×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Holandská omáčka

Další recepty a články

Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Míchaná vajíčka s uzeným...
Míchaná vajíčka s...
Míchaná vajíčka s uzeným...
Míchaná vajíčka s uzeným...
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným...
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem

Holandská omáčka

Co budete potřebovat

3 vejce Nature’s Promise Bio
sůl
1 lžíce citronové šťávy
100 g másla

Jak na to?

1. Do kastrolu vlijte asi 2 cm vody. Přiveďte k mírnému varu, voda by měla jen lehce probublávat. Do žáruvzdorné mísy dejte žloutky spolu se špetkou soli a posaďte ji na kastrol s vroucí vodou.
2. Ke žloutkům vmíchejte jednu lžíci citronové šťávy a ihned začněte šlehat. Žloutky nesmí překročit teplotu 65 °C, jinak se omáčka srazí.
3. Šlehejte 2–4 minuty, dokud směs najednou nezbělá. Pokud by se příliš zahřívala, odstavte misku na chvíli z páry. Stále však šlehejte a po lehkém zchladnutí vraťte misku opět nad páru.
4. Nyní přichází poslední fáze – zašlehávání másla. Použijte přepuštěné máslo nebo si rozehřejte klasické máslo. Máslo přidávejte po troškách a nepřestávejte šlehat, aby se žloutky a tuk dokonale propojily. Nepřilévejte další máslo, dokud se první várka zcela nevstřebá.
5. Omáčka je hotová, když v ní po metličce zůstávají viditelné stopy, má hustou a krémovitou konzistenci. Je určena k přímé spotřebě, nelze totiž ohřívat. Proto si její přípravu dobře naplánujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Holandská omáčka

Snídaně Snadné Vegetariánské Bezlepkové Magazín 2/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

3 vejce Nature’s Promise Bio
sůl
1 lžíce citronové šťávy
100 g másla

Jak na to?

1. Do kastrolu vlijte asi 2 cm vody. Přiveďte k mírnému varu, voda by měla jen lehce probublávat. Do žáruvzdorné mísy dejte žloutky spolu se špetkou soli a posaďte ji na kastrol s vroucí vodou.
2. Ke žloutkům vmíchejte jednu lžíci citronové šťávy a ihned začněte šlehat. Žloutky nesmí překročit teplotu 65 °C, jinak se omáčka srazí.
3. Šlehejte 2–4 minuty, dokud směs najednou nezbělá. Pokud by se příliš zahřívala, odstavte misku na chvíli z páry. Stále však šlehejte a po lehkém zchladnutí vraťte misku opět nad páru.
4. Nyní přichází poslední fáze – zašlehávání másla. Použijte přepuštěné máslo nebo si rozehřejte klasické máslo. Máslo přidávejte po troškách a nepřestávejte šlehat, aby se žloutky a tuk dokonale propojily. Nepřilévejte další máslo, dokud se první várka zcela nevstřebá.
5. Omáčka je hotová, když v ní po metličce zůstávají viditelné stopy, má hustou a krémovitou konzistenci. Je určena k přímé spotřebě, nelze totiž ohřívat. Proto si její přípravu dobře naplánujte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Míchaná vajíčka s uzeným...
Míchaná vajíčka s uzeným...
Míchaná vajíčka s uzeným...
Míchaná vajíčka s uzeným...
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem

Inspirujte se podobnými recepty