Hladká Ančka
Co budete potřebovat
Jak na to?
Brambory vařte ve slupce asi 20 minut do změknutí a vejce uvařte natvrdo. Cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kostičky, nasypte ji do rendlíku a zalijte malým množstvím vody, přidejte kmín a vařte asi 15 minut. Poté rozmixujte. Část mléka nalijte do hrnečku a důkladně v něm rozmíchejte 2 lžíce hladké mouky. Zbytek mléka přiveďte těsně pod bod varu, přilijte rozmíchanou mouku, vývar z cibule a vařte do zhoustnutí. Nakonec osolte, okyselte octem a dochuťte cukrem. Do každého talíře dejte část brambor a vejce a zalijte polévkou. Podávejte ozdobené petrželkou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Hladká Ančka
Co budete potřebovat
Jak na to?
Brambory vařte ve slupce asi 20 minut do změknutí a vejce uvařte natvrdo. Cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kostičky, nasypte ji do rendlíku a zalijte malým množstvím vody, přidejte kmín a vařte asi 15 minut. Poté rozmixujte. Část mléka nalijte do hrnečku a důkladně v něm rozmíchejte 2 lžíce hladké mouky. Zbytek mléka přiveďte těsně pod bod varu, přilijte rozmíchanou mouku, vývar z cibule a vařte do zhoustnutí. Nakonec osolte, okyselte octem a dochuťte cukrem. Do každého talíře dejte část brambor a vejce a zalijte polévkou. Podávejte ozdobené petrželkou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio