsto protlačené za pomoci stěrky skrz děrované síto na halušky nebo špecle. Vařte 2 minuty a sceďte.
5. Ve větší míse promíchejte 180 ml smetany na vaření, nastrouhaný sýr a opepřete. Vsypte špecle a promíchejte. Vše přelijte do zapékacích misek a pečte v troubě 10 minut na 180 °C.
6. Podávejte s houbovou směsí, posypané petrželkou.
7. Na dip promíchejte zakysanou smetanu, zbylou smetanu na vaření a prolisovaný česnek se solí a pepřem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty