Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
1 střední cibule, nasekaná
350 ml kuřecího vývaru BASIC
3 lžíce hladké mouky BASIC
480 ml polotučného mléka BASIC
100 g nízkotučné zakysané smetany BASIC
½ lžičky soli a čerstvě mletý pepř
40 g eidamu, nastrouhaného
1 jarní cibulka, nakrájená najemno

Postup přípravy

Brambory uvařte doměkka. Mezitím rozehřejte v hrnci olej a zhruba 3 minuty na něm opékejte cibuli. Pak pomalu přilijte vývar. Mouku rozšlehejte ve 120 ml mléka a za stálého míchání vlijte do hrnce, měla by vzniknout hladká kaše. K ní postupně přilévejte zbývající mléko. Přiveďte k varu a za častého míchaní vařte asi 1 minutu. Sundejte z plotny, vmíchejte zakysanou smetanu, osolte a opepřete.

Mírně zchladlé brambory oloupejte a nahrubo rozmačkejte do polévky. Porce na talíři posypte sýrem a jarní cibulkou.

Pomohl vám recept?
4hodnocení5

Další videorecepty