Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g brambor
3 vejce
2 cibule
1 lžička mletého kmínu
1 l mléka
hladká mouka
sůl
ocet
cukr
hladkolistá petrželka

Postup přípravy

Brambory vařte ve slupce asi 20 minut do změknutí a vejce uvařte natvrdo. Cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kostičky, nasypte ji do rendlíku a zalijte malým množstvím vody, přidejte kmín a vařte asi 15 minut. Poté rozmixujte. Část mléka nalijte do hrnečku a důkladně v něm rozmíchejte 2 lžíce hladké mouky. Zbytek mléka přiveďte těsně pod bod varu, přilijte rozmíchanou mouku, vývar z cibule a vařte do zhoustnutí. Nakonec osolte, okyselte octem a dochuťte cukrem. Do každého talíře dejte část brambor a vejce a zalijte polévkou. Podávejte ozdobené petrželkou.

Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Další videorecepty