Krémová holandská omáčka

Není nic lepšího než dokonalá holandská omáčka s vůní a jemností másla, zahuštěná vaječnými žloutky a lehce kyselou citronovou chutí. Dokonale ochutí vařenou zeleninu, pošírované vejce nebo v páře uvařenou rybu.
Snadné Snídaně Počet porcí: 4 Magazín 2/2020
Snadné Snídaně Počet porcí: 4 Magazín 2/2020

Co budete potřebovat na krémovou holandskou omáčku

3 vejce Nature’s Promise Bio
sůl
1 lžíce citronové šťávy
100 g másla

Jak udělat krémovou holandskou omáčku zdravější

Recept jak na krémovou holandskou omáčku

  1. Holandská omáčka vzniká šleháním ve vodní lázni. Proto si jako první dejte do menšího hrnce 200 ml vody a přiveďte ji k mírnému varu.
  2. Do nerezové mísy dejte 3 žloutky spolu se špetkou soli, přidejte lžíci citronové šťávy a položte na hrnec s vroucí vodou. Ihned začněte metličkou šlehat. Žloutky nesmí překročit teplotu 65 °C, jinak se srazí.
  3. Takto šlehejte 2 minuty, dokud směs nezbělá. Pokud by se zahřívala příliš, odstavte misku na chvíli z páry, stále však šlehejte. Poslední fází je zašlehávání rozpuštěných nebo přepuštěných 100 g másla.
  4. Máslo přilévejte do žloutků postupně a vždy zašlehejte tak, aby se tuk a vejce dokonale spojily a vznikala emulze jako při výrobě majonézy. Zapracujte veškeré máslo. Omáčka je hotová, jakmile má krémovitou konzistenci. Omáčka je určena k přímé spotřebě, proto je důležité mít předem připraven pokrm, který budeme omáčkou zalévat. Dobrou chuť.
Pomohl vám recept?
1hodnocení

Co byste o krémové holandské omáčce měli vědět

Vaječný žloutek oproti bílku obsahuje menší množství bílkovin a velké množství tuku. Cholesterol obsažený ve žloutku není tak škodlivý, jak se původně myslelo. Je to díky tomu, že ve vejcích jsou fosfolipidy, které pozitivně působí na hladinu cholesterolu v krvi.

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky